• Vierde JO10 team ontmoet titelkandidaat

• Door de vele aanmeldingen van voetbalhelden onder de 10 jaar oud strijden we dit seizoen met vier teams. Het vierde team ontmoette vanmorgen het selectieteam van FC Dordrecht amateurs. Dit was de openingswedstrijd van onze jonge voetballers. Het is nog niet duidelijk wie dit seizoen het doel gaat verdedigen, daarom hebben Emil en Hermen ieder een helft het doel verdedigd. De tegenstander heeft vele schoten afgevuurd op het doel. Een compliment voor deze doelverdedigers dat aantal geturfde reddingen meer was dan het aantal ballen dat uit het doel moest worden gehaald. Voor aanvang hebben we de posities van de veldspelers doorgenomen. De opdracht van vandaag was “bij balbezit zijn we allemaal aanvallers en bij balverlies zijn we allemaal verdedigers. In de “dobbelsteenformatie” blonk Jonas uit in het verdedigende werk en ondanks dat zijn tegenstander een kop groter en wat breder was, werd Jonas minimaal gepasseerd. Noam was onze strateeg. Hij stond altijd op de plek waar de bal werd geplaatst door de tegenstander. Voor in het veld stonden Fiene en Sophie. Zij bleven gaan voor de bal en bij verlies waren zij het eerste obstakel waar de tegenstander tegen aan liep. Adam liep in het hart van onze opstelling en was dribbelend de koning aan de bal. Dat werd zelfs beloond met een doelpunt. De eerste wedstrijd is positief afgesloten en de spelers hebben zin in de volgende wedstrijd.