• Strijden voor drie punten

  Vorige week was het dan eindelijk zover. Fase 4 ging beginnen. Nadat we in fase 3 met vlag en wimpel "kampioen" waren geworden. 
  Nu is dit met fasevoetbal natuurlijk wel anders geworden. 4x patat eten met siroop in de kantine wordt natuurlijk wel beetje te gek. Hoewel de kinderen hier vermoedelijk niet direct op tegen zullen zijn. 
  Vorige week gooiden de weergoden echter direct roet in het eten. Het weer was dermate slecht dat ASWH besloot de wedstrijd af te gelasten. We speelde ook wel weer belachelijk vroeg, om half negen, dus de zon had op dat moment nog geen echt dooiwerk kunnen verrichten. Gelukkig was het vandaag weer goed genoeg om de wei in te gaan. En wel thuis tegen de Alblas 11-1. Onze eerste pot dus in de derde klasse. Wel even ander niveau dan de 5e klasse waarin we gestart waren. We wisten dus wat ons te doen stond?! (antwoord: goed spelen) 
   
  We hadden een volledig fitte selectie vandaag. Een luxeprobleem dus voor trainerT Dave. Deze week was er ook erg lang en scherp getraind dus de manschappen waren goed voorbereid. 
  In aanloop naar de wedstrijd gaf Dave nog wat tips and tricks mee aan onze giganten en begon tien minuten voor half 11 aan de warming up. Dave stuurde de volgende manschappen de wei in :
   
  Tygo op de goal. Achterin Liam, Floris en Cas. op het middenveld Teun en Luca en voorin Ewout, Chano en Robin. 
  We konden gelukkig weer rekenen op onze topscheidsrechter Johan. Altijd scherp en immer fair. Ook immer gekleed in korte broek. In de wandelgangen heb ik gehoord dat dit wekelijks een handjevol extra vrouwelijke supporters oplevert. 
   
  Dan over na de orde van de dag. Matchday! De supporters waren weer massaal naar Schenkeldike Stadium afgereisd om deze pot te aanschouwen. 
  Ook manusje van alles Ruud was van de partij. Sterker nog er waren deze week 2 Ruuds. Als je van een afstand keek zou je haast denken dat je te diep in het glaasje had gekeken. 
  maar na wat research bleek dit de broer van Ruud te zijn. Onbekend is nog of deze broer net zo veel talenten heeft als Ruud zelf. Maar de appel valt nooit ver van de boom dus ik denk het haast wel! 
   
  Oke, de wedstrijd. Het begin was een beetje rommelig. Dubbeldam  hield het veld niet groot genoeg waardoor het erg rommelig oogde en er veel onnodig balverlies geleden werd. Maar de intentie was duidelijk. 
  We wilde hier gewoon de punten pakken en het de Alblas direct lastig maken. De tegenstander was beduidend groter en de mannen uit Alblasserdam krijgen zeer vaak spinazie voorgeschoteld want ze waren erg sterk.
  Maar niet wie sterk is moet slim zijn. En zodoende kwamen onze dubbeldammertjes steeds beter in de wedstrijd. Tygo had ons in het begin al een paar keer goed op de been gehouden en we werden zelf ook gevaarlijker voor de goal. 
  Maar helaas konden wij de kansen niet verzilveren. Achterin hield Floris zijn kasteel verder weer zo goed als gesloten en denderde Liam en Cas veelvuldig over de zijkanten door naar voren en wist telkens met goede steekballen onze voorste te bedienen. 
   
  Luca en teun verdeelde het spel steeds beter en hadden met mooie passes steeds de juiste opening in gedachten. helaas werden de kansen niet afgemaakt door Robin, Chano en Ewout. Maar het spel werd steeds beter. 
  Dit had als gevolg dat er snel een goal viel. 1-0. Lekker! Mooie goal die in de rebound werd benut door onze TC (Turbooooo Chano). In de rust werden de afspraken nog even doorgenomen en gingen we na een zeer fruitig frambozen siroopje weer terug naar buiten. De kopjes waren nog zeer gespannen en er was duidelijk te zien dat de spelers er nog niet zeker van waren. 
   
  Na rust was Floris even gewisseld en ging Teun (onze alleskunner die op alle positie moeiteloos uit de voeten kan) achterin spelen. Altijd wel iets slechter voor mensen met een gevoelige hartslag. (Zoals ik) Want onze Teun wil nog wel eens een kapje of hakje doen. Ongeacht de positie waar hij zich op dat moment begeeft. Schijnt hij van zijn vader te hebben. Dat is ook een waaghals, de doerak! Maar Teun had het volledig onder controle en via Liam en Cas kwamen we er steeds goed uit. En op links had Emmanuel het zichtbaar op de heupen.  Driftig dribbelen en telkens zijn man passerend liet hij menig keer alleen zijn rugnummer zien aan zijn directe tegenstander. Ook Chano zetten af en toe even de V8 aan zorgde voor veel gevaar samen met Robin en Luca. Ook Ewout lijkt zijn draai centraal voorin helemaal gevonden te hebben. Want mensen onze Ewout scoorde er vervolgens niet 1. Niet 2. Maarrrrrrrrrrrr liefst 3 maal was hij trefzeker. Ewout- Das phantom- De man. De spreekkoren van onze harde kern galmde direct door het stadion. Wat een spektakel. Tussendoor had de tegenstander nog wel even 2 keer gescoord maar dat mocht de pret niet drukken. Want ook Liam had met zijn linker een heerlijke treffer op het bord gezet. Hij bekroonde hiermee zijn zeer goede spel van de tweede helft met een treffer. Ook emmanuel had inmiddels nog een keer gescoord en zodoende kwam de eindstand op 7-2. 
   
  De supporters werden wederom getrakteerd op een heerlijke partij voetbal. Ook al was de tegenstander sterk en vele malen groter onze helden hebben ook dit varkentje mooi gewassen en houden de 3 punten aan de Schenkeldijk. 
  De opluchting was zichtbaar op het gezicht van trainer Dave. Want ook hij wist dat na een verliespartij in het eerste optreden in deze klasse hoogstwaarschijnlijk tot direct ontslag geleid had. Want zo zijn de wetten binnen Dubbeldam JO11-3 nou eenmaal. Bikkel maar dan ook Bikkel hard. Mede door de zeer uitbundige harde kern hebben we vandaag de overwinning over de streep getrokken. Geen ongeregeldheden dit keer. Je merkt toch dat Ruud zijn mannen goed onder controle heeft sinds zij weten dat hij in een fanfare speelt. Want iedereen weet dat deze clubjes nog erger zijn dan motorbendes. Ohja, Ruud heeft trouwens ook een motor. 
   
  Voor nu wens ik een ieder nog een fijn weekend. Volgende week spelen we weer thuis om 10:30.Tegen VVGZ. Altijd lastig.  We verwachten dan iedereen weer om ons aan te moedigen. 
  Tot dan! 
   
  Perschef VV Dubbeldam