• Ontbreken supporters komt JO8-2 duur te staan

Het is een druilerige zaterdagochtend. De regen komt met bakken uit de hemel. En dan is er ook nog een beperking opgelegd wat betreft het aantal supporters. Al met al geen ideaal scenario. En als de tegenstander dan Rijsoord heet, ja dan weet je dat het een zware ochtend wordt…

Deze week is JO8-2 nog juist actief geweest op de transfer markt om zich te versterken met nog een topper. Maihan is toegevoegd aan deze topselectie. Na een aantal keer meetrainen gaat hij nu aan het grote werk ruiken van de echte wedstrijden. We zullen hem nog even voorstellen : Het is een technisch begaafde speler met overzicht en kan zowel in de spits als op het middenveld uit de voeten. Een ware aanwinst dus. Vanaf deze plek willen wij hem dan ook van harte welkom heten en hopelijk gaan wij nog veel plezier aan je beleven. Maar belangrijker; hopelijk ga jij heel veel plezier beleven aan voetballen!

Zoals gezegd is er dus een limiet gelegd op het aantal supporters. En een ieder die ons als geruime tijd volgt weet dat wij een ontzettend trouwe supportersgroep hebben. Om maar te zwijgen over onze harde kern. Dit gaan wij dus zeker missen vandaag. Het was een hele puzzel om de 5 aan te wijzen die vandaag aanwezig mochten zijn.

De spelers hadden duidelijk moeite met dit lege stadion. Er werd veel rond gekeken,zoekend naar supporter. Zoekend naar die liederen. Zoekend naar die extra motivatie om een stapje extra te zetten voor het publiek. Iedereen deed wel zijn uiterste best vandaag maar het wilde gewoon niet lukken.

Aan de keepers lag het vandaag zeker niet, Zowel Tijn als Luca hebben het ongelooflijk goed gedaan en stonden als vliegende panters die ballen er uit te rammen. Complimenten mannen! Ook de verdedigers waren gebrand om er niet teveel door te laten en vochten voor iedere (natte) grasspriet en vochten als leeuwen om de keeper zo goed mogelijk te helpen. Adam was weer de leider achterin die Sophie en Thijmen op sleeptouw nam die ook de duels wilde winnen. Ook al was de tegenstander vele malen groter en sterker Sophie liet zich niet het kaas van brood eten en Thijmen liep als vanouds te sleuren. Ook Lucas hield ongekend veel tegen en zorgde met zijn sterke linker ervoor dat veel ballen werden weggeramd! Hij kreeg nog een bal keihard in zijn maag. Maar als een echte stoere vent ging hij er vrij snel weer tegenaan! Topper!

Het middenveld had ook zijn handen vol aan de lopers van Rijsoord maar het waren echte kilometervreters en zodoende had Fedde het erg druk met verdedigen en aanvallen tegelijk. Fedde had het vandaag sowieso wel zwaar want hij had niet bepaald het geluk aan zijn zijde. Een bal keihard in zijn gezicht, een smerige overtreding van achter op zijn been en iemand die op zijn teen ging staan. En dat alles binnen een half uur. Maar hij liet ziet niet uit het veld slaan! Klasse, Fedde! Ook Robin gaf niet op en wilde toch telkens overspelen of de bal afpakken van de sterke tegenstanders. Helaas niet tot scoren gekomen vandaag maar wel keihard je best gedaan! Net als iedereen overigens.

Onze nieuwe aanwinst Maihan had het moeilijk voorin aangezien het grote deel van de wedstrijd zich afspeelde op onze helft maar toch zag je met een aantal mooie acties dat hij er veel zin in had en op zijn plekje is in ons team! Helaas nog niet tot score gekomen maar dat is een kwestie van tijd natuurlijk.

Al met al was het dus een zeer moeizame wedstrijd met een tegenstander die net iets te sterk was voor ons. Maar we hebben ons kranig geweerd en gevochten voor iedere meter. We moeten woensdag weer keihard trainen om nog beter te worden en dan gaan we volgende week (IFC uit) weer proberen de drie punten uit het vuur te slepen!

Perschef JO8-2

Ohja, was ik de stand bijna vergeten…het was trouwens 0-14.. ;-) Tot volgende week!

p.s. Johan vd Velde bedankt voor het fluiten. Ik geef heel graag de scheidsrechter de schuld maar aan jou heeft het ook niet gelegen.