• Vandaag is de dag dat onze Zaterdag 3 eindelijk weer eens een wedstrijdje zou gaan spelen, maar omdat het in Zwijndrecht afgelopen week blijkbaar af en toe geregend heeft, vond Pelikaan het nodig om het veld af te keuren. Gelukkig hebben we bij Dubbeldam onze eigen Sjakie, die alleen onder zware druk heel soms een veld afkeurt. Vandaag was hier natuurlijk geen sprake van en onze Zaterdag 6 mocht samen met hun tegenstander Kozakken Boys 4 proberen niet weg te zakken in het moeras dat Sjakie ons B-veld noemt.

  Uw verslaggever was afgereisd om de oudste van de Schmitz-broertjes een keer live te zien spelen, niet wetende dat hij al even geblesseerd is en vandaag als waterdrager langs de kant staat. Groot voordeel van zijn kapotte hamstring is dat hij zo langzaam is, dat elke blessure op het veld allang over is als hij met zijn waterzak eindelijk bij het slachtoffer gearriveerd is.
  Vader Martin komt alleen kijken als Kelvin speelt, zijn broer Dylan loopt een beetje rond te banjeren en moeder Jolanda is vandaag officieel Baas van de dichte keuken, waar op wonderbaarlijke wijze af en toe toch een broodje bal of een tosti uit verschijnt.
  Gelukkig voor uw verslaggever is oom Fred er wel en zo staan we langs het kunstgrasveld waar de twee elftallen en scheidsrechter Gerben Schreurs klaarstaan om te beginnen. In deze competitie is Wieldrecht de trotse koploper, volgt Dubbeldam op drie punten en hoopt EBOH als nummer drie op puntenverlies van beide elftallen, zodat zij ook nog kans op het kampioenschap maken.
  Bij winst van Wieldrecht lijkt de koers wel gelopen en eigenlijk moet Dubbeldam vandaag gewoon winnen. Vanaf de eerste minuut zien we twee teams die hard werken en er alles aan doen om te scoren, wat we echter ook zien zijn twee teams die maar met moeite een vuist kunnen maken en zo aan elkaar gewaagd zijn dat het aantal doelkansen niet groot is.
  Hoewel het na menig regenbui de hele wedstrijd droog blijft, waait het zo hard dat het spelen van de lange bal eigenlijk onmogelijk is en de eerste doelkans van Wieldrecht gaat hoog over, een tweede schot is een stuk lager en raakt dan ook de lat.
  Ook de derde kans is voor Wieldrecht en als Valentijn gepasseerd wordt, is het Guyon die op de doellijn de bal nog tegen weet te houden. Gelukkig schijnt het zonnetje en hebben we oom Fred die verzucht dat voetbal vaak ook gewoon geduld is. Onze mannen willen te snel, zo geeft hij aan en daardoor is het balverlies te groot.
  Zijn woorden worden onderstreept door de nummer 23 van Wieldrecht, niet meer de jongste en zeker niet de snelste op het veld, maar hij staat altijd op de goede plek en zijn passes komen vaak wel gewoon bij een medespeler aan.

  Na rust komen de mannen van Jan Horst goed uit de startblokken en al snel krijgt Dubbeldam een vrije trap op de rand van de zestien. Het is een bijzondere dag, de negenentwintigste dag van de maand februari en volgens oom Fred is het een mooi moment om te scoren. Joris schiet de bal echter over.
  Omdat uw verslaggever vandaag louter positief is, mag hij zeggen dat het een goede poging is en nu we toch positief zijn, is het mooi om te zien dat Thomas Valster nog steeds lekker mee kan voetballen bij dit elftal.
  Naarmate het einde nadert, hoopt iedereen natuurlijk dat er nog gescoord wordt, maar bij Dubbeldam lijkt de pijp helemaal leeg te zijn, terwijl Wieldrecht even zo vrolijk op zoek gaat naar het winnende doelpunt. Valentijn redt met zijn grote teen en dan vindt Dubbeldam toch nog ergens kracht om een aanval op te zetten.
  In de zestien van Wieldrecht ligt opeens een Dubbeldammer op het kunstgras. Twee wat oudere heren van Wieldrecht zijn blij dat Gerben geen penalty geeft; het zou wellicht ook te gemakkelijk geweest zijn. Dezelfde heren geven trouwens nog een groot compliment aan onze scheidsrechter die inderdaad rustig en goed fluit. Nu is het ook een wedstrijd waar niet veel gebeurt, er wordt gevoetbald, hard gewerkt en als er al overtredingen worden gemaakt, zijn ze nooit over de schreef.
  Deze wedstrijd blijft tot de allerlaatste seconde spannend en het is Wieldrecht dat toch nog lijkt te scoren, maar ook de laatste grote kans van deze wedstrijd is niet aan onze tegenstander besteed.
  Op basis van de kansen had Wieldrecht eigenlijk meer recht op de overwinning dan Dubbeldam, maar de inzet van onze mannen was bewonderenswaardig. Twee ploegen die willen voetballen, we hebben de afgelopen week bij de Europese wedstrijden soms wel wat anders gezien, spannend tot het einde en een puntendeling waar vooral onze buurman blij mee zal zijn.
  Met dank aan Rik en Jolanda, die samen achter de bar hebben gestaan, waar soms dus op wonderbaarlijke wijze ook iets eetbaars verscheen, was het een leuke voetbalmiddag.