• Spectaculaire zege Dubbeldam JO9-4 tegen ASWH
 • Het is zaterdag 16 maart 2024, 9.00 uur in de ochtend en de JO9-4 is klaar er weer klaar voor! Vandaag mogen ze aantreden tegen de JO9-7 van ASWH. Onze boys and girl zijn gebrand op een sportieve revanche na de verloren uitwedstrijd tegen EBOH vorig weekend.

  1e kwart 

  Vanaf de aftrap gaat de wedstrijd mooi gelijk op. Het spel gaat heen en weer, maar toch is het in de 3e minuut al raak voor ASWH. Een kleine tegenvaller, maar Dubbeldam gaat meteen in de tegenaanval via Jake. Zijn schot gaat - via de keeper - net naast. De corner levert geen nieuwe kans op. Dan is het snel omschakelen want ASWH zet aan. Er volgt een hard schot op doel, maar Lotte redt goed. Dat is een lekkere voor het zelfvertrouwen! Finn en Dylan proberen wat ze kunnen maar komen er nog niet doorheen. In de 8e minuut is het dan toch raak voor Dubbeldam! Jake schiet de bal binnen na een foutje van de keeper van ASWH, 1-1. Lotte zit er goed in vandaag en pakt de bal klemvast op een inzet van ASWH. Net voor de 1e time-out valt de bal ongelukkig binnen na een verdedigende actie van Jasper, 1-2.

  2e kwart

  Dubbeldam begint goed aan het 2e kwart met een schot van Jasper en even later een dappere poging van Finn. Maar er moet toch ook weer verdedigd worden, gelukkig is Birk daar. De wedstrijd is mooi in evenwicht! Lotte moet ondertussen weer ingrijpen en tikt de bal over haar doel. Ilyas en Finn zetten samen een aanval op. Een mooi schot van Finn, maar helaas net naast. Jake en ook Ilyas proberen het voorin, maar komen niet tot scoren. Daardoor gaan we met 1-2 de rust in, tijd voor wat drinken en fruit.

  3e kwart

  Het trainersduo heeft goed werk verricht in de rust want het meegereisde publiek ziet een energiek en strijdlustig JO9-4 uit de kleedkamer komen. Het vizier staat meteen naar voren! Finn creëert handig een kans voor zichzelf, maar komt net niet uit met zijn schot. Tja, en dan valt ‘ie aan de andere kant. Mooie aanval van ASWH, het is 1-3. Maarrr niet lang daarna scoort Jasper de 2-3! Een snoeihard schot, waarbij de keeper een dappere poging doet om de bal te stoppen, maar hier is geen kruid tegen gewassen!

  Dubbeldam zet door en Finn maakt de gelijkmaker! Hij neemt de bal in vanaf de zijlijn en besluit zelf te gaan, alleen op het doel af. En met succes want hij maakt de 3-3!

  Birk gaat ook voor eigen succes, maar weet het niet in een doelpunt te vertalen. Ondertussen weer een doelpunt aan de andere kant, 3-4. Er is weinig tijd om over te treuren want Dylan heeft de spirit te pakken en maakt alweer gelijk, 4-4! Opnieuw Birk in actie, vroeg of laat gaat ook hij zijn goaltje meepakken!

  Vrije trap nu voor Dubbeldam. Jasper mag hem nemen, maar ziet zijn schot op de lat uiteenspatten. Er lijkt meer dan een gelijkspel in te zitten. Trek hem over de streep Dubbeldam!

  4e kwart

  Het laatste kwart is begonnen, met vuurwerk op en vooral ook naast het veld bij EBOH! En meteen een goal voor Dubbeldam, Finn maakt zijn 2e alweer! 5-4 na een schitterende aanval. Er gebeurt zoveel, uw verslaggever kan het bijna niet bijhouden allemaal. Birk zoekt opnieuw de aanval, maar het blijft ook opletten voor Dubbeldam! Lotte is gelukkig wakker. Wat een wedstrijd speelt ze! Nu weer een poging van Dylan, dit is de JO9-4 zoals we ze graag zien! 

  Weer een topredding van Lotte en in de rebound schiet ASWH net naast, het blijft spannend tot het eind. Wat gaat het worden? Jake is lekker op dreef, zijn schot gaat net naast helaas. Met nog een paar seconden op de klok sprint Jasper langs de lijn richting de goal van ASWH en schiet mooi binnen in de verre hoek! 6-4 voor Dubbeldam. En dan klinkt meteen het laatste fluitsignaal. Wat een spectaculaire overwinning van de JO9-4! Complimenten voor spelers en trainers, het was genieten vandaag!