• AAfgelopen vrijdag was The Captain aanwezig op de ledenvergadering van zijn geliefde club. Het was niet druk, maar dat is een bekend gegeven. Gelukkig hebben alle aanwezige leden een echt Dubbeldamhart en kwamen er enkele belangrijke thema’s aan bod.
    Zo werd de vraag gesteld waarom Dubbeldam veel minder jeugdelftallen lijkt te hebben dan enkele jaren geleden. Bij de oudere jeugd hebben we opvallend veel teams, maar bij de allerkleinsten lijkt het wat op te drogen en dat is natuurlijk geen goed teken.
    Een echte verklaring kon niemand geven, natuurlijk worden er wat minder kinderen geboren en is de keuze uit verschillende sporten of andere activiteiten groter dan vroeger, maar veel andere voetbalverenigingen doen het juist beter dan een paar jaar geleden.

Gelukkig vinden nog steeds veel jonge spelers en hun ouders de weg naar Dubbeldam en als ze eenmaal lid zijn van onze vereniging blijven ze dit gelukkig voor langere tijd. We hebben onze jeugdleden dus ook echt iets te bieden, maar het lukt ons blijkbaar niet om dit bij iedereen duidelijk te maken.
    De vraag die boven de markt hangt is dan ook: hoe krijgen we meer jonge spelers naar ons complex, dat echt niet op instorten staat, zoals soms wel lijkt uit de berichtgeving in de kranten?

Misschien is Dubbeldam wel gewoon te bescheiden.
    Bij Dubbeldam hebben (vrijwel) alle jeugdelftallen een trainer, die wekelijks twee keer met zijn of haar team gaat trainen. Bij elftallen waar het niet direct lukt om een trainer te vinden, wordt altijd een oplossing gevonden. Natuurlijk krijgen de eerste elftallen veel aandacht, maar bij Dubbeldam telt iedereen mee, of je nu in de 19-1 of 19-4 voetbalt, je bent voor ons belangrijk.
    De afgelopen jaren is er veel tijd en aandacht besteed aan het zoeken van nieuwe en het liefst jonge trainers. Met mannen als Max Bresser, Jordy Wouters en Davey van Pelt hebben we trainers die voetballen in een eerste elftal, maar ook bij de jongste jeugd hebben we diverse trainers uit oudere jeugd rondlopen: goed voor de spelers, maar minstens zo goed voor de trainers.
    Dit jaar zijn we in zee gegaan met Wim Berends, die samen met enkele topkeepers uit onze jeugdafdeling de keeperstrainingen voor onze jeugd verzorgt.

Naast voetballen vindt Dubbeldam het belangrijk dat onze jeugdleden ook mee kunnen doen aan andere activiteiten. Zo vindt binnenkort een groots Halloweenspektakel plaats, komt Sinterklaas jaarlijks in de kantine en worden er kampen georganiseerd voor onze jeugdleden.
    Natuurlijk kan er nog genoeg verbeterd worden en iedereen die hiervoor ideeën heeft, kan dit gewoon aan Rick Klootwijk doorgeven. Dit mag echt van alles zijn, van een interne competitie voor onze Kabouters tot het flyeren op scholen of het meedoen aan activiteiten die door de gemeente Dordrecht georganiseerd worden.
    Omdat Dubbeldam genoeg heeft om trots op te zijn, mag zij dit van The Captain best van de daken schreeuwen. The Captain kijkt dan ook uit naar alle positieve berichten in de komende maanden.