• Ook zonder publiek veel spanning bij de 19-1

Dubbeldam 19-1 GJS 19-1 3-2

Na de ruime overwinning van vorige week tegen EBOH is het te hopen dat onze mannen niet naast hun schoenen zijn gaan lopen. De tegenstander van vandaag is GJS, dat een keer gewonnen en een keer verloren heeft.
    De 19-1 speelt op ons hoofdveld en waar we op een gewone zaterdag veel mensen langs de lijn zien, is het vandaag angstaanjagend rustig. Uw verslaggever loopt al vanaf vanmorgen acht uur rond, hij heeft mensen te woord gestaan en een wedstrijdje gefloten. Iedereen is ervan doordrongen dat de maatregelen gevolgd moeten worden en we horen dan ook maar weinig klachten van zowel Dubbeldammers als onze tegenstanders.

Niet alleen is het treurig rustig op ons complex, ook het weer is druilerig en triest. Al met al vreselijke omstandigheden om te voetballen en om het nog erger te maken, mag uw verslaggever de eerste helft vlaggen, omdat Lorenzo niet op tijd bij Dubbeldam kan zijn.
    Langs de lijn lopen en perfect vlaggen gaat moeilijk samen met het volgen van de wedstrijd, dus de samenvatting van de eerste helft is dan ook maar kort.
    Achterin hebben we het zwaar tegen de razendsnelle aanvallers van GJS; onze mannen moeten af en toe aan de noodrem trekken en worden hiervoor even zo vaak afgefloten door de jonge – pas 17 jaar -, maar zeer goede scheidsrechter.
    Aan de andere kant zien we ongeveer hetzelfde beeld, ook daar lukt het onze mannen om hun tegenstanders af te schudden, maar het totaal aantal doelkansen is op de vingers van een hand te tellen.
    De score wordt gelukkig wel door Dubbeldam geopend. Het is Stijn die halverwege de eerste helft zorgt voor de 1-0. Lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong, want nog geen vijf minuten later zorgt GJS met een mooi afstandsschot voor de gelijkmaker.
    Zeker aan de kant van Dubbeldam is het een wat onrustige eerste helft. Te vaak komen passes niet aan en omdat GJS ongeveer even goed is, maakt Dubbeldam het zichzelf te moeilijk.

In de rust geeft uw verslaggever het stokje over aan Lorenzo en net als hij binnen zit, wordt hij gebeld om zijn oudste zoon te halen. Het regent pijpenstelen en omdat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn, kan dit zomaar een rol van betekenis spelen.
    Uw verslaggever komt een kleine tien minuten voor het einde weer terug op de club en hij ziet dan dat het 3-1 staat. Omdat hij nog steeds samen met Semaja in de bestuurskamer mag zitten om mensen te woord te staan, mag hij blijven. De doelpunten zijn gemaakt door Jeroen en Gijs en de wedstrijd lijkt in de knip te zitten, maar als GJS vlak voor tijd nog weet te scoren, maken we ons alweer op voor een spannend einde van deze wedstrijd.
    Gelukkig weten onze mannen stand te houden en kunnen onze trainers Davey en Jordy weer drie punten bijschrijven. Ongeslagen na drie wedstrijden, het is een heerlijk begin. Volgende week wacht Unitas, wat een zware tegenstander is.
    Uw verslaggever hoort van diverse kanten dat Marco een fabelachtige redding had. De scheidsrechter had zijn boekje al bijna gepakt om dit tegendoelpunt te noteren, maar het lukte onze keeper om de bal voor de lijn te houden.

Vandaag zijn veel wedstrijden niet doorgegaan, laten we hopen dat we volgende week wel mogen afreizen naar Gorinchem. Elke wedstrijd die onze jongens mogen spelen, is op dit moment al mooi meegenomen.