• De volgers weten het al, de prestaties van de Vrouwen 2 zijn uitstekend dit seizoen, de trainingen en de voetbalshows die soms weggeven worden ook. Dat “we” al weken vast op de eerste plek staan is een feit, echter toch een iets vertekend beeld omdat de concurrenten met regelmaat wedstrijden verplaatsen en qua verliespunten Drechtstreek nog gelijk kan komen, maar dan moeten ze nog 4 inhaalwedstrijden winnen.

  Een doelsaldo kan dus belangrijk zijn en bij aankomst in Giesenburg, vv Peursum, op een geheel vernieuwd complex komt de spanning om de eerste plek te behouden mogelijk wel meekijken. De afwezige vandaag: Anouk S. Amber, Florine en Kyara maar Eline en Sterre waren weer van de partij. Dus 16 meiden dus met zo`n beetje 5 spitsen kan wat gaan worden vandaag.

  Wetende dat het doelsaldo belangrijk kan zijn, was de taak vandaag om te voetballen en met balbezit op te bouwen. Na een prima warming up werd gestart onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter en al snel bleek dat we de wedstrijd volledig onder controle hadden, waarbij ik tussendoor wat ballen het het naastgelegen park kon ophalen.

  De wedstrijd kabbelde voort, met wat kleine kansen en na klein half uurtje voetballen was het Fienne welke een schot op het doel met haar hoofd door kopte naast de keepster de 0 - 1 was verdiend. Niet veel later viel de 2de door Selina. In de achterhoede stond het allemaal wel prima, Tessa en Lotte S. hebben het allemaal onder controle daar, waarbij een van de twee ook vaak gewoon door kan schuiven om de tegenstander nog meer onder druk te houden. Op een zeldzame uitbreek van Peursum, kon Miranda even haar kunsten laten zien, door als een tijger de bal van de voet van de doorgebroken spits af te plukken, erg knap gezien ze de eerste 35 minuten eigenlijk geen inspanning hoefde te verrichten. Anouk V. net ingevallen, kon direct haar visitekaartje afgeven. Door aan de overkant een schot in de hoek binnen te schieten was de ruststand 0 - 3.

  In de rust alleen maar complimenten, getoonde inzet prima, opbouwende voetbal prima, gecreëerde kansen prima, omschakeling en winnen van duels prima..
  Celeste, Maartje, Anouk v G., Isa, Yasmin vielen vandaag op, door de rust welke zij uitstraalde om voetballen mogelijk te maken wat weer leidde tot kansen.

  Dat we het samen doen is al weken duidelijk, we hebben geen een speelser die onmisbaar is, elke week staan er wel een paar andere op om de wedstrijden te beslissen. De start van de tweede helft had gewoon hetzelfde beeld en na 20 minuten werd er tot 3 maal toe door de keepster uit het doel gewerkt, totdat de goed ingeschoven Bo de trekker overhaalde 0 - 4.

  Daarna zakte het voetbal wat in, het spel lag met regelmaat stil, omdat de meiden van Peursum er allemaal wel doorheen zaten, conditioneel en wat pijntjes links en rechts. Bij ons was er bij weinig van te merken en bij vlagen zeer leuk voetbal, conditioneel zat het bij ons helemaal goed.

  Met nog een minuut of 15 op de klok, aan Lotte S, onze laatste vrouw aangegeven aanvallender te spelen, niet was niet aan dovemans oren gericht, achterin 1 op 1 moet gewoon kunnen. Een pass vanuit het midden op Anouk V. welke met haar snelheid direct voor de keepster stond was direct trefzeker, 0 - 5. Door slordig balverlies achterin, gevolgd door een perfect steek bal wist Peursum Miranda te verslaan, 1 - 4. Waarbij ik wat teleurgestelde meiden zag, weer niet de nul, tja, vervelende maar ik kon er niet echt wakker van liggen, als je van de 100 dingen er 1 niet goed doet, is dat balen, maar doet niets af aan het feit dat we collectief prima gevoetbald hadden.

  Vanaf de kant even 3 keer in de handen klappen, iedereen weer wakker en doorgaan, zelfde type spel, en dat deden ze. Tessa bediende Bo, die zag Manon staan, welke _eindelijk_ deed wat ze als beste kan, vanaf de zijkant, rand strafschopgebied de bal zo hard met binnenkant voet in de verre hoek plaatsen dat ongeacht wie er op doel kon zou staan, altijd de bal uit het netje moest pakken, wat een perfect en mooi doelpunt 1- 6. Wie dacht dat het afgelopen was, zat mis, want ook Selina, die meedoen belangrijker vind dan scoren ( :-) ), wist in de slotminuut met een pegel de bal zo hard binnen te schieten dat de eindstand 1 - 7 geheel terecht was.

  De vele meegereisde ouders werden vandaag weer getrakteerd op een hele leuk wedstrijd met strijd en inzet, goed voetbal en veel goals.
  Aanstaande zaterdag is SC Emma de tegenstander en hopen we weer op de prachtige opkomst van alle toeschouwers !