• Een goede voorbereiding is alles, maar aan de andere kant, nooit een voorbereiding veranderen als het altijd goed gaat. Bij uitwedstrijden verzamelen altijd 45 minuten van te voren zo ook bij Hardinxveld. Keurig op tijd echter wel erg vroeg, 09.30 zelfs voor Manon die er achter daar pas kwam dat de Tenue`s nog in de gang stonden en weer even heen en weer kon naar Dordt.

  Vandaag ontbraken Amber, Anouk S., Florine, Sara en Sterre, waarbij de laatste er eigenlijk altijd is om te supporteren en technische tips en trucs deelt met de meiden op de bank.
  Vandaag is het tevens de laatste wedstrijd van Eline en Kyara, ook beide vertrekken voor langere tijd naar het ver en zonnig oord.

  Na een perfecte warming up van 6 minuten, konden we beginnen.. althans het uitkleden van Isa duurt standaard 4 maal zo lang als bij ander, en moest dus geholpen worden door de rest van de meiden. Sinds lange tijd overigens weer op echt gras, wat Patricia ons in dank af gaat nemen daar Selina aan de beurt was voor de wastas. 10 geleden werd thuis met 2 - 1 gewonnen dus de meiden waren gewaarschuwd en begonnen zoals besproken, scherp.

  Binnen 5 minuten werd Lotte van B. met een steekbal diep gestuurd, veel sneller dan haar tegenstander en ging alleen op de keepster af en deze beheerst uitgespeelde (zonder geluk :-) ) waardoor ze de 0 - 1 zo kon binnen tikken. In de 21ste minuut wist Bo van buiten de 16 met een wel hele hoge bal deze zo onder de lat te krijgen, ook hier zat geen geluk bij, al moest Bo wel even geïnformeerd worden dat het echt een doelpunt was. Iets later bij een corner, loeihard en strak voorgegeven, schoot een verdediger van Hardinxveld 0 - 3 zo hard binnen, dat zelfs onze aanvallers verrast waren, kortom in de 33ste minuut was het 0 - 3 ook dat bleef het tot de rust.

  In de rust een snelle terugblik: de eerste 15 minuten waren prima, daarna zakte we weg of gingen mee in het spel van de tegenstander, daar in tegen creëerden we voldoende kansen volhouden en meer voetballende oplossingen, met die boodschap begonnen we aan de tweede helft.

  Gelukkig staat Miranda altijd goed, precies waar de bal gaat komen, of ze hem nu vangt, wegschopt of naast kijkt ..die is onverslaanbaar dit seizoen, zo ook een schot/voorzet welke ze al naast keek, leek haar niet de moeite om te bewegen, was het niet dat onze Maartje .. jaja, onze eigen Maartje Noppert volledig gestrekt de bal met 2 handen in de 16 weg weg sloeg. Ze schrok er ook zelf van volgens, want met beide handen voor haar ogen zag ze prima leidende scheidsrechter naar de stip wijzen. Penalties zijn dan weer niet Miranda` s favorietjes, ... gevolg prima ingeschoten en Mirande kansloos 1 - 3.

  Omdat we in deze fase ook niet heel erg goed aan het voetballen waren, kan de spanning met na tegengoal zomaar terugkomen, dat was ook de indruk van de vele meegereisde supporters. In de duels blonken Bo, Selina en Yasmin uit op het middenveld, veel inspanning geleverd en vele nuttige meters gemaakt, maar een minuut of 25 al geen goal meer gevallen.

  Fienne nog een beetje zoekende naar haar vorm, leverde een mooie actie af, slalom door de gehele verdediging, vanaf de achterlijn oog hebben voor de inkomende Selina welke zeer eenvoudig de 1 - 4 wist binnen te tikken, prachtig voetbal!
  We gingen weer voetballen maar tot aan de andere kant een schot laag over de grond werd geschoten en Miranda weer liet bukken.. een beetje vanuit het niets was het dan weer 2 - 4.

  Het vertrouwen zakte zeker niet weg en een regen van kansen zag ik voorbijkomen, Anouk V. op snelheid haar vrouwtje voorbij, de 16 binnen, wachten, kijken, poef .. 2 - 5. Weer een veilige voorsprong, en we bleven gevaarlijk voorin, na wat schoten en reddingen was het Bo die vanaf een meter of 10 de bal door de benen van de keepster wist te plaatsen, wat een klasse met zo’n sterk rechterbeen, kon dat ook niet anders :-)
  Goede overwinning en met 3 punten in de pocket konden de vele meegereisde supporters weer terug richting Dordt, waar aanstaande zaterdag thuis de wedstrijd tegen Groot Ammers op het programma staat, 12:30 !