• Rijsoord 11-3 – Dubbeldam 11-1 4-8

  Veel van onze spelers waren vorige week nog op kamp in Sint-Michelsgestel, vandaag staan ze op het veld om tegen Rijsoord een grote stap richting het kampioenschap te zetten. Bij winst kan RCD alleen door een wonder nog boven Dubbeldam eindigen.
  Hoewel het feitelijk een kampioenswedstrijd van onze helden is, beginnen we over de scheidsrechter van Rijsoord. Voor iedereen die langs de lijn gestaan heeft, zullen de volgende regels volkomen logisch klinken, de rest van de wereld zal twijfelen aan deze woorden.
  Onze scheidsrechter van vandaag voerde een onemanshow op van een ongekend niveau. Voor het begin van de wedstrijd floot hij al zeker vijf keer om de elftallen op te roepen te gaan voetballen. Met een groot gevoel voor theater liet hij bij elke beslissing zien waarom hij floot. Inschieten gebeurde op de centimeter nauwkeurig, een te hoog geheven been werd voorzien door een Van Gaal-karatetrap en zijn fluitsignalen waren over hele complex te horen. Ademloos volgden we de verrichtingen van deze grootheid, waardoor het moeite kostte om de wedstrijd te volgen. Zelfs bij de penalty’s vermaakte hij het publiek met balletjes hooghouden en pirouetjes draaien. Een fenomeen deze man en het belangrijkste, hij floot foutloos.

  Het liefst zouden we dit hele verslag schrijven over de verrichtingen van onze scheidsrechter, de kans bestaat dan dat uw verslaggever beter niet meer naar Dubbeldam kan komen. We gaan het maar snel hebben over de zeven mannen en twee vrouwen van Perry en Robert die vandaag van Rijsoord moeten winnen.
  Vanaf de eerste minuut laat Dubbeldam zien dat ze naar Rijsoord gekomen zijn om te winnen. In de tweede minuut is het al raak, Jarno scoort de 0-1 en omdat Dubbeldam direct al sterker is, lijkt het een gemakkelijke wedstrijd te worden. Rijsoord laat echter al snel zien dat ze niet voor niets tweede staan. Ze zetten aan en al snel is het weer gelijk.
  We hebben nog geen tien minuten gespeeld als Jarno voor de tweede keer het net vindt, direct daarna is het Samuel die voor de 1-3 zorgt. De wedstrijd is echter nog lang niet gespeeld, Rijsoord neemt het heft in handen, Xavi speelt sterk achterin en als er van afstand geschoten wordt, zien we een fantastische redding van Haley.
  Een diepe bal van Sayenna op Samuel wordt door onze spits hard tegen de onderkant van de lat geschoten. De wedstrijd is bijzonder sportief, maar bij een ongelukkige val moet Dion even geblesseerd het veld uit. Misschien dat dit achterin even tot wat onrust leidt, want na wat gerommel schiet Rijsoord de 2-3 binnen.
  Met deze stand is het rust en de wedstrijd is zeker nog niet gewonnen.

  In de rust weten onze trainers blijkbaar een goedde snaar te raken bij onze spelers. Dubbeldam komt ijzersterk uit de kleedkamer. Jayvian heeft een sterke actie en weet de bal bij Jarno te krijgen. Vandaag is Jarno ijzersterk, ook deze bal schiet hij hard achter de keeper. Direct daarna is het Jayvian die na een een-tweetje met zijn directe tegenstander ook weet te scoren. Normaal is het Samuel die voor veel doelpunten zorgt, vandaag heeft hij een beetje pech in de afronding, maar als hij in de vijfde minuut van de tweede helft de bal aangespeeld krijgt, schiet hij hard in de kruising.
  Met een 2-6 voorsprong lijkt de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld. Een van de spelers van Rijsoord moet uitvallen. Omdat zij geen wisselspelers hebben, speelt ook Dubbeldam met een speler minder. Met zeven tegen zeven is het anders voetballen. De ruimtes worden aan beide kanten groter.
  Fabian krijgt de bal aangespeeld, maar kiest er niet voor om op het doel te schieten. Na de time-out is een verwoestend schot van Rijsoord onhoudbaar voor Haley. Na de 3-6 scoort vrijwel direct daarna de 3-7.
  De grote achterstand lijkt Rijsoord niet te deren. Ze blijven gewoon lekker voetballen en scoren de 4-7. Ze blijven druk zetten, maar met Dion en Roan achterin hoeven we ons amper zorgen te maken. Even lijkt Fabian de 4-8 binnen te schieten, de keeper van Rijsoord staat goed te keepen en alleen als Dubbeldam voorin goed overspeelt en de bal uiteindelijk bij Samuel terechtkomt, zorgt onze spits toch nog voor de 4-8.

  Met deze uitslag kan RCD nog in punten gelijk komen als Dubbeldam volgende week van ASWH verliest, het doelsaldo van Dubbeldam is echter veel beter. Volgende week speelt de 11-1 om 8:30 uur uit tegen ASWH, na deze wedstrijd wordt vrijwel zeker het kampioenschap groots gevierd.