• Passievol en strijdend naar de Overwinning

Vandaag stond er voor de 17 01 een leuk potje op de rol, de bekerwedstrijd tegen Rijsoord 17-01.
    Saillant omdat we dit team ook in de competitie gaan tegenkomen en omdat deze wedstrijd gaat beslissen wie door mag bekeren.Spoiler alert, dat is Dubbeldam 17-01 geworden op grootste wijze.
    De 1e helft was om in muziektermen te spreken Deep Purple tegen Led Zeppelin.Hard, rauw en passievol. Wij beten ons vast in deze fysiek sterke en goed voetballende tegenstander met alles wat we hadden. Over en weer waren de kansen schaars en werd er een echt gevecht geleverd. Marijn, die deze week op de training al liet zien dat natuurkundige wetten op hem niet van toepassing zijn, keepte een dijk van een wedstrijd en redde ons in de 1e helft met een goede redding in een 1 op 1 situatie.
    Dit was zo'n wedstrijd die beslist zou worden door de ploeg die het eerst scoorde. In de 1e helft hielden we stand maar verzuimden we om via de flanken te voetballen en ging er veel te veel door het midden. Daar hield zich in het verdedigingscentrum namens Rijsoord een boomstam op die het op deze manier wel naar zijn zin had.
    Rijsoord had in de 1e helft een licht overwicht, maar nadat wij in de pauze besproken hadden dat er veel meer over de flanken gespeeld moest worden en wij dit ook gingen doen kwam er langzaam een kentering in de wedstrijd.Na aan de linkerzijkant net buiten hun strafschopgebied een vrije trap te hebben verdiend ging Tim samen met Sydney bij de bal staan .Het geroep van de trainer aan Tim om voor de goal te gaan staan werd door Tim vakkundig genegeerd en Tim schoot de bal op zeer fraaie wijze in de verre hoek , 0-1 .Vervolgens kwamen we met 10-man te staan door onnodig commentaar op de scheidsrechter maar profiteerden wij van balverlies bij het gehaast spelende Rijsoord en scoorde Arnout, die het begrip 2-benig opnieuw gemunt heeft, met zijn linkerbeen de 0-2. Nadat Bas al had laten zien na een mooie actie dat je niet supersnel hoeft te zijn om een goede rechterspits te zijn maar ook heel veel kan bereiken met een sublieme techniek en een geweldig gevoel voor positie, zette hij de bal voor op een perfecte wijze .Tim zijn kopbal was zo mogelijk nog mooier en sloeg onhoudbaar in het doel ,0-3.
    Toen had ik al genoten van geweldig verdedigen, strijd, mooie passes die het spel van de ene kant zo naar de andere kant verlegde en mooie doepunten , maar het grand dessert moest toen nog uitgeserveerd worden.Nadat wij weer eens overgenomen hadden van Rijsoord bedacht Sydney dat de bal van 18 meter best in de kruising kon. Dat lukte, wederom een geweldig doelpunt en direct werd er afgefloten.

We hebben in Rijsoord echt wat laten zien en zijn geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen.En er is echt nog ruimte voor verbetering.