• Onze 11-2 is sterker dan VVGZ

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd gisterenavond stilgestaan bij het afgelopen jaar. Bijna geen voetbal en zaterdagen die in stilte thuis werden doorgebracht. Het lijkt alweer lang geleden en laten we hopen dat deze tijden niet meer terugkeren.
    Voor iedere voetballiefhebber is het nu alweer wekenlang genieten van de wedstrijden en ook vandaag stonden er weer veel fans langs de lijn bij de 11-2.
    Een deel van deze mannen speelt nog maar heel kort, maar het is Perry die er met hulp van Stijn en Sam een hecht team van heeft gemaakt. In deze competitie zijn de verschillen tussen de elftallen jammer genoeg groot, zodat er vaak amper sprake is van een echte wedstrijd. Zo heeft de koploper maar liefst een doelsaldo van plus 64 en de nummer laatst min 62.

Vorige week speelde onze helden uit tegen Oranje Wit, dit was een echte kraker. Dubbeldam kwam al snel in de wedstrijd achter, maar met inzet en doorzettingsvermogen lukte het om drie punten te veroveren bij deze grote tegenstander.
    Ook VVGZ is een grote vereniging, we spelen vandaag tegen de 11-2 en deze mannen en vrouwen hebben geen enkel punt uit vier wedstrijden. Met slechts vijf jongens en twee meiden is VVGZ naar Dubbeldam afgereisd. Perry is een sportman in hart en nieren en laat zijn elftal natuurlijk ook met zeven spelers voetballen.
    Zeven tegen zeven, op een half veld, dat betekent veel ruimte en in het eerste kwartier zijn de twee teams goed aan elkaar gewaagd. Dubbeldam is iets sterker en zet veel druk op de tegenstander. VVGZ verdedigt vol vuur en de spelers geven alles. Als het 2-1 voor Dubbeldam staat, is de energie bij VVGZ op, ze krijgen het niet meer aangelopen en Dubbeldam creƫert kans op kans. Ondanks het sublieme en opvallende keeperswerk van de keeper van VVGZ gaan we de rust in met een 8-1 voorsprong voor Dubbeldam.

Zoals wel vaker in dit soort wedstrijden is Dubbeldam na de rust echt volledig tot rust gekomen. De spelers maken zich nergens druk om, laten zich rechts en links passeren en als VVGZ in de eerste tien minuten twee keer gescoord heeft, lijkt er sprake te zijn van een grootse comeback. De spits van VVGZ houdt zelfs het klokje van de scheidsrechter in de gaten als er weer eens een veterstrikpauze wordt ingelast.
    Na de time-out is net als in de eerste helft de energie bij VVGZ op en de spelers van Dubbeldam hebben van Perry gehoord dat hard werken ook bij voetballen hoort. Onze mannen spelen het laatste kwartier hun beste voetbal, er wordt mooi overgespeeld en we zien veel kansen. De teller heeft voor Dubbeldam een kwartier niet gelopen, maar eenmaal weer gescoord, gaat het snel. Uiteindelijk is de score aan het einde van de wedstrijd voor Dubbeldam 14 en is VVGZ niet verder gekomen dan 4.

Zoals al geschreven is het kwaliteitsverschil ook vandaag te groot om van een echte wedstrijd te spreken. Toch mogen we onze tegenstander een groot compliment geven. Ondanks alle tegendoelpunten bleven ze tot de laatste minuut voetballen, het laatste doelpunt van de wedstrijd is gescoord door VVGZ.
    Het was ook mooi om onze mannen op het veld te zien spelen. Ze hebben veel voor elkaar over, gunnen elkaar de bal en zijn oprecht blij bij elk doelpunt. Een team waar we als Dubbeldam trots op mogen zijn.