• Het jaar 2020 belooft in veel opzichten prachtig te worden. Allereerst is een jaar dat deelbaar is door vier voor de sportliefhebbers een jaar om naar uit te kijken, omdat de Olympische Zomerspelen dan op het programma staan en dit keer zullen de beste sporters hun kunsten vertonen van 24 juli tot en met 9 augustus in Tokio.
    We zijn hier in Nederland dan net bijgekomen van het groots en meeslepend vieren van de Europese titel voor ons Nederlands elftal, want van 12 juni tot en met 12 juli strijden achter Nederland verschillende landen om de overige ereplaatsen. Los van het feit dat we eindelijk weer eens meedoen, is het vooral toe te juichen dat deze kampioenschappen niet in Qatar worden gehouden.
    In deze tijden waarin echt iedereen zich bewust bezighoudt met het milieu is het helemaal mooi om te zien dat op 3 mei a.s. voor het eerst sinds 1985 ook Nederland weer zijn bijdrage levert door, geheel belangeloos en zonder lobbywerk van prinsjes en prinsesjes, een heuse F1-race te organiseren. Iedereen die weleens naar dit spektakel heeft gekeken, weet dat deze autootjes bijna net zo schoon en geruisloos zijn als de Tesla’s die we steeds vaker in het verkeer moeten dulden.

    Enfin een prachtig sportjaar derhalve met enkele fraaie zekerheden: Mathieu en Max zullen zeker iets gaan winnen en in Tokio zullen zeker enkele oranjegekleurde gouden medailles te bewonderen zijn. Nu we het toch over zekerheden hebben, ook voor Dubbeldam is er nu al iets om naar uit te kijken: onder het kleine, amper te benoemen, voorbehoud dat de gemeente Dordrecht gewoon eens doet wat het moet doen, gaan we in 2020 een definitief ontwerp van onze nieuwe accommodatie op papier zien en horen we vrijwel zeker de datum waarop de eerste paal geslagen gaat worden.
    Na veel vijven en zessen wordt dit een accommodatie zonder onze vrienden van Movado en TTVD, maar met de rugbymannen en wellicht ook -vrouwen en hoewel we natuurlijk moeten zorgen voor voldoende kleedruimte, wordt het dan ook weer een intieme en gezellige kantine. Omdat er pas een tekening of vier liggen, waarvan er eentje helemaal is uitgewerkt, zal er zeker weer een nieuw ontwerp gemaakt worden en dit keer kunnen dit samen met de gemeente en de rugby snel voor elkaar krijgen. De gemeente weet hoeveel vierkante meters we nodig hebben en na goedkeuring door de gemeenteraad kunnen we met elkaar razendsnel schakelen.

    Al met al een jaar om naar uit te kijken en traditiegetrouw begint het nieuwe jaar bij Dubbeldam gewoon op 1 januari als alle lede om 16:00 uur van harte uitgenodigd zijn om te klinken op 2020. The Captain zal er zijn en hopelijk veel Dubbeldammers ook.