• Op woensdag 22 november 2023 namen het team 12-3 en het G-team, beiden van de eigen vereniging, het tegen elkaar op in een oefenwedstrijd als voorbereiding op de wedstrijd voor aankomend weekend.

  De ingeplande oefenwedstrijd werd op zeer korte termijn georganiseerd van maandag op woensdag. Zowel diverse trainers als clubleiding vonden het een goed initiatief, waarbij op de dag zelf nog snel werd geschakeld door de trainers die 

  hun training verzorgden, zodat wij voor de oefenwedstrijd nagenoeg een half veld tot onze beschikking hadden. Dank daarvoor!

  Om 16:45 begonnen ze met de warming up. Beide teams startten vrijwel uit eigen beweging met hun warming up, alsof er een echter derby stond te wachten.

  De 12-3 leek onder de indruk van het grote verschil binnen het G-team. Het G-team bestaat uit een groep spelers waarvan de leeftijd varieert van 13 tot 18 jaar van klein naar groot. De eerste reactie van 12-3 was: "Ahhh we gaan eraan!" 

  En het G-team was best zenuwachtig, ze wisten niet echt wat ze moesten verwachten.

  Beide teams kregen bij aanvang opdrachten mee over hoe ze moesten spelen met wat ze de zaterdag en maandag ervoor hadden getraind. Natuurlijk moesten ze ook beiden voor de winst gaan, maar geen overtredingen maken. 

  De nadruk werd gelegd op het oefenen waarbij ze fouten mochten maken. Zowel 12-3 als get G-team hebben hebben aanstaande zaterdag een belangrijke pittige wedstrijd voor de boeg en gaf aan geen geblesseerde spelers te willen.

  Om 17:00 was de aftrap voor 2 x 25 minuten. Beide teams begonnen wat onwennig en aftastend aan de wedstrijd. 12-3 kwam al vrij snel op voorsprong en bouwde de voorsprong uit met mooi samenspel zoals we getraind hadden. 

  De ruststand was 6-0 voor 12-3. In de rust hebben we de opstellingen door elkaar gehusseld en heb ik in overleg met 12-3 of ze het erg vonden of het G-team de 2 wisselspelers ook mochten opstellen. En eigenlijk gaven ze in koor aan dit 

  geen probleem te vinden. Super sportief natuurlijk

  En zo speelde de 12-3 de tweede helft met twee man minder in een super leuke en vooral heel sportieve wedstrijd, waarbij het G-team bleef knokken voor dat ene doelpunt. Van opgeven wilden ze niets weten en dus werd de eindstand 8-1. 

  Als teams natuurlijk een mooie prestatie, maar we mogen ook even de doelpuntenmakers in het zonnetje zetten:12-3 Eric 5x, Fedde 2x, Zayd 1x en G-team Mohamed 1x

  Na de wedstrijd heb ik beide teams bij elkaar geroepen en gevraagd hoe ze de wedstrijd hadden ervaren. En beide teams hadden het heel erg naar hun zin gehad en ook veel dingen geleerd.

  Zoals altijd, na een wedstrijd sloten we af met een penaltyreeks. Vol goede moed kunnen beide teams vooruit kijken naar het aankomende weekend.

  Dit was een mooi moment van verbroedering in de sport, een stukje inclusiviteit van hoe het hoort te gaan in het kader van: "Iedereen doet mee!"

  Gezien het verloop van de wedstrijd, smaakt dit naar meer.

  Het was ook leuk om zien dat er best wel wat publiek kwam kijken; ouders en vrienden die de kou trotseerden langs de hekken, het was best fris te noemen met krap aan 5 graden.

  Graag nodigen we de ouders en vrienden aanstaande zaterdag uit om weer hun favorieten te komen aan moedigen. 12-3 speelt thuis om 10:30 uur tegen de nummer 2 uit hun poule en het G-team speelt ook thuis om 10:00 uur tegen de nummer 1 uit hun poule.

  Zoals het er naar uit ziet kunnen alle spelers fit aan de wedstrijd beginnen.