• Troosteloze avond eindigt in 3-0 nederlaag

  Vol met goede moed vertrokken de spelers van de Zaterdag 1 naar de middle of nowhere, na vier keer verkeerd gereden te zijn zaten alle spelers uiteindelijk toch allemaal in de kleedkamer. Of nou ja op een drietal na die buiten in de bosjes moesten omkleden vanwege een niet gezette prik. De Zaterdag 1 moet namelijk om 20:15 op dinsdagavond een inhaalwedstrijd spelen tegen en bij Groot-Ammers. Na een lange bespreking met daaruit volgend een fantastische tactiek. We begonnen vandaag namelijk met Timo op goal, een verdediging met Tijn, Max, Mahyar (C) en Bruno, op het middenveld Daan, Mahmod, Djordi en Djawad en in de aanval Henkie J en Do. Na de tactische bespreking en het omkleden was het toch echt tijd om in de kou te gaan staan. De warming up verliep zachtjes gezegd chaotisch want we hadden geen eigen ballen meegenomen, geen hesjes en geen pionnen. Hierdoor liep eigenlijk de warming-up in het water zoals we dat zo mooi kunnen zeggen dan.
  Toch klasse dat we van Groot Ammers een paar zachte ballen mochten lenen, wat hesjes en pionnen. Hierdoor kon er toch nog een positiespelletje gespeeld worden. Terug in de kleedkamer kwam de scheids langs voor de pasjescontrole waar we leerden dat we een nieuwe speler in ons midden hadden: Djordi The Farmer. Die stond dan ook meteen basis. Na een foto te hebben gemaakt voor de Groot Ammerse nieuwsbrief en naar het publiek geklapt te hebben was daar uit eindelijk het fluitsignaal.

  Om 20:15 werd er in een koud Groot-Ammers op het plaatselijke kunstgrasveld afgetrapt. Dubbeldam begon in een 4-4-2 formatie en speelde de eerste 20 à 25 minuten ook wel redelijk. Echter was het vooral Groot-Ammers dat voor de dreiging zorgde door de bal telkens een lange haal te geven. De ene keer resulteerde dit in een gevaarlijke bal achter de verdediging en de andere keren resulteerde dit in tweede ballen die veelal gewonnen werden door Groot-Ammers. Ondanks dat Dubbeldam wel probeerde te voetballen, ontbrak het aan beleving, strijd en het uitstralen van een eenheid. Juist iets waarin Dubbeldam ondanks de mindere resultaten het zeker niet aan ontbrak. Er werd zo nu en dan redelijk wat risico in het spel gelegd bij de opbouw, enkele keren ontsnapte Dubbeldam nog aan een gevaarlijke kans tegen al ging het rond de 25ste minuut dan toch mis. Djordi kwam de bal ophalen, en wilde vanaf links de bal openen bij Bruno op rechts. Deze bal kwam precies op de borst bij de spits van Groot-Ammers deze kon zonder aangevallen te worden nog een meter of 5 doorlopen en schoot vanaf 20 meter de bal achter Timo. Zo stond Dubbeldam dus met 1-0 achter, wat voor het gehele team een flinke klap was, in MMA had de scheidsrechter de wedstrijd waarschijnlijk gestopt met als beslissing een TKO. Vanaf minuut 25 was het ronduit beroerd van Dubbeldamse kant, er zat geen enkele structuur in en tot kansen kwam de Zaterdag 1 zeker niet. In minuut 35 viel dan ook de 2-0 waar alle supporters op zaten te wachten. Vanuit een inworp van Groot-Ammers waar de omschakeling van Dubbeldam nog op de N3 lag, het verdedigend niet goed stond en een bal door de benen van Timo is de samenvatting van deze goal. In de 45ste minuut floot de scheidsrechter gelukkig voor de rust, een eerste helft om heel snel te vergeten in ieder geval.

  Na een dramatische eerste helft mochten de mannen genieten van een lekkere kop thee en het geschreeuw van een terechte boze trainer. Er moest meer beleving, strijd en pit in. Wanneer het voetballend namelijk niet lukt, moet je de mouwen opstropen en er als een team voorgaan. Iets wat Dubbeldam eigenlijk wekelijks gedaan had maar waaraan het in de eerste helft aan ontbrak vandaag.
  De tweede helft begon qua strijd, beleving en het uitstralen van eenheid eigenlijk prima. De mannen hadden het alles behalve opgegeven. Het eerste kwartier was dan ook voor Dubbeldam, echter leidde dit niet tot mogelijkheden maar Dubbeldam kreeg meer vat op de wedstrijd. Vanaf de kant werden de jongens aangespoord en naar voren geschreeuwd door de aanwezige vrijwilligers en stafleden. De staf bestond vandaag dan ook uit een mannetje of 25. De speech van de trainen, de aanmoedigingen, het naar voren schreeuwen en een poging tot meer agressie in het spel werden door Daan iets te letterlijk genomen. Hij gaf iemand bijna een elleboog in een kopduel waar hij met beide armen naast ze lichaam omhoog sprong en het kopduel won, wat resulteerde in een erg makkelijk gegeven gele kaart. Wat daarna gebeurde was niet Daan maar Lijpe Rijpie en iedereen in Groot-Ammers wist direct waar de naam vandaan kwam. Dit was iets wat niet thuis hoort in 1ste elftal met toch wel een voorbeeld functie voor de jeugd. Het verbaal mishandelen van de scheidsrechter gaat dan ook wel heel ver, voor lezers onder de 18 jaar sla de volgende zinnen maar even over. Lijpe Rijpie besloot namelijk al zijn frustratie eruit te gooien door te reageren op de scheidsrechter met het volgende en ik citeer “Geef je hier nou geel voor? Man wat een koekenbakker ben jij”. Dit was dan meteen zijn 2de gele kaart en Lijpe Rijpie kon het veld verlaten. De schrijver denkt dat het dan ook slim is als we het geld uit de boete pot investeren in een anger management cursus voor Lijpe Rijpie.
  Met 10 man op het veld wisten alle spelers dat het een knap lastige klus zou gaan worden. Echter werd Groot-Ammers nog steeds onder druk gezet. Toch was Groot Ammers deze avond tactisch superieur. De bal werd namelijk telkens zo hard en snel mogelijk over de zijlijn getrapt, slim bedacht. Als de bal niet in het veld is kan je ook geen tegendoelpunt krijgen. Dubbeldam is er dan ook niet in geslaagd om te scoren. Petje af voor de Pep Guardiola van Groot Ammers. Dit resulteerde zelfs nog in een 3-0, of te wel een jantje. Na een dramatische voetbalavond dropen de mannen met de koppies omlaag van het veld. De teleurstelling van een gesloten kantine om ons verdriet weg te zuipen klapte er ook nog aardig in. Het uiteindelijke enige lichtpuntje van de avond was dat we weer terug naar huis mochten.

  Aankomende zaterdag moet Dubbeldam op een verlaten sportpark aantreden om 14:45 tegen Hardinxveld, een tegenstander die tot op heden bovenin meedraait. Het zal een lastige klus worden maar zeker niet onmogelijk. We zullen het aankomende zaterdag ook weer moeten doen met een smalle selectie vanwege de vele blessures en enkele schorsingen. Echter is er op het mijnenveld aan de Schenkeldijk van alles mogelijk en zullen de mannen er alles aan doen om minimaal een punt uit het vuur te gaan slepen.