• Echte voetballers hebben aan twee dingen een enorme hekel: keepen en hardlopen. Dat eerste levert meestal niet al teveel problemen op, omdat gemiddeld een op de elf spelers echt helemaal niets met een bal kan en er anders altijd wel iemand te geblesseerd is om op het veld uit de voeten te kunnen.
  Dat voetballers moeten kunnen rennen is natuurlijk een mythe; een slimme voetballer staat altijd op de goede plek en anders kan hij altijd een sprintje faken.
  Een enkele keer loopt er een marathonloper tussen de voetballers rond, maar natuurlijk wordt deze door zijn ploeggenoten niet serieus genomen. Ruim 42 kilometer hardlopen is op zich al niet gezond, maar om dit zonder bal te doen, is helemaal gestoord.
  Toch hebben acht prachtige mannen besloten om op 28 juni a.s. te gaan rennen. Waarom gaan Dicky van der Net, Sjoerd Boutens, Rob Kanters, Reinier Wapperom, Erik Tak, Stefan de Meijer, Rory van der Weijden en Ronald Westerlaken dit dan doen?
  Zelf schrijven de mannen hierover: ‘Wij willen graag rennen voor ons plezier, maar als we hier ook nog een fantastisch goed doel mee kunnen steunen, is dat natuurlijk helemaal mooi!
  Dus steun ons en KIKA en doneer iets voor dit geweldig goede doel!’

  Na het lezen van de eerste zin zouden we bijna afhaken, maar als we KIKA lezen, valt alles op zijn plaats. Van alle goede doelen in Nederland is KIKA misschien wel het mooiste om te steunen. Stichting Kinderen Kankervrij, waar de afkorting KIKA voor staat, zamelt geld in voor vernieuwend onderzoek om kanker bij kinderen zo goed en zo snel mogelijk te bestrijden.
  Elk jaar weer krijgen 550 kinderen kanker; 75% van deze jongens en meiden weet dit gelukkig te overleven en het streven van KIKA is om dit percentage te verhogen naar 95%. Voor zo’n doel wil je wel rennen, maar alleen als iedereen geld doneert voor dit geweldige doel.

  Natuurlijk laten we onze mannen niet alleen deze klus klaren en we gaan de komende weken dan ook gul geven aan KIKA, zodat team Geep optimaal gemotiveerd aan de start van hun sportieve uitdaging staat.
  Ga dus snel naar: https://www.runforkika.nl/team-geep en laat de mannen van team Geep door een donatie zien dat we allemaal aan ze denken.