• Team GEEP heeft alles gegeven vandaag

  Het is zondag 28 maart 2021, voor veel mensen zomaar een saaie zondag, maar voor een kleine groep mensen, ook wel bekend als de mannen van team GEEP, een dag die al maanden met een dikke viltstift op de kalender is geschreven. Het is namelijk de dag waarop hardgelopen gaat worden voor KiKa. Het geld is al binnen, nu alleen nog de tegenprestatie leveren.
  Iets over acht uur ligt het overgrote deel van team GEEP nog op één oor, maar twee stoere mannen beginnen dan aan hun persoonlijke uitdaging: het uitlopen van een hele marathon, het liefst in een tijd rond de vier uur.
  Twee mannen te voet, een op de fiets. Eigenlijk had Rob Scheurwater hier ook bij willen lopen, maar dankzij die vervelende ziekte die al veel te veel kapot heeft gemaakt, kon hij er echt niet bij zijn. Ditzelfde geldt trouwens voor Björn Hulshof die een halve marathon zou gaan lopen, maar dit zeker nog gaat doen als zijn gezondheid het weer toelaat. Het is zonde, maar de enig juiste keuze van deze helden.
  Op twee andere Gepen na, die hun kilometers al gelopen hebben, is de rest natuurlijk meer dan op tijd en even voor tien uur staat een grote groep in het oranje gehulde Dubbeldammers klaar voor de start van hun avontuur. Erik Tak en Alex Adriaanse komen keurig op tijd voorbij, met Kevin de Meijer op de fiets er netjes bij, zij zijn al halverwege en op een klein groepje kwart-marathonners na is iedereen onderweg.
  Om elf uur wachten de laatste vijf lopers op een mooi instapmoment en de eerste renners, Stefan de Meijer, Robbie Oliërhoek en de benjamin van het stel Max de Haas, laten ze maar lopen, het moet natuurlijk wel leuk blijven.

  Sandra heeft dan al bezoek gehad van de plaatselijke politie, die zo enthousiast was over dit initiatief dat ze over het parcours heeft rondgereden om een oogje in het zeil te houden, grote klasse.
  Achter een grote groep met (voormalig) eerste-elftalspelers haken ook de laatste lopers in. Net als vorige week heeft Rick Klootwijk nog wat last van zijn kuiten, hij besluit dan ook in een rustig tempo het parcours te lopen. Uw verslaggever loopt net iets harder en komt al snel terecht in een soort niemandsland met enkele lopers in de verte.
  Het lijkt een eenzame tocht te worden, totdat hij in de Nieuw Biesbosch Cor van den Burg op een bankje ziet zitten. Cor heeft tegen de wind in geworsteld om de lopers te kunnen zien en rijdt nu met de wind in de rug met uw verslaggever mee. Eerder zijn ook Hans en Thea Schellenbach al langsgereden en heeft Dees Durinck een aanrijding met een hond gehad. Dees reed gelukkig rustig, het hondje kon weer snel blaffen en Dees was perfect op tijd om alle lopers te voorzien van drinken.
  In de polder zijn al verschillende fans van team GEEP gesignaleerd, maar eenmaal aangekomen bij de Provinciale weg en even later bij de Oudendijk lijkt het parcours even op de marathon van Rotterdam, veel enthousiaste fans. Veel Dubbeldammers, die de lopers dan ook bij naam kennen.
  Ondanks de felle tegenwind vliegen de lopers over de dijk op weg naar het sportpark. Aan het einde van de Stevensweg staan enkele fans, waaronder Semaja, Sjaak en Linda. Ook Ad Vos staat hierbij en geeft een prachtig bosje bloemen mee, geweldig natuurlijk en ondanks de spierpijn is het laatste stukje prachtig om te lopen. Sjors Volder, die wel een halve marathon in de benen heeft, komt nog even als een gazelle voorbij, maar zo vlak voor de finish maakt dat allemaal niets meer uit.

  Onderweg heeft uw verslaggever al begrepen dat de twee Super-Gepen niet ver weg zijn en na iets meer dan vier uur draaien deze mannen het sportpark op. Ze lopen nog een rondje rond het hoofdveld en net boven de vier uur hebben ze hun marathon gelopen. Met deze wind en zeker de eerste twee uur amper publiek langs het parcours een ongekende prestatie.
  Niet alleen heeft Erik Tak sportief het beste uit zichzelf gehaald, hij is ook dé man die iedereen enthousiast aan het lopen heeft gekregen. Hoe de wereld er volgend jaar uit zal zien, is nog onzeker. Wel is zeker dat team GEEP weer gaat hardlopen voor KiKa en het kan zomaar zijn dat dit nog grootser zal worden aangepakt. Ook de jeugdleden van Dubbeldam zullen hun steentje al hardlopend kunnen bijdragen, ieder op zijn of haar eigen niveau. We kijken er nu al naar uit, maar we besluiten met een bedankje voor iedereen die vandaag heeft hardgelopen, gefietst, water heeft uitgedeeld, langs de kant heeft gestaan en/of geld heeft gedoneerd voor KiKa, het was een geweldige dag vandaag.