• Onze 19-1 haalt met moeite het einde

Op voorhand was wel duidelijk dat dit onze laatste wedstrijd in het bekertoernooi zou worden. Twee gespeeld, nul punten en ook nog eens ASWH mogen ontvangen op ons hoofdveld. Omdat hij twee gele kaarten moest incasseren vorige week, is Pascal er vandaag niet bij en Bjorn staat wel in de basis, maar was vorige week niet fit het veld afgekomen.
    De reservebank zit niet heel vol en het is dan vooral de vraag hoe we het gevaar van ASWH gaan keren. Langs de lijn hebben de oude mannen Robert de Haas en Dennis Wols een zitplaats gevonden en ook zij zien dat ASWH furieus van start gaat. Al snel laat Dennis weten dat Dubbeldam zeker niet hoeft te verliezen en inderdaad onze mannen werken vanaf de eerste minuut hard voor een goed resultaat.
    Toch zijn de eerste grote kansen voor ASWH. Yorrick redt op de doellijn en als de scheidsrechter het vlagsignaal van Lorenzo niet overneemt weet Marco knap te redden.
    Nu we de scheidsrechter genoemd hebben, zullen we hem direct maar benoemen tot man van de wedstrijd. Deze man moet een voetballiefhebber zijn en hij laat bijna alles toe. Ook als vrijwel iedereen vindt dat het een overtreding is, laat hij doorspelen, waardoor het spel met veel tempo gespeeld kan worden. Omdat hij absoluut onpartijdig is, is het ook een genot om hem aan het werk te zien.

De spelers van ASWH kunnen elkaar toch wel iets makkelijker vinden dan onze jongens en dat de 0-1 valt, is niet echt een verrassing.
    Onze aanvoerder Jeroen had al snel iets terug kunnen doen, maar na het goede terugleggen van Xander gaat de bal over. Even later vindt Luuk Xander in de zestien, maar dit levert geen grote kans op. Langs de lijn staan de honden van Kimberley en Demi naar elkaar te blaffen. Om niet verder afgeleid te worden, vraagt Jordy of Demi haar hond in der tassie wil stoppen.
    Even lijkt Max na een knappe aanval de gelijkmaker binnen te kunnen schieten, maar zijn schot gaat over. Een grote fout van de keeper luidt echter wel de gelijkmaker in, Xander rondt rustig af.

Achterin staat het bij ASWH niet sterk en even lijken onze mannen direct de 2-1 te kunnen scoren, maar uit een razendsnelle tegenaanval is het ASWH dat de bal binnenschiet en even later raakt onze tegenstander ook nog de lat.
    Het is hard werken voor onze mannen en Bjorn krijgt te veel last van zijn blessure en moet het veld verlaten. Kort daarna valt Luuk van der Meer hard op zijn schouder, hij wordt opgelapt door Theo, die vrolijk aangeeft dat er sprake is van een HTS’je of een optreden namens de Hogere Toneel School. Petra heeft echter al gehoord dat het zomaar eens echt mis kan zijn met haar zoon en uiteindelijk moet ook Luuk het veld uit.
    Toch blijft Dubbeldam het proberen en tot twee keer toe krijgt Jeroen een kans, maar het lukt hem niet te scoren. Dan blijven Xander en zijn directe tegenstander op de grond liggen, maar gelukkig kan Xander wel verder spelen. In de bijgetelde blessuretijd is het ASWH dat de 1-3 binnen schiet.

Davey regelt in de rust dat Mike van Eeren op de bank komt zitten, we hebben hem vrijwel zeker nodig en hij valt in de tweede helft dan ook nog in. Hij zal trouwens niet op de elftalfoto staan, die voor de wedstrijd van de mannen gemaakt is.
    ASWH zet direct druk, ze schieten eerst nog over en als een van de aanvallers na een sliding licht geraakt wordt, gaat hij met veel kabaal naar de grond. De scheidsrechter is niet onder de indruk, bal gespeeld, dus gewoon lekker doorvoetballen.
    Als ASWH de 1-4 scoort, is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Dubbeldam probeert het nog wel en creëert wel wat kansen, maar aan de afronding moet zeker nog gewerkt worden.
    De wedstrijd gaat als een nachtkaars uit en het hoogtepunt is misschien wel dat Max Kamstra een minuut of vijf warm loopt, maar natuurlijk geen speelminuten krijgt van Davey. Het warmlopen zag er geweldig uit, maar hij moet toch echt iets ouder worden om mee te mogen te doen.

Met veel moeite hebben onze mannen deze wedstrijd uitgespeeld, maar ze hebben alles gegeven en de schade tegen het beter spelende ASWH beperkt weten te houden. Volgende week begint voor onze mannen de competitie tegen Oranje Wit 19-2. We hopen dat iedereen fit en aanwezig is en wij kijken ernaar uit.