• ASWH 11-2 Dubbeldam 11-1 6-2

  Na de wedstrijd tegen Rijsoord wisten de spelers en fans nog niet of onze mannen of vrouwen al kampioen waren. Later die dag speelde RCD gelijk, zodat de wedstrijd vandaag tegen ASWH alleen om de eer gaat.
  De voorbereidingen op deze wedstrijd waren voortreffelijk te noemen. Veel van onze spelers hebben meegelopen in de avondvierdaagse en gemiddeld gingen ze rond een uur of twee vannacht naar bed. Niet geheel topfit staan onze mannen en vrouwen tegen een fel spelend ASWH. Spelen tegen de kampioen brengt bij een tegenstander altijd extra krachten los.
  Vrijwel direct na de aftrap horen we de bal tegen de paal knallen, in de rebound scoort ASWH de 1-0. Uw verslaggever staat bij de harde kern van de supportersschare, het gaat niet alleen over voetbal, maar ook over paarden, die volgens Bob gewoon huisdieren zijn. Of er zakjes zijn om de kleine hoopjes poep van deze beesten op te ruimen, wist Bob niet te vertellen.
  Terwijl we genieten van de zon, die al lekker schijnt, scoort ASWH gewoon de 2-0 en ondanks de aanmoedigingen lijkt het onze spelers maar niet te lukken om in de wedstrijd te komen. ASWH is gewoon gretiger en direct na de time-out staat het zowaar 3-0. Het lijkt erop dat de spelers zich spiegelen aan Barcelona, dat na het behaalde kampioenschap ook nog geen wedstrijd gewonnen heeft.
  Vlak voor de rust wordt er nog één keer gescoord, niemand weet hoe Jarno de bal in het doel gefrommeld kreeg, maar het lukte hem en met een 3-1 ruststand gloort er hoop voor Dubbeldam.

  In de tweede helft begint ASWH weer sterk, gelukkig voor de Dubbeldamfans gaat de eerste grote kans er niet in. Langs de lijn zien we trouwens ook de drie vrouwen van Perry: Irene, Melanie en Maud. Stoer als ze zijn, zijn ze op de fiets gekomen om hun man, vader en opa te zien. Melanie is wat verbaasd, haar altijd zo rustige vader blijkt langs de lijn nadrukkelijk aanwezig te zijn.
  Als uw verslaggever even afgeleid is, omdat twee jonge Dubbeldamfans vrolijk het veld in lopen, ziet hij opeens Samuel de bal in de voeten gespeeld krijgen, Samuel weet natuurlijk goed af te ronden, het staat 3-2.
  In deze fase van de wedstrijd lijkt Dubbeldam op die andere kampioen: Feyenoord. Onze mannen en vrouwen vechten voor elke meter. Na een sterke loopactie van Jarno weet hij net niet Samuel te bereiken. Achterin heeft met name Dion zijn tegenstander in zijn zak en als een enorme kans en de rebound door Haley tegengehouden worden, kan het bijna niet anders dan dat de gelijkmaker gescoord gaat worden.
  Robert heeft in de tweede time-out zijn spelers enthousiast verteld dat 4-2 nog best te doen is. Hij is dan ook verrast en opgelucht dat de achterstand slechts een doelpuntje is. Even lijkt het de 3-3 gemaakt te worden, deze kans gaat mis en dan is het ASWH dat zich onder de druk uitspeelt. Na een foutje achterin ligt de 4-2 in het netje en binnen een paar minuten wordt Dubbeldam op nog twee doelpunten getrakteerd, zo staat het opeens 6-2 en met nog een paar minuten op de klok begint Robert te twijfelen aan de overwinning. Het kan nog wel natuurlijk, maar het wordt wel lastig, volgens de altijd optimistische trainer.
  In de laatste minuten wordt er niet meer gescoord. Terwijl opa Perry met zijn kleindochter een banaan eet, worden de penalty’s genomen. Vanmiddag staat nog een kampioensfeest op het programma, want ondanks deze nederlaag is Dubbeldam 11-1 gewoon kampioen geworden. Goed gedaan mannen en vrouwen.