• Onze 10-2 en 11-2 samen op het kunstgras

Het is vandaag een bijzondere dag voor uw verslaggever. Na een lange periode van corona, vakantie en andere obstakels wordt er eindelijk weer volop gevoetbald en dit hopelijk voor langere tijd.
    In de afgelopen weken is er keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat Dubbeldam met veel jeugdploegen kan gaan voetballen. Na de geslaagde kick-off ontvingen we bij de jongste jeugd zoveel aanmeldingen dat Jamal afgelopen week aan de slag moest om iedereen een plekje te geven. Na dagen en vooral nachten puzzelen was er opeens een team extra en moesten we op zoek naar een trainer voor de 11-2.
    Een telefoontje met clubicoon Perry van Valen was voldoende. Na ongeveer twee jaar, negen maanden en een aantal dagen wordt Perry vandaag weer als trainer verwacht op ons complex. Sjakie is speciaal voor de gelegenheid om zes uur naar de club gekomen, Perry is er al om zeven uur en is eigenlijk verbaasd dat de kinderen pas om acht uur aanwezig zijn.
    Ondanks zijn jarenlange ervaring is Perry zenuwachtig, een nieuwe generatie Dubbeldammers, van wie een deel nog nooit een wedstrijd heeft gevoetbald, staat aan de vooravond van een seizoen, dat vrijwel zeker memorabel gaat worden.
    Ook Jamal is er met zijn mannen van de 10-2 en als beide mannen op het kunstgras staan, blijken er wat dingen niet te kloppen. De doeltjes staan vast, maar dat lost Sjakie professioneel op. De tegenstander van de 10-2 bestaat uit vier spelers van Oranje Wit. Blijkbaar is de trainer en de rest van het team verdwaald ergens in Dordrecht en is er van een echt wedstrijd dan ook geen sprake.
    Bij de 11-2 is er geen scheidsrechter. Dit laatste is snel opgelost, uw verslaggever mag weer twee keer een half uur over het veld rennen, niet wetende wat te doen en wanneer te fluiten. Gelukkig heeft alleen Perry dit door en de zestien spelers in het veld denken echt dat uw verslaggever weet wat hij doet.

Op het andere deel van het kunstgras staat Jamal het doel van Oranje Wit te verdedigen. Terwijl de vier jonge bikkels van Oranje Wit hun beste beentje voorzetten en de wedstrijd eigenlijk volledig naar hun hand weten te zetten, laat Jamal zien dat hij beter kan plannen dan keepen. Van de zestien schoten op het doel laat hij er ongeveer zestien door en mede daarom stapt Dubbeldam als winnaar van het veld af.
    Ook bij de 11-2 is Dubbeldam de winnaar tegen Hardinxveld, niet omdat ze de wedstrijd winnen, Hardinxveld is namelijk gewoon de betere ploeg, maar omdat ze met elkaar de wedstrijd uitgespeeld hebben.

In de eerste helft weet Dubbeldam heel goed partij te geven. Het staat 2-4 en dat is gewoonweg een hele knappe tussenstand. In de rust pakt Perry zijn befaamde blauwe bordje erbij. Generaties voetballers bij Dubbeldam dromen hier nog bijna dagelijks van en ook deze jonge helden moeten eraan geloven.
    In de rust hoort uw verslaggever nog de laatste woorden van Perry: “Jongens, twee dingen: niet door het midden voetballen, niet door het midden en we doen het samen, met elkaar, samen.”
    U raadt het al, de mannen hebben de tweede helft alles samen gedaan. Hard werken, goed overspelen en werkelijk elke bal, geen enkele uitgezonderd, gewoon lekker door het midden gespeeld.
    Het is uiteindelijk 2-9 geworden. Inderdaad een grote uitslag, maar we hebben een echt team gezien. Sommige van onze spelers speelden voor het eerst een wedstrijd en dan is het logisch dat er dingen nog niet helemaal goed gaan.
    Perry kan dit elftal niet elke week trainen en er ook niet elke zaterdag bij zijn. Het zou mooi zijn als iemand hem hierbij kan helpen, spontaan aanmelden mag altijd. Niet alleen mag je dan samenwerken met de enige man ter wereld met twee Dubbeldam-tatoeages, maar ook mag je aan de basis staan van de carrière van de Dubbeldamhelden van de toekomst. Een kans die je eigenlijk niet kan laten liggen. Heb je interesse: laat van je horen.