• Ottoland, VVAC uit… altijd lastig.. nee ik.., we.. hebben daar nog nooit verloren, echter altijd wel een heel leuke club, altijd sportieve teams, en een club welke beschikt over een flinke damesafdeling. In in alle klassen vertegenwoordigd, waar hun vrouwen 1 klem bovenaan staat in de 3de klasse. Kortom voetballen kunnen ze daar wel, bij aankomst weer ruim overigens dus tijd om André even te begeleiden naar een parkeerplekje voor de deur, trouwe fans moet je altijd helpen :-)
  Qua toespraak, voorbereiding wordt het een beetje eentonig, Isa op linkshalf en het complete elftal er om heen bouwen, dat is het succes van dit jaar.

  Dat we aan de bak moesten op een knollentuin was duidelijk.. zwaar veld, drassig .. maar voor Isa, lichtvoetig als ze is, is dat geen probleem, de bal aannames en passes tijdens de warming vergingen allemaal perfect, ook afronden ging perfect. Overigens waar de tegenstander al met 2 keepsters aankwam, hadden wij Miranda, dat is normaal gesproken genoeg, al wordt het plekje tussen de palen ook door Yasmin inmiddels begeert, dus die strijd is nog niet gestreden.

  Vanaf de start was het weer duidelijk, voetballen op de helft van een teruggetrokken tegenstander, wat doorgaans moeilijker voor ons is om in ons spel te komen, het duurde 8 minuten, een voorzet door Isa vanaf rechts op de achterlijn bereikte Fiene en deze wist diagonaal de bal lekker binnen te schieten. Aan de overkant zag ik Luna, onze vaste supporter alweer juichen, dus die zal binnen korten ook wel op de training verschijnen.

  Doordat VVAC met 2 spitsen speelde hadden we het achterin wel redelijk makkelijk, waarbij we we ook de vrije backs meer lieten opbouwen., Het was 15 minuten lang zoeken naar  de volgende opening, en daar was Isa... met een ingooi, waar ze bij op de atletiekbaan jaloers op zouden zijn, bediende ze Selina, welke ook haar BOB was vandaag en wist de bal lekker laag over het hobbelige veld binnen te schieten.

  Dat was het tijdstip dat Isa even haar rust pakte op de bank, wat weer een ander praat sessie opleverde want Yasmin stond te popelen om in te vallen, rechtsback Yas.. ? Die schoot even in het verkeerde keelgat, en alle clichés welke ik ooit verteld heb werden tegen me gebruikt, voetballen is plezier hebben, maar plezier als rechtsback, NEE linkshalf NEE, NEE,NEE… nau .. ze kwam er in, maar waar ...… nadat ik 6 meter naast de dug out stond hoorde ik haar gelukkig niet meer, en het spel ging vrolijk verder. In de rust kenbaar gemaakt dat we ondanks het zware veld, meer rust hadden dat we besefte, en zelf verzorgd voetbal konden gaan spelen. Uiteraard nam Isa haar plekje weer in bij het begin van de tweede helft.

  Het duurde in de tweede helft ook weer 6 minuten, een prima steekpass, weer van Isa, op Lotte van B, welke weer 40 meter kon overbruggen richting de keepster welke bleef staan en dus de bal gewoon kon binnen tikken.. 0-3, waar er geen moment getwijfeld werd aan een overwinning was de winst zeker binnen. Doordat het speelveld heel klein werd was het voetballend niet altijd best, achterin was alles safe, Maartje kon gewoon nog een balletje bij een tegenstander in de voeten spelen om deze vervolgens weer prima af te pakken voordat Miranda in actie kon komen.

  Na 15 minuten .. ging het los, niet zo zeer bij onze uiterst sportieve wedstrijd maar op het veld naast ons, bij VVAC J019-2 tegen Leerdam JO19-1, spelers, ouders en supporters met elkaar op de vuist, waarbij de aandacht niet meer op onze wedstrijd gericht was, maar door de perikelen op het veld ernaast, Na kort oogcontact met de scheids, prima beslissing om de wedstrijd even stil te leggen, nadat een politiewagen en 3 ambulances gearriveerd waren leek de rust terug te keren en werd het spel hervat. De concentratie en wedstrijdspanning was helaas ook verdwenen. Het was een prima gelegenheid om ons doelsaldo te vergroten en Isa naar eerste hattrick te zien maken, maar het zat er niet meer in.  Ondanks het matige spel, wat niet geheel verwijtbaar was ons onze meiden werd er weer gewonnen. Plus punten: Achterin lekker kunnen ballen, rust vinden en houden zodat we verzorgd konden opbouwen, en uiteraard scoren, dat doen we altijd..

  Volgende week Nieuw Lekkerland thuis om 12.30, waar we uit hele dure en overigens de enige punten hebben laten liggen. Overigens is 25 maart een prima dag om jarig te zijn, dus vooraf samen een hapje eten op de club om ook de verjaardag van Ton H. te vieren. Na afloop zullen de drankjes door Lotte S. worden geregeld, ook jarig geweest!

  Uiteraard worden namens Lieke Martens, Isa, Vivianne Miedema en Jutta Leerdam alle ouders, verloofden, verliefden, opa`s en oma`s weer uitgenodigd om onze meiden aan te moedigen!