• Na de uitglijder  tegen Kozakken Boys, heeft naaste concurrent Drechtstreek ook de punten laten liggen tegen VVAC, wat de zaken weer positiever maakte en we alles weer in eigen hand hebben. Met nog 2 wedstrijden zijn we met 4 punten kampioen, vandaag de nummer laatst op bezoek, namelijk SC Emma. Alle ingrediënten waren aanwezig, 2 prima trainingen achter de rug, teambuilding op Koningsdag, prachtig weer, en Erik welke de wedstrijd gaat leiden. Op ons eigen kunstgrasveld 2, met dank aan de meiden van MO20 die plaatsnamen op kunst 1, konden we de warming up beginnen, bij een eerste scan over het veld zag SC Emma ook er compleet uit, van onze vaste meiden was alleen Flo afwezig. De missie was winnen, en blijven voetballen opbouwen, bla bla bla.. uiteraard met veel doelpunten, want mocht het ergens mis gaan is het doelsaldo mogelijk nog belangrijk.

  Vanaf het eerste fluitsignaal, startte Emma met 2 spitsen, dus Celeste en Maartje direct in de mandekking, Lot S. als dirigent erachter waar Tessa lekker kan doorschuiven. Voetballend ging het allemaal prima, opbouwend, soms door het midden, soms langs de zijkant met altijd wel een bedoeling in de opbouw. Aan de eventuele spanning kwam na 13 minuten wel een einde toen Bo uit een corner van Fienne de bal lekker mocht binnen koppen.
  In de 21ste minuut viel de 2 - 0 en kwam weer van de voet van Bo, die eerder deze week al vertelde om 2 goals te maken, tijd voor een wissel? Het ging allemaal wel makkelijk, we borduurden er vrij eenvoudig doorheen. De tactiek om Emma te laten opbouwen en druk te zetten kon de prullenbak in, alle ballen werden naar voren geschoten , mochten we een keer mis zitten in het eerste duel werd de bal wel in het tweede duel gewonnen.

  In het midden waren we ijzersterk met Bo, Tessa en Selina. 4 minuten voor de rust, gebeurde het, Fienne in de voeten aangespeeld, draaide open op zo'n 20 meter, waarbij we normaal gewend zijn dat er een schot volgt, of een balletje breed zag ze nu het licht, de wijze woorden van vele trainers ..zelf zelf zelf.. en voilà, de actie, vrouwtje makkelijk voorbij, 19 meter van het doel.. en jaa.. ze deed het..  dribbelend op de keepster af en lekker binnenkant voet laag over de grond tekende ze de 3 - 0 aan. Het oogt allemaal zo makkelijk en is zo effectief… De geruchten gaan dat ze op Koningsdag deze tactische tips heeft meegekregen door een uitleg met lege bekertjes op zo'n houten tafel, en dat ging vermoedelijk beter dan de trainers welke dat ook nog wel eens proberen op de hoek van de bar.

  Rust, heerlijk 3 - 0 voor, geen vuiltje aan de lucht! Onderweg naar de kleedkamer gaf de Opa van Luna, (oud NAC voetballer) nog even de complimenten voor Yasmin welke, als rechtsback, zeer sterk en opbouwend prima mee deed. Werken aan het doelsaldo en achterin geen kansen weggeven was de doelstelling voor de laatste 45 minuten.

  De wissels in de rust, waren zeker geen verzwakking voor ons team en we begonnen direct weer fel, zoals ook voor de rust Fienne was nog steeds op dreef, en tekende al binnen 5 minuten de 4 -0 aan. De kansen bleven maar komen trouwens, Anouk V. raakte de buitenkant van de paal, Tessa was driftig op zoek en zelfs Lotte S. wist ook een bal ver op ons nieuwe hoofdveld te schieten. De wil was er, de uitvoering niet altijd, het soms langdurig balbezit was goed, het tempo had vaak wat hoger gemoeten maar de wedstrijd was al gespeeld.
  De 5 - 0 kwam wederom van de voet van Bo, eerder faalde ze door een bal op de lat te rossen, ditmaal reageerde ze prima op een lage voorzet. Goed voor de keepster gekomen en de bal met haar linkervoet lekker over de grond binnen te schieten, hattrick!

  Op een bijna kopie aanval was het Fienne welke ditmaal de bal met binnenkant rechts beroerde waardoor hij met veel effect over de keepster wist te lepelen, hattrick nummer 2!
  En het fluitsignaal klonk, Ik heb welgeteld 1 kans geteld voor SC Emma door een handsbal net buiten onze 16. Wat weer een opsteker is voor de gehele achterhoede.

  Nu de uitslagen allemaal bekend zijn, zijn we bij een gelijkspel tussen Drechtstreek en Kozakken Boys op 6 mei al Kampioen.
  Als er iemand wint, maakt niet uit wie er van de twee wint en moeten we de laatste wedstrijd op 13 Mei thuis tegen Streefkerk minimaal 1 punt pakken om kampioen te worden.
  Bij verlies komt het op doelsaldo aan, we hebben met 2 wedstrijden meer + 12 ten op zichten van Drechtstreek en met 3 wedstrijden meer +15 op Kozakken Boys.

  Kortom, we gaan er sowieso van uit alle ouders, opa`s en oma`s, broers en zussen  weer op 13 mei te zien voor de laatste wedstrijd dit seizoen.