• Drechtstreeek 17-1 Dubbeldam 17-1 4-2

Vandaag spelen we voor de VoetbalRijnmond Cup tegen Drechtstreek en het zou lekker zijn als onze jongens zich kunnen revancheren voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Omdat Lorenzo er vandaag niet bij is, mag uw verslaggever de vlag ter hand nemen en iedereen bij Dubbeldam houdt dan natuurlijk zijn hart vast. Iedereen weet dat uw verslaggever pas vlagt als er echt geen twijfel mogelijk is, maar jammer genoeg heeft niemand dit tegen onze scheidsrechter van vandaag verteld.
    Voor de wedstrijd staat onze jonge scheids nog even met Theo te praten; de scheids heeft er zin in. Het is heerlijk rustig weer en zo tussen Ciara en Dennis in, is het zo goed als windstil. De twee teams zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn, dus kijkt ook de scheidsrechter uit naar een lekker potje voetbal.
    Omdat hij nog lekker jong is, voetbalt hij zelf ook nog, maar zo vertrouwt hij Theo toe: hij vindt fluiten leuker en hij vindt zelf ook dat hij daar goed in is.

Uw verslaggever heeft natuurlijk geen opschrijfboekje bij de hand, maar meestal schrijft hij in de rust wat opmerkingen op om toch nog iets zinnigs over de wedstrijd te kunnen schrijven. Vandaag is dit er niet van gekomen, maar het verslag kan eigenlijk heel kort en simpel zijn. De aanvallers van Drechtstreek begrijpen niets van buitenspel en onze jongens spelen hier slim op in. Bijna de hele wedstrijd lopen de mannen van Drechtstreek gewoonweg te vroeg naar voren en uw verslaggever durft op te schrijven dat hij foutloos gevlagd heeft, een geweldige prestatie van hem. In totaal heeft de scheidsrechter hem echter vijf keer laten staan, waaruit in totaal drie doelpunten zijn gevallen. Bij een verlies van 4-2 kunt u zelf wel uitrekenen met welke cijfers we anders van het veld waren gestapt.
    Gek genoeg hebben we niet eens onterecht verloren, omdat onze jongens twee cruciale fouten hebben gemaakt. Bij het vlagsignaal werd er te vaak gestopt met bewegen en in de tweede helft hebben we geen kansen meer gecreëerd.
    Bij rust staat het 3-2, zowel Luuk als Haris hebben gescoord en Drechtstreek heeft dan al twee keer gescoord na een buitenspelsituatie.
    Na rust volgt onze scheidsrechter vaker uw verslaggever, maar ook dan gaat het nog enkele keren fout. Als onze spelers er dan helemaal klaar mee zijn, geeft hij aan Vincenzo en Gijs een gele kaart wegens foeteren, waarbij volgens Marco zelfs het woord 'mafkees' gevallen is.
    Het is jammer dat het zo gelopen is, omdat eigenlijk een hele leuke wedstrijd om zeep geholpen is. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Drechtstreek bij vlagen gewoonweg beter was dan Dubbeldam en ook met een goed fluitende scheidsrechter was het maar zeer de vraag geweest of we een kans op de overwinning hadden gehad. We zullen het helaas nooit weten.
    Na afloop lopen onze mannen het veld af zonder de scheidsrechter een handje te geven, dat is dan weer jammer. Misschien dat je dan beter een voorbeeld aan Theo kan nemen, hij gaf gewoon wel een handje en zei nog fijntjes dat hij niet weet hoe goed onze scheidsrechter kan voetballen, maar dat hij dit vrijwel zeker beter doet dan fluiten.

Enfin, het was lekker voetbalweer en we zijn met elkaar weer lekker op stap geweest. Op naar de volgende wedstrijd.