• We schrijven 25 maart 2023, Nieuw Lekkerland thuis. Waar we uit onze enige punten hebben laten liggen en dus wat goed te maken hadden. Sowieso al een pittige tegenstander, daar ze vorige week nipt verloren van onze concurrent Drechtstreek. Kortom uiterst spannend in de competitie daar Drechtstreek en wij beide 3 verliespunten hebben en beide dus volop meedoen in de race om het kampioenschap. Vandaag ontbraken Anouk, Amber, Eline, Florine, Kyara, Miranda en Sara waarbij Yasmin voor deze gelegenheid Miranda zou vervangen en dus op het doel zou staan. En Erik heeft zich de laatste wedstrijden prima bewezen en zou de wedstrijd leiden vandaag.

  Omdat Ton H vorige week jarig was en die andere Ton uitgerekend vandaag, waren 3 punten wel een gewenst verjaardagscadeau, dat zou een gepland hapje en drankje na afloop wat beter doen smaken. Het eerste fluitsignaal ging al gepaard met een berg wind, welke haaks over het veld stond en beide teams er dus last van zouden hebben. De bezoekers leken er trouwens een stuk beter mee om te gaan, want de opbouw en voortzetting was niet best aan onze zijde, veelal hoge ballen, waar de wind meer raad mee wist. Na een hoekschop of 4 achter er elkaar wist Yasmin nog een bal uit de kruising te tikken, wat zo'n beetje het hoogtepunt was in de eerste helft. Nieuwe Lekkerland was zeker beter en wij konden nog niet de rust vinden om ons eigen spelletje te spelen, ondanks de inzet kwam het er niet uit.

  Aangekomen in de kleedkamer, kon ik van binnen wel genieten van de stilte die heerste. Zonder zelf een woord te spreken was het zeker 3 minuten stil, dat is al knap om 15 meiden stil te krijgen, stil en balend van de 0 - 0 ruststand, het getoonde spel en misschien wel de druk die mee begint te spelen. Dus toch maar de zaken benoemd wat ze al wisten welke niet goed gingen, waarbij zulke dingen op het trainingsveld vaak goed gaan, kwam dit er de eerste 45 minuten even niet uit.

  De start van de tweede helft was beter, minder balverlies op het middenveld, en er werd voetballend ook gezocht naar oplossingen, Manon had inmiddels de geblesseerde Celeste vervangen en die zag ik al een paar prima passes over de rechterkant geven, het was voor het eerst dat wij het spelletje maakte en de druk konden opvoeren. Toch was het Nieuw Lekkerland welke de voorsprong nam na 13 minuten, waarbij 2 meiden van hun tegen 4 van ons, toch een gaatje wist te vinden en de bal in de verre hoek wist te plaatsen, buiten het bereik van de prima keepende Yasmin.

  Balen… mega balen maar de dames herstelde zich goed en een golf van aanvallen en kleine kansen volgde, waarbij Selina een meter of 10 voor het doel tegen de vlakte werd gewerkt, strafschop. De overtreder was het daar niet helemaal mee eens, daar ze vorige week thuis ook al door een penalty verloren hadden was dit weer een domper voor ze. Na de wedstrijd vernam ik ook van onze tegenstanders dat deze penalty wel terecht was. Afijn Tessa achter de bal en wist de bal prima in de hoek te plaatsen en de 1 - 1 haast als overwinning gevierd werd.

  Maar een gelijkspel was niet datgene wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, Ton H. kreeg vorige week 3 punten en 3 doelpunten. Ook dat werd begrepen, een leuke actie via links bracht Isa prima in stelling om de bal in de verre hoek te plaatsen, maar haar voet besloot even anders, 2 minuten later Selina weer sterk doorgebroken stuitte op de keepster. Corner van Fienne richting tweede paal welke Lotte van B. binnen schoot, 1 - 2! Met nog 12 minuten op de klok, doorzetten, uitvoetballen… ?

  Dat “laatste” zit even niet in de genen van onze dames, en overigens ontbreekt het mij daar ook aan, om een wedstrijd gecontroleerd uit te voetballen, dus de druk bleef er op. Niet met onnodig veel risico, maar toch op zoek naar de 3de, waarbij Bo met haar linkerbeen de keepster tot het uiterste dreef en ternauwernood kon redden, weer een hoekschop van Fiene welke hard voor kwam en Bo haar kopbal weer door de keepster gestopt zag worden.

  Nog een minuut of 5, waarbij ook Nieuw Lekkerland alles uit de kast haalde en onze achterhoede testen, Op een voorzet van Lotte van B. kreeg Anouk V. de beste kans, keepster lag al, doel leeg.. maar de bal stuitte net op, polletje denk ik, waardoor ze vol de lat raakte. Een tegen aanval werd onderschept door Fienne, die opende en stuurde direct Lotte van B. weg, en wist de bal 2 minuten voor tijd hard binnen te schieten … de ontlading was groot en zag zelfs een handgebaar waarmee ze een “T” afbeeldde, waarbij ik dacht aan een T van Timeout, maar Sterre vulde aan…, veel slimmer dan mij blijkt wel, dat die T van Ton was.. :-)

  Na een moeilijke, en zware bevochten overwinning kunnen we zaterdag 1 april aantreden tegen vv Drechtstreek, uit om 14:15. Waarbij we uiteraard alle ouders, opa`s en oma`s weer welkom heten om onze dames aan te moedigen.