• Een drukke week voor onze dames, met afgelopen woensdag om 20.15 een wedstrijd tegen VVAC VR3, met 15 meiden onder leiding van Erik begonnen we sterk, met de Lotte van B. welke eerder al de kans op de openingstreffer gepakt zag worden scoorde iets later in minuut 16 toch de 1 - 0. Dit was in een periode dat we zeker een kans of 4 lieten liggen op een grote uitslag. Bo kon na 28 minuten uit de rebound de 2 - 0 binnen leggen zodat we met een redelijk voorsprong de rust in mochten.

  Na de rust werd de voorsprong uitgebreid, door Fiene naar de 3 - 0, VVAC aangevuld met wat meiden uit hogere elftallen gaf overigens prima tegenstand, met name achterin moesten ze met regelmaat aan de bak, maar centraal achterin wisten Lotte S. en Tessa de boel onder controle te houden, de kansen die VVAC kreeg, waren volgens mij expres weggeven, zodat Miranda ook haar skills kon laten zien. Toen 7 minuten voor tijd Selina met een kopbal de 4 - 0 binnen knikte leek de eindstand wel bepaald. Terwijl ik in mijn hoofd al aan het analyseren was: Achterin puik gespeeld iedereen stond zijn mannetje. Door de beweging op het middenveld werd er met regelmaat leuke gecombineerd wat gevaar opleverde. 4 doelpunten door verschillende meiden verteld ook genoeg. Anouk V. is ook terug met spelregelbewijs en liet meermaals zien dat je zonder helm ook gewoon 35 km per uur kan halen. Dat je 90 minuten scherp moet blijven liet VVAC zien, in de laatste minuut kregen we toch een tegengoal waarbij de eindstand op 4 - 1 uit kwam.

  Zaterdag, Hardinxveld thuis om 12.30, bij een temperatuur van -1 was het verstandig om niet te snel op het veld te staan, aldus onze meiden: 17 in totaal. Als scheidsrechter was Lieke gestrikt, dat gaf wat meer voorbereiding, extra schoenen meenemen en voor de toss ben ik dan meestal ook al mijn geld kwijt, afijn achteraf gekeken super goed gefloten, en Lieke heeft morgen vermoedelijk spierpijn.

  Door het ontbreken van Bo, die skiƫn belangrijker vind dat Hardinxveld thuis :-) Selina op het middenveld neergezet zodat ze daar de boel kon controleren, Yasmin de laatste 2 weken heerlijk in vorm weer voorin. Ook Hardinxveld had wat meiden van hun Vrouwen 1 geleend om prima partij te kunnen geven. Net als de wedstrijd van woensdag was het begin weer prima en in het eerste kwartier telde ik zo al 5 kansen echter zonder onszelf te belonen. Dat duurde 18 minuten toen Lotte van B. wederom de score kon openen en een verdiende 1 - 0 voorsprong was een feit.

  Op het middenveld liepen we vaak tegen een man meer situatie aan, waarop Anouk van G. bij moest springen en we schakelde naar 4 - 4 - 2. Dan krijg je iets meer rust op het middenveld maar voorin kom je dan vaak wat te kort. Met zonnetje over het kunstgras was het overigens prima te vertoeven, het veld werd al beter bespeelbaar. Amber was gelukkig dusdanig inpakt dat we daar op het gemak konden vertellen waar ze op het middenveld moest staan en wat de taken waren, afijn deze instructie waren niet in het Spaans waarop ze zo'n beetje overal op het veld te vinden was. Vlak voor de rust flikte Selina het weer om uit een corner de bal bij de eerste paal zo in de hoek te knikken, met een 2 - 0 ruststand.

  Rust, 15 minuten opwarmen wat verse krachten erin, Celeste, Lotte van B en Selina gaven al aan wat pijntjes te hebben dus in strijdplan houden we daar rekening mee. Manon op het middenveld en Flo mocht op haar oude plekje als linkshalf haar kunsten vertonen.

  Bij aanvang direct al weer wat speldenprikjes, Flo tot tweemaal toe een schot van 30 meter, wat eigenlijk te dicht bij was daar beide rakelings over gingen, Fiene dacht daar hetzelfde over en schoot ook rakelings naast. Toch gaven we het spel wat uit handen, en had Hardinxveld het beter van het spel, via de flanken konden we snel uitbreken, beide Anoukie`s kregen 2 hele grote kansen waarbij aan onze kant Miranda haar kunsten weer moest vertonen op de nul te houden. Het zonnetje was weer verdwenen, en het werd koud, ook voor de toch wel veel meekomen toeschouwers.

  10 minuten voor tijd mocht Hardinxveld met een schot in de verre hoek de aansluiter maken en was het ineens 2 - 1, zou het dan nog spannend worden? Het voetbal was er bij ons een beetje uit, maar had ook weer niet het idee dat het nog mis zou gaan. Achterin klopt het allemaal wel, Kyara en Eline konden de snelle spitsen ieder op hun beurt wel de baas.

  Voor de 2 keer deze week bleven de winstpunten in Dordt, 6 belangrijke punten waarop we precies op de helft zitten en met 3 verliespunten nog steeds verdiend bovenaan staan.