• Jarenlang waren de laatste weken van november misschien wel de mooiste van het hele jaar. In het laatste weekend van oktober wordt nu nog steeds de klok teruggezet, waardoor het opeens veel vroeger donker wordt. Met een beetje pech is dit binnen nu en een paar jaar voorgoed verleden tijd en is het vooral de vraag of we verder gaan leven in winter-, zomer- of ergens-tussenin-tijd.

    Zeker in gezinnen met kleine kinderen was dit altijd een heerlijke tijd, de intocht van Sinterklaas en met het hele gezin kijken naar Dieuwertje Blok en het Sinterklaasjournaal. Als het dan vroeg donker werd, mocht je soms je schoen zetten; als je zorgde voor wat eten en drinken voor Amerigo en keihard enkele Sinterklaasliedjes zong, wist je bijna zeker dat er de volgende dag een cadeautje in je schoen zat.

    De laatste jaren zijn de intochten van onze geliefde Sint jammer genoeg uitgemond in ongemakkelijke optochten en soms zelfs kleine veldslagen, waardoor het vieren van de verjaardag van Sint Nicolaas soms heel wrang begint te voelen. Over de figuur Zwarte Piet is al jarenlang discussie en de laatste tijd lijkt het wel of alleen een kleine groep racistische idioten nog achter onze Piet staat.

    The Captain weet niet of Zwarte Piet over vijf jaar nog steeds in de openbare ruimte te zien is, maar The Captain wil wel duidelijk gezegd hebben dat de meeste mensen die van Zwarte Piet houden zeker niet racistisch zijn en dat voor heel veel mensen Zwarte Piet nog steeds gewoon een belangrijke figuur in het Sinterklaasfeest is.

    Het zijn vreemde tijden, maar gelukkig mogen onze kinderen nog steeds hun schoentje zetten, zowel thuis als bij Dubbeldam. The Captain heeft gehoord dat in onze sporthal een prachtige schoorsteen staat met ruimte voor de schoentjes van al onze kleine helden. Ieder lid van Dubbeldam dat in een elftal speelt tot en de O9 mag zijn of haar schoentje woensdag de 20e tussen 17:45 tot 19:15 uur neerzetten en het zou dan zomaar eens kunnen dat de Sint tijd vindt om er in de dagen die volgen een cadeautje in achter te laten.