• Dubbeldam 11-2 Hardinxveld 11-4 11-1

Omdat het tekort aan scheidsrechter zo nijpend is, staat uw verslaggever vandaag maar liefst twee keer op een veld te fluiten. Na de 9-2 is nu de 11-2 aan de beurt om live mee te maken dat ook scheidsrechters fouten kunnen maken.
    De tegenstander van vandaag is Hardinxveld en waar Dubbeldam inmiddels twee keer op rij gewonnen heeft, is Hardinxveld nog niet verder gekomen dan twee gelijke spelen. De velden liggen er prima bij en er kan dan ook lekker gevoetbald worden. Al snel is duidelijk dat Dubbeldam gewoonweg sterker is dan Hardinxveld, sterker nog, na zes minuten staat het al 3-0 voor onze mannen en als een van de spelers van Hardinxveld geblesseerd op de grond ligt, nemen we alle tijd om hem op te lappen.
    Tijdens het fluiten is misschien wel de grootste uitdaging om Marc te negeren. Iedereen die deze coördinator, maar ook iets van een soort van trainer van dit team, kent, weet dat hij er alles aan zal doen om uw scheidsrechter uit zijn concentratie te halen en heel eerlijk, hier is maar weinig voor nodig.
    Op het veld blijft Dubbeldam scoren, maar naarmate de rust dichterbij komt, hebben enkele spelers van beide teams soms meer oog voor hun tegenstander dan voor de bal en dan moet er toch echt even worden afgefloten. Bij de rust staat het 6-0 en dan hebben we nog een halfuur te gaan.

Natuurlijk is het beeld in de tweede helft niet veel anders en al snel scoort Dubbeldam, maar ondanks de grote achterstand blijven de mannen van Hardinxveld, die ook nog eens zonder reservespelers naar Dordrecht zijn afgereisd, lekker voetballen. Als de eretreffer gescoord wordt, is de vreugde dan ook groot en we gunnen onze sympathieke tegenstander dit doelpunt dan ook van harte. Eigenlijk had Hardinxveld nog recht op een tweede treffer, maar op het moment dat de bal diep wordt gespeeld en er een veelbelovende aanval wordt opgezet, fluit uw scheidsrechter wat onhandig af vanwege een blessure bij een van de spelers van Dubbeldam.
    Gelukkig maakt dit voor de uitslag niets uit en reageren de trainers van Hardinxveld bijzonder sympathiek. Al met al was er vooral sprake van een ongelijke strijd en als Arnoud bij de tweede time-out naar de stand vraagt en uw scheidsrechter zegt dat het 10-1 staat, gelooft Arnoud hem gewoonweg niet.
    ‘Er staat toch 11-2 op uw blaadje,’ roept hij uit. Het kost even moeite om uit te leggen dat dit het elftal is waar Arnoud in speelt. Uiteindelijk wordt het 11-1 en we hopen voor beide teams dat ze volgende week een meer gelijkwaardige tegenstander treffen.
    Ondanks het grote verschil op het veld, hebben de mannen van Hardinxveld tot de laatste minuut gestreden en dat verdient een groot compliment.
    Onze trainer had onze mannen beloofd dat ze na drie overwinningen patatjes zouden krijgen, hij had nooit durven dromen dat dit na drie wedstrijden in deze competitie al het geval zou zijn.