• Onze 11-1 nog geen kampioen

Dubbeldam 11-1 - Pelikaan 11-2 6-1

Uw verslaggever is vandaag gevraagd om te gaan kijken bij de 11-1, omdat deze mannen vandaag kampioen kunnen worden. In de kantine komt hij ’s morgens vroeg Damien al tegen, hij heeft gisteren zijn achttiende verjaardag gevierd en is bij het feestje blijkbaar zijn stem kwijtgeraakt. Dit is wat lastig bij het coachen van zijn elftalletje vandaag.
    Op het laatste moment komt trainer Frank erachter dat zijn mannen helemaal geen kampioen kunnen worden vandaag, uw verslaggever is dan toch al aanwezig en terug naar huis is geen optie. Om half negen is het al lekker warm langs de lijn en met behulp van de vader van Jeremiah lukt het om ook nog wat namen van spelers op te schrijven.
    Voor de wedstrijd zegt Frank tegen zijn mannen dat de 11-1 van Pelikaan niet speelt vandaag en dat er wellicht heel goede spelers in het veld staan. Frank is blijkbaar erg goed in psychologische spelletjes, in het voetbal een goede eigenschap.

Precies om half negen fluit de moeder van Pepijn voor de start van deze wedstrijd. Hoewel Pelikaan laatste staat in deze competitie is dit op het veld niet te merken. Dubbeldam is beter, maar veel kansen krijgen ze in de eerste minuten niet. Een snelle aanval van Dubbeldam leidt tot het eerste doelpunt, Joep verlengt de bal en Yair scoort de 1-0. Even later is het Joep die al snel de 2-0 lijkt te maken, zijn schot treft echter geen doel.
    Het wordt kort daarna toch nog 2-0, een voorzet van Dubbeldam wordt verkeerd geraakt door een speler van Pelikaan, zo wordt het alsnog 2-0. Dubbeldam gaat gewoon door met druk zetten. Pepijn is dichtbij een doelpunt, Jeremiah mist een penalty, even daarna scoort Patrick toch de 3-0.
    Het is niet zo dat Pelikaan geen tegenstand biedt, sterker nog, ze creëren een mooie kans, maar Brian met pet weet knap te redden.
    Rowan schiet van een meter of vijftien knap met een lobje over de keeper en zo gaan we rusten met een 4-0 voorsprong. Later hoort uw verslaggever dan Lou dat het zelfs 5-0 staat. Dit gebeurt trouwens wel vaker, opletten is namelijk wat ingewikkeld voor uw verslaggever.

We gaan maar gewoon verder met 5-0 en al binnen een minuut is het Jeremiah die de 6-0 binnenschiet. Dan volgt een fase waarin onze mannen ofwel tegen de paal schieten dan wel dat de keepster van Pelikaan een mooie redding in huis heeft. Zelfs na een flipperkastaanval, waarin een aantal keer op doel geschoten wordt, wil de bal er gewoonweg niet in. Op aangeven van Jeremiah scoort Patrick uiteindelijk dan toch de 7-0.
    Uw verslaggever staat achter het grote doel op het oude kunstgras en kijkt in de richting van het nieuwe hoofdveld. Het lijken wel de Engelse krijtrotsen, de grond ligt hoog opgeveegd en het ziet er prachtig uit.
    In het laatste kwartier van de wedstrijd laat Dubbeldam het lopen, een van de spelers van Pelikaan heeft goed opgelet in de eerste helft. Hij maakt een vrijwel identiek doelpunt als Rowan en zo eindigt deze wedstrijd in een 7-1 overwinning voor onze mannen. Alhoewel, de officiële uitslag is gewoon 6-1. Dat zou betekenen dat uw verslaggever voor het eerst in zijn leven gelijk heeft, ook eens leuk om mee te maken.
    Volgende week wacht Heerjansdam. Omdat ASWH verloren heeft, zijn onze mannen eigenlijk al kampioen. We doen net of dit niet zo is, we weten zeker dat het Frank lukt om zijn spelers hiervan te overtuigen.