• De helden van JO9-2 mochten vandaag weer aantreden om te doen waar zij zo ontzettend veel plezier aan beleven. Namelijk voetballen! 

  Niet alleen halen zij er heel veel plezier uit je ziet ook dat ze er steeds beter in worden. De trainingen van Luitenant Marco en Meester Carlo beginnen duidelijk de vruchten af te werpen. 
  Wekelijks staan zij op het veld, de kou trotserend, om de kinderen wat voetbalgogme bij te brengen en ze klaar te stomen voor de zaterdagen. 
  Want ja trainen is natuurlijk leuk maar het gaat vanzelfsprekend om de zaterdagen. Dat is tenslotte zoals het lied van All stars (voor de oudere lezers) al zegt de mooiste dag van de week.
  Want je wist als je naar je vriendjes (en vriendinnetjes) keek hier gaan ze heel wat beleven. 
   
  Vandaag stond Oranje wit op het menu. Onze bloeddorstige kinderen waren natuurlijk helemaal klaar om deze Oranjewitters in de spreekwoordelijke pan te hakken. 
  We moesten het vandaag stellen zonder onze Juul. Zij genoot nog even van een welverdiende vakantie. 
  De overige toppers die wel tot op het bot gemotiveerd en tot de tanden gewapend waren vandaag: 
  In de goal onze sluitpost Esmee. Achterin Daan en Rashid. Op het middenveld Fayen, Luuk en Johnny. En voorin Stijn en Loek. 
  Dit alles onder toeziend oog van trainers Carlo en Marco die beiden weer naar dezelfde kapper waren geweest om lijn te brengen in niet alleen hun voetbalplannen maar ook in het uiterlijk vertoon.
  Klasse mannen, lekker overzichtelijk! 
   
  De wedstrijd begon Furieus. Dubbeldam schoot uit de startblokken. Apollo 11 was er niks bij. Dit leverde een storm aan Dubbeldamse aanvallen op.
  Mooie aanvallen afgewisseld met fraaie acties en achterin lieten Daan en Rashid niets aan het toeval over en hielde alles spic en span schoon. 
  Met name Loek had het zichtbaar op de heupen. Loekinho zou je haast zeggen. Fraaie acties. Kappen draaien, hakkies. Alles kwam voorbij. Het was geniet met hoofdletter G. 
  Johnny was ijverig op het middenveld en werkte goed samen met Stijn en via Loek en Fayen werden we steeds weer gevaarlijk. 
   
  De massaal gekomen supportersclub werd getrakteerd op een zorgeloze zaterdag. Het was een luxe van weleer. Want dit maken zij niet iedere zaterdag mee.
  Zelfs Martijn, de papa van Daan, kon weer een klein lachje op de mondhoek toveren. Hij heeft sinds donderdag avond eigenlijk alleen in de foetushouding in een hoekje liggen huilen na een Europees voetbalavondje.
  Dit deed hem dus zichtbaar goed. Toen zoonlief ook nog eens een vrije trap er in kegelde wilde hij zelfs het hele park over rennen in zijn Feyenoord onderbroek. 
  Maar gelukkig was zijn vader (Opa van Daan) erbij om hem tot bedaren te brengen. Maar dat alles geheel terzijde.
   
  De stand was inmiddels 7-0 door schitterende goals van ons komisch Duo Loek en Luka (in te huren op feesten en partijen overigens, voor een prikkie heb ik van horen zeggen). Met buitenkant links.
  middels een stiftje. Na een 3 dubbele akka-panna-kap-touznani. Ongekende show!  OOk Fayen kreeg vandaag vleugels en peerde de bal met haar fluwele linker beentje langs de inmiddels moedeloze keeper. 
   
  In de rust werd er nog even genoten van een siroopje en een bakje koffie. Maar de supporters wilde maar wat snel weer naar buiten. 
  Paparazzi Noortje legde inmiddels (bijna) alle goals vast op haar telefoon. Niks ontgaat deze cameravrouw. Behalve de goals van haar eigen zoon dan. 
  Maar je kan niet alles hebben, natuurlijk! 
   
  De 2e helft was iets minder dan het eerste bedrijf maar al met al een uitstekende pot voetbal. Rashid wist ook nog 2 maal te scoren en zodoende was de feestvreugde compleet. 
  Nog even de penals binnenknallen (ja onze mannen kunnen dit wel heel goed) en lekker naar binnen voor een welverdiende versnapering. 
   
  Het was zoals gezegd smullen vandaag met onze kanjers. 
   
  De trainers starten morgen met de eerste officiele KNVB trainers cursus trouwens. Dus dit kan alleen maar beter en beter worden. Wij wensen team kaal dan ook veel succes bij dezen. 
   
  een fijn weekend en tot de volgende!