• DVVC uit Dongen was vandaag de tegenstander, een plekje boven ons dus de kans om een plekje omhoog te gaan en te eindigen in top 5. Qua speelsters zijn we redelijk gehavend, Zo ontbreken Amber, Maartje , Flo, beide Lotte`s, Sterre en Yasmin. 7 meiden maar liefst, wat inhoud dat we er 13 overhouden. Beetje krapjes, dus wat hulp gevraagd en Yvonne was meteen bereid om onze jonkies te helpen.

Bij aankomst, leek het wel een verlaten club, een geheel lege parkeerplaats, ondergetekende had wat problemen om de lijnen van de daarvoor bestemde vakken aan te houden. Qua loopafstand wel het dichtstbijzijnde vak, maar bleek achteraf het parkeervak voor fietsen en scooters te zijn, dat terzijde.

Tijdens het omkleden konden de “mannen” nog even de koningsdag ervaring delen onder het genot van een bak koffie of drie.. Afijn korte voorbereiding, opstelling doorgenomen en we waren er klaar voor. Ondanks het ontbreken van de vele meiden was de start flitsend, 13 minuten lang waren we de baas, Selina op de achterlijn haar “mannetje” voorbij gegaan, wist Fienne, welke positie had gekozen voor het doel, te vinden en de terechte 0-1 voorsprong was een feit.

Onze tegenstander ging zeker niet bij de pakken neer zitten, maar wist het spel over te nemen, 3 minuten later stond het alweer gelijk, en het leek wel of het spel van de eerste kwartier nooit had plaatsgevonden, en de tegengoals volgden elkaar in rap tempo op. Enkelen meiden hadden last van de pollen/hooikoorts, maar dat had geen excuus mogen zijn. De wijzigingen om de schade te beperken misten hun doel, het gevolg een 3-1 ruststand.

Eindelijk de tijd om weer een elftal op de been te zetten, Eline als voorstopper, tegen de Braziliaanse tweeling zus van Tessa, dezelfde hoogte, zelfde afgetrainde lichaam, dezelfde inzet.. dat beloofde wat. Bo-tje moest de schaduw van de mid mid gaan worden en Selina kon de aanval ondersteunen. De Opa van Fienne, ook oud voetballer van NAC en inmiddels ook trouwe aanhang van onze meiden kwam het ook ook even melden, zoals wekelijks delen “wij” dezelfde visie en legt dan ook altijd even uit waar het allemaal mis gaat.

Zo gezegd zo gedaan, er stond weer een team! Het spel ging over en weer leuke felle duels. Verdedigers vallen vaak niet op, tenzij je onder druk staat en ze prima ingrijpen en de boel dicht houden achterin. Nou deze aankomende 45 minuten kunnen worden opgedragen aan onze verdediging.

Kyara en Celeste als “onze rechtsback” moesten vaak de zeilen bij zetten maar waren keer op keer te sterk en wisten de behendige linksbuiten de baas te blijven en stonden aan de basis van enkele prima aanvallen.

Eline: Centraal achterin was zeker genieten, Eline speelde ouderwets, veel beter dan de eerste helft, die keren dat een bal gemist werd zetten ze even een stapje of 4 bij om alsnog de bal te veroveren.

Tessa, mocht heerlijke duels uit knokken, sprinten, duwen, trekken, biggen alles mocht en het ging beide kanten op, samen rollend over de grond waarbij de spits elke keer een doelpunt werd onthouden, klasse!

Yvonne… dit gaat pijn doen :-) Maar na 90 minuten was de titel “Oma van vrouwen 2”, met negenentwintig jaar .. jaja 29 een terechte koosnaam. Ze stond prima haar “mannetje” als linksback, op snelheid, voetbaltechnisch en zelfs in lucht bleek ze de baas te zijn over haar directe tegenstander. Prima debuut.

Als dan de verdediging besproken hebt hoort Miranda daar zeker bij, want de inmiddels vaste sluitpost wordt week na week beter, staat altijd goed opgesteld, voetbalt tegenwoordig gewoon mee, is de baas in de gehele 16 en heeft vandaag zeker aan aantal goals tegen gehouden, sterker nog, zelfs de bal op de lat, was haar verdienste want als je zo staat opgesteld kan een bal nooit in de goal vallen, maar alleen maar over en in het uiterste geval op de lat vallen.

Kortom er werd niet meer gescoord, DVVC had de betere kansen, maar de verdienste van alle meiden om de achterstand niet verder uit te laten lopen was ook al een overwinning.. Over 2 weken spelen we uit tegen vv Klundert, de nummer 1 en daarna komt DVVC voor de allerlaatste wedstrijd naar de Schenkeldijk. Gezien het feit dat we veruit de meeste wedstrijden gespeeld hebben in onze poule getuigd van inzet, we zijn er altijd, met een gemiddelde trainingsopkomst van 12.8 per training ondanks de examens, Corona, werk en wat blessures kunnen we alvast super tevreden zijn voor wat we dit seizoen neer gezet hebben.