• Na een reeks van prima bekerwedstrijden, stond de eerste competitiewedstrijd vandaag op het programma. De afwezige vandaag waren: Amber, Maartje, Lotte S, Sara en Yasmin dus 15 meiden zouden klaar voor de wedstrijd moeten zijn.

Klaar moeten zijn… want afgelopen vrijdag was ook het gehele team bij elkaar om de verjaardag van Selina te vieren, ik heb wat filmpjes voorbij zien komen en dat is door het gehele team goed gevierd, sterker nog de vrijdag avond is afgesloten met winst, ofwel uitgespeeld zoals dat tegenwoordig heet, want feesten kunnen we dus ook, klasse meiden!

Om een uur of elf kwamen de eerste meiden dan ook binnen druppelen bij Groot Ammers, en wonder boven wonder zagen de meeste meiden er dan ook nog fris uit.

Het spel was redelijk gelijkwaardig, niet omdat Groot Ammers zo goed was, maar meer omdat we slordig waren in balbezit. Ballen werden prima afgepakt, om vervolgens met zo lief weer terug te geven aan de tegenstander. Een zeldzame uitgespeelde kans belandde in het zijnet. Na wat wisselingen in de achterste linie werd Eline in plaats van voorstopper op de de snelste spits gezet wat ze ook perfect uitvoerde waardoor het gevaar van Groot Ammers dan ook zo goed al voorbij was. Isa speelde de eerste 22 minuten foutloos, en solliciteerde vanaf de bank dan ook naar een linksback positie, lekker dicht bij Richard :-)

Isa vervulde die rol ook prima overigens want had niet echt een directe tegenstandsters en kon daarop prima meeschuiven en aanvallender meedoen. Voor die lezers welke de hoogtepunten zouden willen lezen van de eerste helft … nou die hadden wij ook graag gezien, maar na 45 minuten liepen we troosteloos terug naar de grote kleedkamers.

In die kleedkamer waar normaal gesproken, de do`s en dont`s besproken worden mochten de meiden de eerste 10 minuten zelf ff nadenken, waar de voltallige staf eerst even onderling meningen hun deelden. De resterende 5 minuten was het dan ook eenrichtingsverkeer met opsommingen van de dingen die niet goed gingen, hopende hiermee van de dames wat scherper te krijgen.

Afijn, de regenbuien waren gestopt, de zon kwam door en tijdens het fluitje voor de tweede helft konden de jassen en truien al uit. We kregen de overhand en er kwamen wat kansen, Selina werd gevloerd terwijl ze alleen op de keepster af ging de scheids beoordeelde dit als een vrije trap op 17 meter van het doel. Dezelfde Selina eiste de bal dan ook op, en met een ferme aanloop list ze de bal dan ook maar net in de muur te schieten. Zonde, wat een doelpunt hing in de lucht. Bo plaatste een schot van 20 meter hoog over de grote keepster welke via haar vingertoppen de lat nog raakte. Het spel was nog niets geweldig, maar de kansen kwamen. Anouk S. op avontuur, en werd ook net buiten de 16 doormidden gelopen, de scheidsrechter vond het niets, terwijl er de keepster niet echt een intentie had om de bal te spelen. Na een minuut of 15 zette Fienne Selina vrij voor de keepster welke de 0 - 1 op het scorebord wist te zetten. Een terechte voorsprong en tevens een opluchting vanaf de kant gezien. We hebben inmiddels 2 snelle, behendige spitsen in onze gelederen, maar het score gebeurd de laatste wedstrijden door onze middenvelders, waarbij het voor Selina geen uitzondering meer is, doordat ze elke week wel het net weet te vinden. Dat gaat wat beloven voor de nabije wedstrijden, als onze spitsen ook gewoon gaan scoren.

Dat een voorsprong met één doelpunt spannend kan zijn, lieten onze dames nog even weten. Groot Ammers had inmiddels het scorebord al gereset zodat ik de exacte tijd geheel kwijt was, maar in de laatste minuten hoorde Tessa een stemmetje in der hoofd, waarbij ze dan ook wel lekker mee schoof met de aanval, in plaats van rustig uitvoetballen. Dat gaf langs de kant dan weer een ongemakkelijk gevoel. Overigens geheel ten onrechte want met Miranda tussen de palen hadden we nog een keer 90 minuten kunnen voetballen. Die gaat echt geen ballen doorlaten. Staat altijd op de juiste plek, komt uit wanneer het moet en houdt gewoonweg alles tegen, met nul fouten heb je gewoon een 10 te pakken. Overigens complimenten voor de jonge scheidsrechter, welke prima en consequent floot. Ik was het niet altijd met hem eens maar we kregen ook vrije trappen mee waarbij ik ook als trainer van de tegenpartij mijn vraagtekens bij zou hebben. Prima wedstrijd gefloten

Zo de eerste wedstrijd is gespeeld, de eerste overwinning is binnen, waarbij we direct op schema liggen, en de volgende tegenstander Peursum VR2 thuis is om 12:30 in ons eigen stadion! Doordat we alle wedstrijden in de beker-poule ook gewoon hebben , komt op 22 oktober Oranje Wit (4de klasse) op bezoek.

Vrouwen 2: De Muppetsshow