• Passie en inzet bij de 19-1

Alliance JO19-1 - Dubbeldam JO19-1 1-3

Vorige week hebben onze mannen van de 19-1 vast kunnen wennen aan het gras, deze week mogen ze aantreden tegen Alliance uit Roosendaal voor de beker. Tim is nog steeds geblesseerd, net als Marco, maar die vertelt dit pas tegen de trainer als het voor iedereen overduidelijk is. Ondanks de pijn maakt onze keeper gewoon de wedstrijd vol.
    Bjorn ontbreekt vandaag, iets met zijn ogen of zo, maar verder zijn we compleet en met Xander als aanvoerder mogen onze mannen op het hoofdveld hun kunsten vertonen.
    Het is trouwens een bijzondere dag voor Dubbeldam, na bijna drie jaar heeft Perry van Valen weer als trainer langs de lijn gestaan. Onze jonge mannen van de 11-2 worden dit jaar door deze geweldige clubman getraind. Dit wordt genieten voor deze jonge helden.

Al na een paar minuten is duidelijk dat onze tegenstander van vandaag aan ons gewaagd is. Terwijl de plaatselijke Sjakie minutenlang probeert het scorebord aan de praat te krijgen, zijn de eerste kansen weliswaar voor Dubbeldam, maar Alliance geeft goed partij en het spel golft op en neer. De duels zijn lekker hard, zonder dat er gemeen gespeeld wordt. De scheidsrechter fluit zo min mogelijk, zodat het ook een echte wedstrijd kan worden. Zonder op de zaken vooruit te lopen, kunnen we dan ook schrijven dat het voor alle fans een geweldige pot voetbal was om naar te kijken.

Veel aanvallen van Dubbeldam lopen over de flanken, de voorzetten komen niet altijd even goed aan, maar Alliance staat zeker het eerste kwartier onder druk. Na enkele kansen van Xander, Max Dijkstra en Brian is de eerste kans van Alliace te noteren in de 17e minuut.
    Zoals iedereen weet bij Dubbeldam is Xander op zijn best in de zestien en als hij zijn derde man wil passeren, wordt hij pootje gehaakt. Net als vorige week neemt ook dit keer Stijn de penalty – voor de mensen die deze verslagen volledig vertrouwen, dat heeft echt geen zin, maar uw verslaggever krijgt binnenkort een lijstje met alle rugnummers en de bijbehorende namen – en Stijn scoort natuurlijk gewoon.
    In de eerste aanval hierna lijkt de gelijkmaker al hard binnengeschoten te worden, Thompson redt op de lijn. Even daarna tikte Marco een hard schot over het doel. Het blijft 0-1, vooral omdat Xander wat moeite heeft met het afronden. Of het aan de aanvoerdersband ligt, zal altijd onduidelijk blijven, maar waar hij vorige week moeiteloos scoorde, vindt hij vandaag te vaak de keeper op zijn pad.

Met een minimale voorsprong beginnen onze mannen aan de tweede helft en al snel zien we Xander die wel gevaarlijk, maar niet doeltreffend is en dit tot drie keer toe. De tijd op het scorebord heeft even stilgestaan en loopt pas na vijf minuten met de wedstrijd mee.
    We hebben in onze verslagen vaak over onze aanvallers, maar dit komt waarschijnlijk omdat het achterin staat als een huis. Met ongeveer honderd perfecte slidings onderbrak Thompson bijna alle aanvallen, Yorrick speelde vandaag zo goed dat de trainers inmiddels een fanclub voor hem hebben opgericht en ook Vincenzo wint gewoon bijna elk duel.
    Al met al geeft Dubbeldam achterin amper kansen weg, maar omdat het scoren niet wil lukken blijft het een spannende wedstrijd.
    Na een knappe aanval van Dubbeldam valt de bal voor de voeten van Xander en dit keer is hij meedogenloos, het staat 0-2 en de wedstrijd lijkt gewonnen. Alliance geeft echter niet op en valt fanatiek aan, Marco redt ternauwernood en als Xander even later de bal breed legt op William, is het weer de keeper van Alliance die roet in ons eten gooit.
    Ondanks de voorsprong blijven onze mannen fel in de duels, Max Dijkstra pakt een gele kaart en Thompson maakt een overtreding net buiten de zestien. De vrije trap wordt vrijwel perfect genomen en hoewel Marco de bal nog wel aanraakt, komt de 1-2 na enige vertraging op het scorebord te staan.
    Even lijkt het heel spannend te worden. Alliance zet alles op alles, bij Gijs vliegt voor de tiende keer zijn scheenbeschermer los, maar het is Dubbeldam dat weet te scoren na een razendsnelle counter. Xander is natuurlijk weer haantje de voorste, maar William loopt goed met hem mee, als Xander de bal breed legt, weet William zijn eerste doelpunt voor de 19-1 te scoren.
    Vlak voor tijd keert Gijs een loeihard schot met zijn hele lichaam en terwijl hij nog bij moet komen van de pijn fluit de scheidsrechter af.
    Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Door beide teams is met passie gevoetbald en tot de laatste minuut heeft elke speler alles gegeven.