• Walk in the park voor JO10-1

  De mannen zweefde deze week over de Schenkeldijk. De air die zij hadden gekregen door de mooie overwinning op EBOH sudderde nog dagen na. Bijna een soort arrogantie leek over de ploeg te berusten. Enerzijds terecht; want tuurlijk het was een schitterende overwinning. Maar de realiteit van de dag is keihard. Er moet gewoon weer gewonnen worden zaterdag. Trainers Jim en Job op maandag en Dave op woensdag hebben de mannen dan ook weer wakker geschud en met beiden beentjes op de Dubbeldamse grond weten te krijgen. Want vandaag wacht oranje wit uit. Een nimmer te onderschatte opponent… 

   

  Het woord regenachtige zaterdag is eigenlijk al een understatement voor deze zeikzaterdag. De gehele dag komt het met bakken uit de hemel. Maar de mannen van JO10-1 hadden hier geen problemen mee want hallo het is matchday! Zaterdag, de mooiste van de week. Want je wist als je naar vriendjes keek, Hier gaan ze heel wat beleven. Oke deze tekst is niet van uw trouwe verslaggegever maar wel ontzettend waar. 

   

  Er waren wel wat fysieke ongemakken in de groep geslopen. Woensdag moest onze Beckenbauer Junior verstek laten gaan in verband met een scheenbeen blessure. Gelukkig kon hij vandaag wel weer aan de aftrap verschijnen en waren we weer compleet vandaag. We verzamelde vandaag om 10:40 bij Oranje wit. Een korte en goede instructie van de trainer moest immers genoeg zijn. Onze huisfotograaf Ruud was zo bezig met zijn meesterwerken voor te bereiden dat hij even de tijd vergeten was en ietsje later op het veld arriveerde. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉 

   

  De tegenstander had ook genoeg wissels dus we konden beginnen met 7 tegen 7 ofwel alle spelers lekker de wei in! Het is ook geen weer om wissel te staan! We starten vandaag met Liam in de goal. Achterin stonden Teun, Floris en Cas. Op het middenveld Ewout en Luca en voorin Robin. AL gauw werd duidelijk dat de tegenstand een stuk minder zou zijn als de week ervoor. Dit maakte het ook wat lastig voor onze mannen om het spel van vorige week te laten zien. Er ging veel goed. Maar toch ook best wat fout. Er werd wel getracht via spelverdeler Luca het spel van links naar rechts te verplaatsen en zodoende de tegenstander kapot te spelen. Maar er werd ook vaak teveel de drukte opgezocht en de moeilijkste oplossing gehanteerd wat veel balverlies opleverde. Niets menselijks is onze spelertjes vreemd dus. 

   

  Liam werd goed gebruikt als extra verdediger ipv keeper. Hij speelde lekker mee en verdeelde het spel goed over de flanken. Achterin was Floris weer stabiel als altijd en dirigeerde zijn maanschappen Cas en Teun goed naar voren om druk te zetten. Via de zijkanten werden Ewout en Robin veelvuldig gezocht en kwam er ook veel gevaar van deze mannen. Luca was de sleutelspeler tussen verdediging en aanval en wist goed “tussen de “linies te manouvreren”. Dit laatste hoor ik vaak bij Studio sport dus wilde ik toch eens gebruiken in mijn verslag. Als een soort hedendaagse Pirlo verdeelde hij het spel en je merkt dat hij zijn toch ietwat nieuwe positie steeds leuker gaat vinden! Het was inmiddels al een nulletje of 5 toen het eerste breakie aanbrak. Ook in het tweede deel werd het massaal opgekomen publiek vermaakt met vele mooie goals en schitterende acties. Een paar kanonskogels van Teun, wat mooie loopacties van Ewout en aantal dribbels van Robin werden gepromoveerd tot doelpunt. 

   

  In de rust werden nog even de puntjes op de i gezet en werd er een siroopjes verorberd door de manschappen. Robin ging de goal in en Liam kwam centraal achterin en Floris ging het eens op de vleugel proberen. Lichte weerstand van de mensen in kwestie maar ze kwamen er al snel achter dat ze meer kunnen dan zij zelf weten! Liam speelde als een soort ervaren libero centraal en pakte ballen af, gaf heerlijke steekpasses, wist te scoren en behield de rust aan de bal. Klasse, Liam!

  En ook Floris kon uitstekend uit de voeten op de flank. Veel diepgang en goed samenspel met Robin op rechts leidde tot veel gevaarlijke aanvallen en nog vele doelpunten. 

   

  De twee tegengoals zullen we maar even niet de revue laten passeren. Robin wil er liever niet meer over praten. En dat hij zonder eten naar bed moet gaan we natuurlijk zeker niet vermelden. 

   

  Al met al weer een goede wedstrijd. Oke, iets minder dan de vorige maar de tegenstand was ook beduidend minder. En je hebt toch 2 partijen nodig voor een battle. Hoe dan ook : 3 wedstrijden, 9 punten. De KNVB kan dan wel geen punten bijhouden maar zolang wij blijven winnen zal ik dit wel doen 😉 

   

  Volgende week spelen we weer thuis. 10:30 tegen Papendrecht. Deze ploeg is van een heel ander kaliber dus we moeten deze week weer keihard trainen en alles geven om zaterdag weer een goed resultaat neer te zetten. 

   

  Tot volgende week!

   

  Uw perschef 

   

  p.s: de fotos die zijn bijgevoegd zijn mogelijk gemaakt door Ruud Paparazzi. 

  In te huren op feesten en partijen. Klasse, Ruud!