• Onze 19-1 blijft gewoon winnen

Dubbeldam 19-1 Pelikaan 19-1 5-2

Uw verslaggever moet op de meest bizarre momenten vergaderen en zo zit hij tijdens de eerste helft van de wedstrijd van zijn zoon in de commissiekamer te praten over de ontwikkelingen bij Dubbeldam. Met een schuin oog kijkt hij natuurlijk naar buiten en zo ziet hij dat zowel in de 12e als in de 22e minuut onze mannen weten te scoren.
    Als hij in de rust eindelijk naar buiten mag, hoort hij dat de doelpunten gemaakt zijn door Stijn en Tim. Volgens de opa van Luuk was vooral het doelpunt van Stijn van een ongekende schoonheid. Fijn om dit te horen van een man die we zeer regelmatig langs de lijn zien staan, maar in het dagelijks leven gewoon in Enschede woont. Voor zijn kleinkinderen heeft hij gelukkig alles over, maar het mag best even gezegd worden.
    Nu we het toch over mensen hebben die vol passie langs de lijn staan, we zien vandaag ook Sandra, die zoals we van haar gewend zijn prachtige foto’s heeft geschoten.

Voor de wedstrijd tegen Pelikaan, die vorige week RCD hebben verslagen, was Dubbeldam al kampioen, het is dan ook knap dat onze mannen gewoon met een voorsprong de rust ingaan. Theo, de sponsore van deze helden, heeft de spelers en hun ouders afgelopen donderdag uitgenodigd bij het Groothoofd en niet iedereen is ongeschonden thuisgekomen. Gelukkig is de kater op deze zaterdag uitgewerkt en fris als een hoentje gaan onze mannen de tweede helft in om al snel op een 3-0 voorsprong te komen.
    De wedstrijd is dan eigenlijk wel gespeeld en onze keeper Marco vindt het dan nodig om de spelers van Pelikaan wat uit te dagen. Volkomen terecht krijgt hij tot twee keer toe een beuk te verwerken, die hij trouwens als een man incasseert. Het tegendoelpunt van Pelikaan is wat lastiger te verwerken door hem, maar er is helemaal niets op af te dingen.
    Vrijwel direct na de 3-1 zien we een razendsnelle aanval van Dubbeldam en als Xander gescoord heeft, staat het gewoon weer 4-1.
    Dubbeldam is veel sterker dan Pelikaan en het is Luuk die een vrije trap netjes echter de keeper deponeert. Dat onze mannen daarna bijzonder slordig zijn, is ze vergeven. Ook 5-2 is een prachtige uitslag.
    In de laatste minuten staat Xander laatste man, hij verdedigt zo goed dat de spits van Pelikaan zijn frustratie op het reclamebord van Van Leeuwen Glas botviert. Het zij hem vergeven, ook de perfect leidende Patrick de Rover begrijpt de frustratie en onze vlagger Gerard Schrauwen is met zijn gedachten al bij Dordt in Stoom.

Na afloop is het groot feest, eerst de sloot, daarna een verkwikkende duik in een jacuzzi. Natuurlijk worden er cadeaus en bekers uitgewisseld. We zien dat Theo Hulshof een shirt van onze mannen krijgt met daarop niet allen de tekst dat onze mannen kampioen zijn, maar ook een handtekening van alle spelers. Zichtbaar ontroerd bedankt Theo onze spelers stuk voor stuk, een prachtig beeld en een mooie afsluiting van dit seizoen.
    Alhoewel afsluiting, er volgt blijkbaar nog een wedstrijd tegen Walcheren. Promotie naar de vierde divisie staat op het spel. Wanneer, hoeveel wedstrijden en waar: u hoort dit nog.