• U heeft de afgelopen maanden geen stukje van The Captain kunnen lezen, omdat hij het gewoonweg te druk had met alle berichten die in de rubriek De Dubbeldammer thuis verschenen zijn. Als anderen aan het woord zijn, hoeft The Captain niet zo nodig zelf iets te zeggen, dus heeft hij zijn pen en papier maar netjes opgeborgen.
    Nu deze rubriek beëindigd is, vindt The Captain het de hoogste tijd om van zich te laten horen, maar eigenlijk weet The Captain niet goed wat hij moet schrijven, omdat hij met verbazing – of is het misschien wel verbijstering – om zich heen kijkt.
    Niet alleen Nederland, maar de hele wereld is in de ban van een virus, waaraan mensen overlijden. Hoe je het beste hierop kunt reageren, is onduidelijk. Elk land, ook in Europa, lijkt hierin zijn eigen keuzes te maken. Of de keuzes die in Nederland gemaakt zijn de juiste zijn, valt dan ook te betwisten, maar het lijkt er steeds meer op dat elk tegengeluid in de kiem gesmoord dient te worden.
    Vaak worden de maatregelen met absurd hoge boetes gehandhaafd, maar als de Dam volstroomt met demonstranten, wordt dit opeens getolereerd. Om niet verzeild te raken in een discussie zonder einde zal The Captain hier maar niets over schrijven, hij blijft liever dichter bij huis.

Nu onze sportvelden er (te) vaak verlaten bij liggen, hebben vandalen en ander tuig besloten om gebruik te maken van onze velden en parkeerplaats. Af en toe een reclamebord doormidden schoppen, lijkt voor deze mensen een geinig tijdverdrijf en als een van onze leden met zijn zoontje een balletje wil trappen, moet hij zich een weg banen door een zee van afval, inclusief lege drankflessen, op ons parkeerterrein.
    Onze vrienden van de handhaving komen wel kijken als ze vermoeden dat er misschien te veel mensen van Dubbeldam in onze accommodatie aanwezig zijn, maar de veroorzakers van deze overlast aanpakken, is er helaas niet bij. Het is niet van vandaag of gisteren trouwens, al jaren vinden we op ons sportpark, ook bij andere verenigingen, afval en vernielde eigendommen.
    Waar de leden van Dubbeldam zich in de afgelopen weken keurig gedragen hebben en er geen waarschuwingen of boetes zijn uitgedeeld tijdens onze trainingen, wordt onze mooie club onvoldoende beschermd tegen de overlast van mensen die denken dat een voetbalvereniging een ander woord is voor vuilnisbelt.

The Captain wil echter eindigen met een woord van dank aan iedereen die de afgelopen maanden iets geschreven heeft voor onze website. Elk stuk was de moeite waard en de foto’s die we hebben mogen ontvangen, waren veelal een lust voor het oog.
    Het was vooral mooi om te zien dat heel voetballend Dordrecht en omstreken heeft meegewerkt aan deze rubriek. Laten we deze eensgezindheid onthouden voor als de wedstrijden weer begonnen zijn. Hopelijk wordt er op het veld dan weer op het scherpst van de snede gestreden, zeker bij de vele derby’s die ons te wachten staan, maar laten we na afloop vooral blij zijn dat we dit weer kunnen doen en met elkaar een biertje drinken om dit te vieren, bij winst of verlies.