• Afgelopen week stond er een artikel te lezen op RTL Nieuws met als kop: ‘Waarom alle keepers werkelijk knettergek zijn’. Een komisch stukje, waar veel voetballers waarschijnlijk iets van waarheid in zullen zien.
  The Captain vindt er natuurlijk het zijne van en begint met het aanhalen van een tekstregel van de onvolprezen Jeroen van Merwijk uit het nummer ‘Dat vinden jongens leuk’:

  En samen naar een oorlog gaan
  Met allemaal dezelfde pakjes aan

  Ditzelfde geldt voor voetballers, die ook met eenzelfde pakje aan het veld opkomen, waarbij één speler altijd afwijkt. Het logo is natuurlijk nog wel ergens zichtbaar, maar verder wijkt de outfit van de keeper in bijna alles af van de rest van het team.
  Voetbal is een teamsport, maar keepen is juist meer iets voor eenlingen. Dit zorgt ervoor dat veel spelers een keeper zien als een buitenissig soort mens, alsof keepen een aangeboren afwijking is. In het artikel, dat u echt zelf maar even moet lezen, is dit dan ook terug te lezen.
  Wat The Captain in dit stukje opvalt, is de verwondering van andere spelers over de keeper, maar The Captain vraagt zich dan vooral af: hoe zou een keeper naar zijn ploeggenoten kijken?

  The Captain is niet zo gecharmeerd van groepen mensen, hij begrijpt dat het nodig is om als groep soms wat te doen en iets onschuldigs als voetbal is dan totaal geen probleem. Een oorlogje voeren is daarentegen alweer een heel ander verhaal.
  Keepers herkennen dit wellicht en zij zullen hun ploeggenoten misschien wel met verwondering bekijken. Mannen die elkaar nodig hebben om tot een doelpunt te komen. Een keeper heeft niemand nodig om een bal tegen te houden, hoewel het prettig zou zijn als de verdedigers de bal wat van het doel vandaan houden.

  Omdat het ultieme doel van een keeper is om zo lang mogelijk stil te staan, begrijpt hij niet waarom een warming-up nodig is. Om niet alleen in de kleedkamer achter te blijven, heeft hij zo zijn eigen warming-up. Niet hij dit nodig vindt, maar ach, zijn ploeggenoten doen dit natuurlijk ook.
  Waar alle voetballers gek zijn op doelpunten, vindt een keeper dit maar niets. Hij veracht doelpunten en diep in zijn hart vindt hij dat scoren niet op een voetbalveld thuishoort.
  Een volstrekt eigen mening, het mag duidelijk zijn: The Captain heeft een zwak voor keepers.