• Onze 11-1 is overtuigend kampioen

  Dubbeldam 11-1 Heerjansdam 11-1 10-0

  Afgelopen zaterdag werd uw verslaggever gevraagd om een verslag te schrijven bij de kampioenswedstrijd van de 11-1. Nadat de afspraken gemaakt waren, bleek dat onze 11-1 alleen maar kampioen kon worden als ASWH punten zou verliezen. Dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren kon ook Frank van tevoren niet bedenken. Nadat onze mannen gewonnen hadden, verloor ASWH hun wedstrijd waardoor de strijd van vandaag om des keizers baard was.
  Uw verslaggever heeft een drukke agenda en even voor half tien komt hij aan bij het kunstgrasveld van Dubbeldam. De wedstrijd is al begonnen en de vader van Jeremiah reageert in eerste instantie verbaasd, totdat hij ziet dat het nog ruimschoots voor halftien is. Het kan niet anders dan dat dit een bijzondere streek van Frank is, de reden hiervan is echter volkomen onduidelijk. Al snel blijkt dat het nog veel gekker is, niet Brian, maar Pepijn staat in het doel en zodra uw verslaggever dit doorheeft, is het Thijmen die zijn plek heeft ingenomen.
  De hele voorbeschouwing die afgelopen week op de site heeft gestaan kan terstond de prullenbak in en uw verslaggever staat met verbijstering te kijken naar de wedstrijd waar hij helemaal niets meer van begrijpt.

  De vader van Jeremiah ontfermt zich vol mededogen over uw verslaggever en voorziet hem van cruciale informatie om dit verslag enigszins leesbaar te houden. Voordat we verder gaan met dit verslag willen we nog even benadrukken dat onze tegenstander van vandaag, Heerjansdam 11-1, niet alleen bijzonder sportief was, maar ook heel goed tegenstand bood.
  Zoals al gezegd is uw verslaggever keurig op tijd, maar toch te laat voor de aftrap van deze wedstrijd. Gelukkig is er nog niet gescoord en de twee teams zijn in het eerste kwart volledig aan elkaar gewaagd. De jongens van Heerjansdam zijn zeker zo groot als onze mannen en zijn zeker niet van plan om zonder punten naar huis af te reizen.
  In de eerste tien minuten lijkt een doelpunt nog ver weg, maar als Yair het op zijn heupen krijgt en de bal op Patrick speelt is de keeper van Heerjansdam kansloos. Ook vandaag speelt Patrick met een roze onderbroek, voor de ouders van de 11-1 is dit volkomen logisch, omdat hij dit hem geluk brengt. Het is dan ook geen toeval dat hij vandaag scoort en we kunnen vast vooruitblikken, het is zeker niet zijn laatste doelpunt. Het tweede doelpunt wordt echter gescoord door Robin, Patrick geeft de assist.
  Met een 2-0 voorsprong is het tijd voor de time-out, Heerjansdam laat direct na de hervatting zien dat ze zich zeker niet naar de slachtbank zou leiden, maar Dubbeldam is vandaag gewoonweg een maatje te groot.
  Jeremiah scoort al snel vanuit de tweede lijn met een laag en hard schot. Even lijkt Heerjansdam wat terug te doen. Onze keeper, van wie de naam elke vijf minuten verandert, ziet een knap schot van onze tegenstander tegen de paal belanden. Het is daarna Robin die een voorzet van Mohamed achter de keeper van Heerjansdam schiet en zo gaan we met een voorsprong van 4-0 rusten.

  We zijn amper aan de tweede helft begonnen of Patrick schiet de bal hard en laag achter de keeper. Met een 5-0 voorsprong is het makkelijk voetballen en onze mannen creëren dan ook kans op kans. De 6-0 komt echter op naam van een verdediger van Heerjansdam. Een voorzet van Patrick wordt volkomen verkeerd geraakt. Even later zien we dat een uittrap van de keeper van Heerjansdam bij Dubbeldam terechtkomt en niemand minder dan Patrick zorgt voor de 7-0.
  Terwijl Frank onze scheidsrechter probeert te beïnvloeden, omdat in zijn ogen elke spelhervatting voor Dubbeldam moet zijn, zien we de keeper van Dubbeldam knap redden. We hebben trouwens echt geen benul meer trouwens wie er in het doel staat. Yair laat nog even zien hoe je wel moet scoren, zijn voorzet op Patrick is perfect en het doelpunt is gewoonweg heel mooi.
  Ook Jeremiah verrast de keeper met een hard en laag schot waardoor het vlak voor tijd maar liefst 9-0 staat. De keeper die aangekondigd was, had een zere pink en kon dus in doel weinig betekenen. Met nog een paar minuten te spelen, komt Brian zoals onze held genoemd wordt, het veld in. Hij staat in de spits en alle ballen worden op hem gespeeld.
  Met nog een paar seconden op de klok krijgt onze kleine held de bal van Yair. Alsof er niets aan de hand is, neemt Brian de bal aan. Hij kijkt op zijn gemak naar de beste hoek en passeert de keeper alsof hij niet bestaat. Terwijl de bal over de achterlijn rolt en Dubbeldam de 10-0 laat aantekenen, horen we het laatste fluitsignaal.
  We hebben enkele spelers van dit elftal nog niet genoemd. Ook Joep en Roan hebben niet alleen vandaag, maar de hele competitie voortreffelijk gespeeld.
  Het mag duidelijk zijn, onze 11-1 is een klasse apart. De uitslag is misschien wat geflatteerd, maar Heerjansdam had vandaag gewoon niets in te brengen. Het kampioenschap dat trouwens uitgebreid gevierd werd, is volkomen terecht door onze mannen behaald.
  Dubbeldam mag trots zijn op dit elftal dat met speels gemak en veel plezier voorjaarskampioen is geworden. Petje af voor de trainersstaf en de enthousiaste ouders die elke week hun mannen ondersteund hebben.