• Dubbeldam VR2 - Drechtstreek VR1
  • Nadat we vorige week 3 punten laten liggen bij Nieuw Lekkerland moest er wat recht gezet worden, we ontvangen de nog ongeslagen tegenstander Drechtstreek. Waar we woensdag nog 18 meiden op papier hadden, slonk het aantal hard door lichte blessures, Amber, Anouk S, Isa, Sterre en Yasmin. Waarbij de laatste weer terug is van een stageperiode op warme eilanden en op de eerste trainingen weer heeft laten zien dat ze fit is paraat zou zijn bij de volgende wedstrijd.

15 meiden dus, waar Paul H. zou vandaag de scheidsrechter van dienst is en 5 minuten later dan gepland kon fluiten voor het begin van de wedstrijd. De eerste 20 minuten lieten we duidelijk zien dat we voor de winst speelden en hadden een prima veld overwicht, ondanks dat we geen grote kansen creƫerden gaven we deze ook niet weg. Achterin stond het namelijk als een huis, Tessa en Lotte S waren centraal achterin heer en meester, maar ook aan onze rechterkant wist Kyara elk duel te winnen tegen de haar technische tegenstander en Maartje had al helemaal geen zorgen aan haar kant. Na de jarige Lotte van B. in het veld te hebben gebracht, was dat ook het sein om over te stappen van 2 naar 3 spitsen. Dit zorgde direct voor een grote kans waar Lotte van B. alleen op de keepster af mocht en vanaf een moeilijke hoek de bal op de lat schoot. Aan de andere kant vanuit een vrije trap ter hoogte van de cornervlag wist Drechtstreek op een 0 - 1 voorsprong te komen, de bal viel in ons 5 meter gebied en in de drukte kwam de bal voor een tegenstander die deze achter Miranda wist te plaatsen. Een paar minuten voor de rust werd Lotte van B. diep gestuurd, en mocht voor de 2de keer met meters voorsprong weer alleen op keepster af, ditmaal rustig gebleven en de bal prima in de hoek geschoten, de 1 - 1 was dan ook de ruststand.

Tijdens de pauze, de dames zeker een compliment gegeven, Drechtstreek was een prima tegenstander, maar het door ons vertoonde spel en inzet zou zeker naar meer leiden.
    Maartje zorgde er overigens persoonlijk voor dat iedereen zo'n 5 minuten te vroeg de kleedkamer moest verlaten, wat gluten allemaal teweeg kan brengen :-)

Bij de start van de tweede helft kwam er een nog beter Dubbeldam uit de startblokken, soms met zelfs heel goed voetbal, we hielden de druk op tegenstander, wat voor een aantal kansen zorgde. Selina en Sara faalde beide alleen voor de keepster, waar ze beide meer tijd hadden dan dat ze wisten. Lotte van B. trakteerde de vele aanwezige toeschouwers op de zeer verdiende 2 - 1 voorsprong. Drechtstreek moest iets terug gaan doen, wat nog meer kansen opleverde aan onze kant en waar we verzuimde om met meer doelpunten afstand te nemen. Waar je bij de tegenstander de frustratie en onmacht zag toenemen, werd er een een prima duel nog even nagetrapt op Kyara, wat weer resulteerde in een kroel partij waarbij de beide speelster even mochten afkoelen langs de kant. Zo werden de laatste minuten toch nog spannend, alleen hielden al onze toppers achter-in de deur volledig dicht waardoor de verdiende 3 punten in de pocket waren!

Prima resultaat, hard gewerkt en goed gevoetbald. De aankomende wedstrijd tegen Hardinxveld wordt verplaatst en komt de koploper Kozakken Boys op 26 november op bezoek.

Vrouwen 2: 1

De stand per 12-11-2022