• Opeens zijn we terechtgekomen in een wereld die compleet anders is dan we gewend zijn en dat terwijl er op het oog niets gebeurd is. Volgens Macron en andere wereldleiders zijn we in oorlog met een onzichtbare virus, elk land heeft vooralsnog een andere manier om deze oorlog te winnen, maar overal wordt sterk aangeraden om sociale contacten te vermijden.
    Gelukkig gaat het dan alleen om fysieke contacten, we mogen wel sociaal zijn, sterker nog, we moeten sociaal zijn. We moeten zorgen voor onze ouders en grootouders, we moeten allemaal op onze eigen manier proberen iets positiefs te brengen in een samenleving die nog meer doordrenkt is van angst dan van een sluipende moordenaar, een inderdaad niet te onderschatten tegenstander.
    Hoewel het allemaal somber oogt, is The Captain hoopvol. Niet alleen hoopvol dat deze periode van angst en ziekte snel voorbij zal zijn, maar vooral ook hoopvol omdat hij mooie dingen ziet gebeuren.
    Hoewel geregisseerd klonk het applaus voor onze hulpverleners oprecht en gemeend; hoewel er gehamsterd wordt en mensen het nodig vinden om elkaar nog steeds op te zoeken in onder meer bouwmarkten, geven veel mensen gehoor aan de oproep om zoveel mogelijk binnen te blijven.
    Gelukkig hebben we tegenwoordig social media, waar we elkaar online kunnen ontmoeten en ook daar zien we mooie dingen gebeuren. Neem alleen al het prachtige filmpje van onze MO15-1, maar ook de oproep van Jeroen van Merwijk, die vraagt om elke dag iets moois te delen, iets van schoonheid, want dat is, volgens Van Merwijk, balsem voor de Ziel en dat heelt.
    Laten we elkaar door deze bijzondere periode heen helpen, we kunnen het, we doen het al.