• Zaterdag 5 juni was het voor het eerste elftal van de jongens onder 9 eindelijk zover. Na een lange Corona pauze mochten onze jongens voor de Regio Cup afreizen naar Rijsoord. De Kraaien hebben de pauze gebruikt om hun seizoenswissel vast door te voeren. Dit maakte dat we eigenlijk speelde tegen het JO8-1.
    Het team speelde in het bekende 1-2-2 systeem, zeer nauwkeurig neergezet door leermeester Frank. Teun van der Gijp (Jo7-1) maakte hierbij zijn inval debuut rechts op het middenveld ondersteund door de sterke verdediging van de nummer 4, Xavi. De tactiek was helder; vanuit de basis moest de bal over de flanken richting de spitsen Yair en Fabian.
    Die maanden lange opgekropte behoefte om de bal in het net te schieten werd in de eerste minuten in record tempo afgewerkt. Het tempo lag dermate hoog dat uw verslaggever bij het opmaken van de balans enkele doelpunten gemist moest hebben.
    Toen de Kraaien na 1 minuut 44 hun positie op het veld in namen had de boom lange nummer 7, Fabian al een opening in het doel gevonden. De 1–0 gaf de jongens het nodige zelfvertrouwen dat dit wel eens een doelpunten festijn kon gaan worden en het tempo werd nog verder opgevoerd. En zo volgde in de derde minuut uit een voorzet van Fabian een tweede doelpunt van de hazewindhond met nummer 11, Yair.
    Al in de 4de minuut maakte Teun zijn invalbeurt meer dan waar door de bal vanaf de aftrap mee te nemen en keurig achter de keeper te plaatsen. De snelheid werd nog verder opgevoerd en het werd al gauw duidelijk dat Rijsoord nog niet klaar was voor deze grote jongens.
    In de eerste 10 minuten kon Rijsoord er niet meer uithalen dan een magere corner. En naarmate we richting de eerste time-out gingen veranderde de mooi opgezette acties meer richting saluutschoten. Enkele laagvliegers zochten vanaf de middenlijn met een knal een fluit het doel en wisten de score nog verder uit te bouwen. Kijk ook vooral even naar bijgevoegde filmpjes.
    In de eerste time-out werd haastig naar een nieuwe invulling van de partij gezocht om het educatieve peil hoog te houden. Het rondspelen en opbouwen werd het nieuwe uitgangspunt.
    Met de nieuwe tactiek werd de bal minder vol op de slof genomen maar ook daarbij wist Rijsoord niet meer het tij te keren. In de 17de minuut Yair en ook Dion kwam in de 19de minuut aan de beurt met een keurige treffer. Het vergelijk met een schiettent was op zijn plaatst toen Fabian in de 23ste minuut vanuit een voorzet van Teun op de rechterflank de bal hard en zuiver achter de keeper werd te plaatsen. Alsof het doelsaldo nog niet hard genoeg opliep kon ook een eigen doelpunt aan de lijst toegevoegd worden.