• Een vroegertje 11.30 Streefkerk uit wat overigens de huidige nummer 1 is met 1 punt en 1 wedstrijd meer gespeeld. Vandaag zonder Amber, Anouk S, Flo, Sterre en Yasmin. Althans Sterre uiteraard zoals elke week heeft ze een eigen plekkie op de bank om onze meiden aan te moedigen, klasse!

  De kater van het Nederlands elftal tegen team Messi zat nog in het geheugen en dit wilde ik gebruiken in de toespraak voor de wedstrijd, niet aanpassen aan een tegenstander. Helaas deze speech ging ook nergens over, omdat bij het openen van de kleedkamerdeur er 15 meiden in koor kerstliedjes aan het meezingen waren _zucht_ Dus direct maar de opstelling, hetzelfde als vorige week, alleen Kyara niet, Isa wel Eline ook niet, of toch wel, Manon nog niet, Celeste liever ook even niet ..afijn, een compleet andere opstelling dan maar.

  De aftrap gebeurde bij - 1 graden, op een verwarmd kunstgrasveld. Da’s dan wel weer lekker voor de slidings. De eerste 30 minuten was Streefkerk iets sterker en had het betere van het spel, maar dat kwam meer door ons door veel en slordig balverlies. Overigens zonder ook maar enigszins gevaarlijk te worden, want de inzet was geweldig, kort op de bal, jagen en storen waar nodig. Door weer een gewonnen duel wist Selina door te breken en vakkundig af te ronden, 0 - 1. Daardoor leefde onze meiden weer wat op wat resulteerde in de cornerbal, deze viel prima in het 5 metergebied waarbij Bo als haantje de voorste der pantoffel tegen de bal zetten en binnen 3 minuten tijd stond het 0 - 2. Op een diepe bal kwam Miranda nog even 1 op 1 te staan met een aanvalster, maar die verkleinde haar doel dusdanig perfect dat haar hartslag nog even boven de 60 kwam, wat een inspanning allemaal voor een prima redding. :-)

  Tijd voor een bakje thee, nieuwe toppers in het veld. De inzet, en effectiviteit was perfect, helaas qua balbezit en de rust aan de bal niet, waarop de tegenstander meer mocht voetballen. Het puntje van kritiek was gemaakt, en de meiden konden weer verder met Mariah Carey…

  De scheids had het druk, want moest hierna naar Heukelum om nog een collega te beoordelen, dus snel weer aan de slag vond hij. We hadden ook maar 10 minuten nodig, wat achteraf het hoogtepunt zou zijn, Lotte van B. in een zelf opgezette counter van eigen helft, zichzelf de hoek in gestuurd, en was de 2 verdedigers te snel af zocht de achterlijn op. Ze keek en zag de meegelopen Selina in de 16 opduiken, waarna een voorzet volgde welke precies op maat was en Selien deze overheerlijk met het hoofd tegendraads in de hoek werkte, klasse goal! Wat zelfs een beetje ontroering teweeg bracht bij ondergetekende langs de kant.

  De wedstrijd was wel gespeeld en een belangrijke overwinning zat er aan te komen. De hardwerkende Fienne stond nog niet tussen de doelpuntenmakers, dus bleef ze gefocust toen de keepster een achterbal probeerde uit te nemen, deze wist zij te onderscheppen voordat deze bij de rechtsback aan kwam, na een mooie lichaamsbeweging, de keepster nogmaals in het bos in te hebben gestuurd kon ze de 0 - 4 op het scorebord zette, klasse goal. Celeste had inmiddels ook door dat het veld echter verwarmd was, en wist met een perfecte sliding weer een tegenaanval te onderscheppen. Helaas had de scheids van dienst niets met de zwart wit gestreepte shirts een wederom een vrije trap tegen. Uiteraard had deze scheids in de eerste helft de o zo eerlijk vlaggende Richard ook al laten staan, maar dat is tegenwoordig vrij normaal, zowel uit als thuis zit het niet mee met de arbitrage.
  Vlak voor het einde werd er nog een bal in de 16 van ons geschoten waar in een straal 25 meter geen tegenstander te vinden was en ik Miranda als een tijger hoorde roepen en de bal uit de lucht wilde plukken. Echter …. uit het niets.. daar was ze .. Sara, ja onze Sara die haar kans zag en greep om de bal uit de lucht te onderscheppen en zo in ons lege doel te werken 1- 4. Inmiddels is het Saar duidelijk dat we in de tweede helft van kant en doel ruilen en ze heeft beloofd dit te gaan onthouden. Volgende week gaan we haar de uitleg geven over die witte lijnen langs het veld, want die hebben ook een doel.

  Streefkerk pakte deze verliespartij zeer goed op, ik zag al 3 kannen met Liefmans de kleedkamer in gaan, waarbij ik op zoek was naar warme koffie, hulde! Dit is zeker een ploeg welke onze concurrenten het nog moeilijk kunnen gaan maken, maar voorlopig mogen we nog even genieten van de eerste plaats!

  Vrouwen 2: De kater..