• Spanning en feest bij onze 15-1

Dubbeldam 15-1 – ASWH 15-2 2-0

Met nog twee wedstrijden te spelen staat onze 15-1 vier punten voor op Groot-Ammers 15-1. Bij winst op ASWH zouden onze mannen vandaag dan ook zomaar kampioen kunnen worden. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Niet alleen zitten er twee toptrainers langs de lijn: Lorenzo en Simon, ook fluit de beste scheidsrechter van Dubbeldam, niemand minder dan Patrick de Rover en als grensrechter is Davey geregeld.
    Robert de Haas is gisteren bij een feestje geweest, het kan niet het verjaardagfeestje van Lorenzo geweest, die is vandaag namelijk pas jarig.
    Op het beste hoofdveld in de regio trappen we om 10:30 uur af. Aan de overkant lopen wat mannen van de 19-1 met fakkels, mocht het vandaag lukken, staat ons nog wat meer vuurwerk te wachten. De keeper bij Dubbeldam is Nick, hij is geblesseerd, maar volledig ingetaped staat hij natuurlijk aan de aftrap van deze wedstrijd.
    Hoewel Lorenzo niet bij een feestje geweest is, is hij wel zijn stem een beetje kwijt. Tijdens het coachen is dit goed te horen. Wat Lorenzo niet weet, is dat Robert zijn mannen voor de afspraak apart genomen heeft. Robert wil in de eerste helft gewoon met zijn ogen dicht langs de lijn kunnen zitten. Een doelpuntje halverwege de tweede helft zou perfect zijn voor onze leider.

In de beginfase is het wat aftasten, vooral hoe de bal op het kurkdroge en hobbelige veld gespeeld moet worden. Onze mannen hebben perfect naar Robert geluisterd, bij elke veelbelovende situatie leveren ze braaf de bal in bij hun tegenstander. ASWH is niet in staat om echt een vuist te maken, dus kijken we vooral naar een matige eerste helft.
    ASWH krijgt een kleine kans, Dubbeldam weet amper in de buurt van de zestien te komen. Het is Sylvano die de bal rond de middellijn krijgt, hij steekt het halve veld over en schiet de bal hard tegen de uitstekende keeper van onze tegenstander. Voor een natrappende beweging krijgt een van de spelers van ASWH een gele kaart, maar zelfs in de tien minuten dat onze mannen met een man meer spelen, lukt het ze niet om tot scoren te komen.
    We zien wel een enorme kans, maar Robert zegt al terecht: ‘Zelfs mij lukt het niet om op dit veld te spelen.’ In de laatste minuten weet de keeper van ASWH met zijn vingertoppen te redden en vanuit het niets heeft ASWH opeens de kans op de voorsprong. De kopbal van de spits is echter veel te zacht.

Na rust is Robert klaarwakker, hij ziet dat zijn mannen een stuk beter spelen. ASWH komt vrijwel niet meer over de middellijn en de druk op het doel van onze tegenstander wordt grote en groter. De keeper van ASWH is echter een grote sta-in-de-weg, hij weet elke bal tegen te houden en naarmate de wedstrijd vordert worden Lorenzo en Simon steeds rustiger. Robert daarentegen weet wat er te gebeuren staat en deelt vast de fakkels uit aan het enthousiaste publiek.
    Met nog een kwartier te spelen grijpt Simon in, het wordt alles of niets voor onze mannen. Met een minimale achterhoede gaan ze vol voor de overwinning. Het werkt vrijwel direct, een hoge bal wordt door Sylvano binnengekopt. De bank is opeens leeg, langs het veld klinkt een luid gejuich en waar twaalf minuten net nog heel kort leken, is dit nu opeens een eeuwigheid geworden.
    Onze mannen gaan wat verder naar achteren spelen, waardoor het toch nog even gevaarlijk lijkt te worden. Gelukkig duurt dit niet lang, Dubbeldam trekt weer ten aanval, maar pas vlak voor tijd zien we de bevrijdende 2-0. Het is Sorab die de bal hard en hoog in het doel schiet.
    Na afloop van de wedstrijd zien we nog meer fakkels en een uitzinnige massa fans. Het doel is bereikt, het kampioenschap is binnen en zo trots als een pauw loopt Lorenzo door onze kantine.