• Op deze zonnige zaterdagochtend staat er opnieuw een Dordtse derby op het programma voor de JO9-4. Er wordt thuis gespeeld tegen de JO9-2 van RCD. De laatste wedstrijd is al weer even geleden (10 februari, uit bij Wieldrecht), dus iedereen is benieuwd hoe het zal gaan vandaag.

  Er wordt afgetrapt, de bal rolt! Ilyas is gebrand op het behalen van een goed resultaat tegen zijn oude team. Maar de eerste minuten zijn meteen aanpoten voor Dubbeldam. Na verschillende duels op het middenveld is het in de 8e minuut raak voor RCD. Een snelle uitbraak wordt benut, 0-1.

  Dan volgt opnieuw een taaie fase met ook hier en daar wat pittige overtredingen door spelers van RCD. Toch laat de JO9-4 het er niet bij zitten en probeert door de verdediging van RCD te breken. Soms lukt het, zoals nu via Jake, maar zijn schot wordt helaas gestopt. Aan de andere kant is het dan opnieuw raak voor RCD, de stand is 0-2 geworden. Met die stand gaan we de eerste time-out in.

  Na de spelhervatting is er meteen een mooie aanval van Dubbeldam. Met een kans voor Ilyas, die goed door blijft zetten. Helaas eindigt zijn inzet niet in het doel. Een goed schot op het doel aan de andere kant gaat gelukkig voorlangs. Het blijft spannend voor het doel van Lotte, maar ze houdt goed stand!

  Het spel gaat verder. Jake probeert het opnieuw en Dylan heeft een mooie verdedigende actie. Ook Finn en Jasper zetten hun beste beentje voor. Een hard schot op het doel van RCD gaat vervolgens maar net naast. Met een stand van 0-2 gaan we de rust in, hopelijk hebben we in de 2e helft (met de zon mee in plaats van tegen) meer geluk!

  Met tactische aanwijzingen, fruit van Birk en ongetwijfeld de nodige peptalk van de trainers komen de spelers weer naar buiten. Na de aftrap gaan we eigenlijk meteen verder waar we gebleven waren: veel duels en een mooi strijd. De aanvallen van Dubbeldam komen steeds beter op gang en Birk staat zijn mannetje achterin! Pogingen via Finn, Dylan en Ilyas leveren vooralsnog geen doelpunt op. In de 9e minuut verricht Lotte een enorm goede redding, maar kort daarna moet er toch weer een tegendoelpunt geïncasseerd worden. Het is 0-3 voor RCD.

  Maar Dubbeldam toont veerkracht en niet veel later lukt het dan toch! Na goed doorzetten van Jake kan Ilyas afronden, 1-3! Die moet lekker voelen tegen zijn oude team. Na de time-out probeert Dubbeldam verder aansluiting te zoeken. Een mooi afstandsschot van Jasper raakt de paal en ook in de rebound helaas geen doelpunt. Maar dan een goal, weer is het Ilyas! Na een hard schot van Jasper dat nog wordt tegengehouden kan Ilyas in de rebound scoren. 2-3, het kan nog! Met man en macht wordt geprobeerd de stand gelijk te trekken. Birk krijgt nog een kans voorin, maar treft helaas de keeper. En dan is het afgelopen. RCD wint met 2-3 bij Dubbeldam. Er is hard gewerkt door de JO9-4, ze hebben goed gestreden. Helaas was het vandaag net niet genoeg. Er is een einde gekomen aan de ongeslagen reeks. Maar volgende keer gaan we er gewoon weer tegenaan met zijn allen! Zet hem op JO9-4!