• Yorick Rombout omspeelt tegenstander Gesta
 • Door Fred van Dongen
  Dordrecht - Ondanks het fraaie zomerweer beleefde vierdeklasser Dubbeldam vandaag een zwarte dag. De ploeg verloor thuis van laagvlieger Gesta (1-3). Aangezien kampioen Be Ready vandaag bij HVODJS/CR voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag (3-1) opliep is Dubbeldam niet langer koploper in de derde periode die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Het zegevierende HOVDJS/CR nam die positie over. Bovendien heeft nu ook stadgenoot RCD, dat thuis met 4-1 won van WDS’19 zich gemengd in de strijd om zowel de periodetitel als de derde plek in de totaalstand die heel in de verte ook een ticket voor het toetje kan opleveren.
  ‘Onvoorstelbaar’, reageerde Dubbeldams trainer Ries Fok op de onverwachte nederlaag tegen een ploeg die zich inmiddels heeft opgeworpen tot dé grote angstgegner van Dubbeldam. Eerder dit seizoen hield Gesta Dubbeldam in evenwicht (2-2) en vandaag nam het zelfs drie punten mee naar het Brabantse Galder. ‘Vier punten verspelen tegen een ploeg die in totaal maar 18 punten verzamelde en één na onderaan staat’, liet Fok andermaal zijn ongenoegen blijken. ‘Dit is zuur en ik hoop dat de jongens na vandaag even goed in de spiegel kijken. Binnen zeven minuten sta je al met 0-2 achter. En daarna spring je nog steeds slordig om met de opbouw én de kansen. We hadden wel zes goals kunnen, moeten maken maar missen zelfs een penalty’, luidde het keiharde maar terechte oordeel van de trainer. Doelend op kwalificatie voor de nacompetitie: ‘Je weet dat je nog alles hebt om voor te spelen maar als je ziet hoe slordig we vandaag waren…’
  *Verrassend snel
  Onderschatting al dan niet gecombineerd met misplaatste arrogantie bracht Dubbeldam al binnen zeven minuten in de problemen. Gesta, dat over enkele rappe spelers beschikt, begon met hoge druk om de tegenstander te overtroeven. Een strategie die verrassend snel een dubbelsucces opleverde (0-2). Dubbeldam moest meteen van strategie veranderen en wisselde centraal verdediger Lorenzo Groeneveld in voor de snelle spits Xander Staphorst die op de bank aan de wedstrijd begon. Het spitsentrio Xander Staphorst, Jordy Wouters en de naarvoren geschoven routinier Dennis Geschiere moesten de Dubbeldamse meubels redden. De redddingsactie leverde al snel de 1-2 op via een alerte Dennis Geschiere. In de afronding liet Dubbeldam na nog voor rust langszij te komen om zichzelf zo een onmisbare mentale oppepper te verschaffen. Jordy Wouters doorgaans zo trefzeker liet het zelfs van elf meter afweten. De Gesta-doelman keerde zijn strafschop toen de klok nog op dertig minuten stond.
  *Pretoogjes
  De bezoekers vonden het begrijpelijk allemaal prima en richtten zich op de omschakeling waardoor Dubbeldams doelman Davey van Pelt zelfs meer werk kreeg op te knappen dan zijn Brabantse collega Tom van den Donker. Ook na rust gold bij Dubbeldam het credo ‘volle kracht vooruit’. In de afronding bleef de thuisploeg ondermaats. Gesta zag het met pretoogjes allemaal aan, kreeg steeds meer mogelijkheden in de omschakeling waardoor het meermalen dreigend voor Davey van Pelt verscheen. De 1-3 viel zodoende niet echt onverwacht. Dubbeldam werd steeds meer tegenstander van zichzelf. En moest zelfs een beroep doen op Brabantse barmhartigheid. Ver in de extra tijd beukte Tom Verschueren een terecht strafschop immers op de lat.
  *Scoreverloop: 3m Boo Moelands 0-1, 7m Tom Verschueren 0-2. 23m Dennis Geschiere 1-2, 60m Boo Moelands 1-3,
  *BASIS DUBBELDAM: Davey van Pelt, Stan van Pelt, Dennis Stam, Lorenzo Groeneveld, Robbie Olierhoek, Bjorn Hulshof, Wesley Schrauwen, Jimmy Stolk, Dennis Geschiere, Jordy Wouters, Yorick Rombout. Wissels: Luuk van der Meer, Xander Staphorst, Wesley Borsboom, Gideon van Ginneken, Jeroen Pons.
  *STAND 4de klas: Be Ready 24-69 (k), Waspik 24-52, Dubbeldam 24-42 (+44), RCD 24-42 (+27), Chaam 24-41 (nc), HOVDJS/CR 24-40, 13de Gesta 24-18.
  *3DEPERIODE (9 duels): Be Ready 7-18, HOVDJS/CR 7-17, Dubbeldam 7-16, RCD 7-15.