• The Great Player - Teoman Deger

  De Zaterdag 1 is wellicht bij sommige lezers nog een onbekend bij elkaar geraapt stelletje gepen. Deze mening is gebaseerd op de geweldige verslagen, die trouwens door de spelers van de zaterdag zelf geschreven worden. Hierin komen veel verschillende namen voorbij, dit kunnen bijnamen zijn of spelers waarvan zelfs de diehard Dubbeldam Zaterdag 1 supporters zeggen, wie is dat nou eigenlijk?
  Voor de dames/vrouwen, ja zelfs Tim onze mooiboy en Randy Sahara zullen aan u worden voorgesteld in ‘The Great Player’. Op deze manier wordt er elke week iemand voor lul gezet en leren onze supporters ons beter kennen. Hierbij moet vermeld worden dat dit een idee is van de Djawatar, meester van alle vier de elementen. De Djawatar is eigenlijk een soort beschermengel maar dan met een strak kapsel (zonder gel) en gele voetbalschoenen. De Djawatar is altijd opzoek naar leuke nieuwtjes en stelt elke week kritisch vragen op voor de speler die de ‘lul’ is. De Djawatar is eigenlijk een verbeterde versie van Avatar Aang, wie kent hem niet, en brengt elke week meerdere euro’s op in het boetepotje met zijn kritische vragen.

  De speler die deze week voorgesteld zal worden aan u is Teoman Deger.
  Teoman Deger, de F1-wagen van de zaterdagafdeling van VV Dubbeldam. Teoman is een bekende speler voor alle volgers van de Zaterdag 1 binnen Dubbeldam. Zo voetbalt hij al jaren op de zaterdag en in de Zaterdag 1. Binnen het team staat Teoman bekend als een speler met een ongelofelijke snelheid op de rechterflank.
  Teo, zoals hij genoemd wordt binnen het elftal, vind de vergelijking met een F1-wagen maar niks. Hij is namelijk er klimaatbewust en rijdt sinds dit jaar op een elektrische scooter/motor. Deze maakt dan ook helemaal geen geluid en gaat minder hard dan Teo op het veld. Op het veld lijkt het namelijk wel alsof Teo kerosine gesnoven heeft, zo is hij altijd e snelste, trekt minimaal 50 sprintjes per wedstrijd en laat iedereen graag zien hoe snel hij is.
  Teo vergeet soms nog wel eens dat hij in zijn schoenen geen remmen heeft liggen zoals Max Verstappen deze wel heeft in zijn Red Bull. Teo loopt mede hierdoor nog wel eens een parkeerterrein op, een voortuin in of hij loopt een reclamebord in twee. Waar onze Randy een erkend schaatser is op de kortere afstanden is Teo een erkend sprinter. Teo zijn roots liggen oorspronkelijk in Turkije. Wat u nog niet wist, is dat Teo daar ook wel bekend staat als de Turkse Usain Bolt. De bondscoach van het Turkse nationale team is erg onder de indruk van Teo zijn snelheid, echter gaf hij als feedback dat Teo zijn aannames soms wat beter kunnen. Die aannames zijn voor iemand die rent alsof je Youtube filmpje op snelheid x2.5 staat ook erg lastig.
  Richting Teo wordt altijd één zin minimaal acht keer in een wedstrijd gezegd, namelijk “Teo nooit meer stoppen”. Dit wordt standaard geroepen door alles en iedereen aan de Dubbeldamse kant wanneer Teo op volle snelheid over de flank raast. Het blijkt zelfs zo te zijn dat hij regelmatig geflitst wordt door de flitspaal aan de Schenkeldijk. Deze boetes vallen voor Teo gelukkig mee in vergelijking met de boetes die hij dit jaar heeft moeten betalen voor de boetepot. Zo wordt er nog wel eens een fles shampoo vergeten of een handdoek, gelukkig heeft Teo altijd een extra handdoek bij.
  Teo heeft zelf ook één lijfspreuk welke ook echt op zijn arm geschreven staat. De Latijnse tekst die Teo met zich meedraagt betekent in het Nederlands “kennis is macht” en in het Turks “sen bir pisliksin”. Teo doet oncologisch onderzoek in het Eramus MC waarbij “kennis is macht” zeker geen verkeerde lijfspreuk is. Als Teo net zo goed was in het onderzoeken van zijn voetballende kwaliteiten, had hij nu zeker profvoetballer geweest. Een laatste feitjes om mee af te sluiten is dat Teo tegenwoordig zelf zijn eigen serie heeft op Netflix. Mensen die de serie “Arrow” hebben gekeken zullen hem herkennen met zijn artiestennaam Barry Allen. Na zijn succes in deze serie, kreeg Teo dan ook zijn eigen superhelden serie genaamd “The Flash”. Hierin speelt hij een superheld, die als superkracht supersonische snelheid heeft. Iets waar bij onze Teo dus maar weinig special effects voor nodig waren.

  • Wat is de reden dat je voor Dubbeldam Zaterdag 1 hebt gekozen?
  Ik ben er een beetje ingerold, omdat ook mijn jeugdtrainer toen trainer werd van het 2e. De trainingsdagen en speeldagen waren ook hetzelfde. Ik ben hier nu al 11 jaar bij de senioren gebleven omdat mensen hier mijn spel kennen en het heel lang zal duren voordat eventuele andere teams aan mij zullen wennen.
  • Geruchten gaan dat jij minimaal 5 a 6 spelers binnen de selectie in je achteruit nog versnelt, kan je dit uitleggen en toelichten?
  Ik sta regelmatig 2 meter te ver voor mijn man, daardoor ben ik een geoefende achteruitloper. Wat mijn medespelers betreft: tractors winnen op snelheid het niet van sportauto’s, ook niet in z’n achteruit. Tractors zijn goed in trekken.
  • Welke teamgenoot maakt op jou de meeste indruk en waarom?
  Ons “schuimpie” Bjorn. Hij kan niet hard rennen, is niet sterk, maar speelt zo slim dat beide niet nodig zijn voor hem. Als zijn voetballende tegenpool denk ik dat ik veel van hem kan leren.
  • Wat is jouw affiniteit met de serie Avatar The Last Airbender?
  Uncle Iroh is de GOAT, ook al is hij oud. Dat geeft mij hoop voor ons ietwat verouderde team.
  • Wat maakt jou een grote speler?
  Met benen zo kort als de mijne word ik niet zo vaak groot genoemd. Om toch op een hoger niveau te komen probeer ik zo mogelijk te springen.
  • Zou je liever astronaut zijn of Randy van Prehn?
  De maan staat kurkdroog, net als de Sahara. Ik zie geen verschil.
  • Wat is jouw zwakste punt bij voetbal?
  Ik hoor wel eens: “Teo, als ik jouw snelheid had, was ik al lang prof geweest”. Ik ben (nog) geen prof, wellicht dat verbeteringen van mijn aannames en het spel in de kleine ruimtes mij daar kunnen brengen.
  • Het is algemeen bekend dat jij altijd een extra handdoek bij je hebt en dat bepaalde teamgenoten daar misbruik van maken. Klopt dit?
  Goede vraag, dat klopt zeker. Ik moet daarbij wel zeggen dat mijn extra handdoek langer bij mijn medespelers is geweest dan in mijn tas.
  • Wat voor levenslessen heb je voor de mensen die dit lezen?
  Talent zonder het harde werk brengt je minder ver dan de wil om keihard te bikkelen.
  • Geef ons twee redenen waarom Dubbeldam Zaterdag 1 kampioen wordt?
  Instemmend met mij antwoord hiervoor, wij werken hard. In deze competitie trekt het hardst werkende team aan het langste eind. Daarnaast hebben wij Femke, onze verzorgster, die ons goed steunt en zo snel mogelijk weer fit krijgt.