• Door Fred van Dongen
  Dordrecht - Ongeloof karakteriseerde vanmiddag minutenlang de sfeer in de kleedaccommodatie van Dubbeldam nadat de thuisploeg zich in de extra tijd een zeker lijkende zege liet ontfutselen. In de toegevoegde tijd neutraliseerde tegenstander HOVDJS/CR met twee treffers een al snel én verdiend verworven Dubbeldamse voorsprong (2-2). Het duel in de vierde klas gold als een ‘zes-punten-wedstrijd’ in de strijd om de derde periodetitel.
  Dubbeldams routinier Dennis Stam (32) solliciteerde met een goal en een assist naar de titel man van de wedstrijd maar relativeerde die onderscheiding omdat zijn ploeg voor het eerst in vele weken weer met puntenverlies was geconfronteerd. Terwijl veel van zijn ploeggenoten nog op zichzelf zaten te mopperen won bij Dennis de nuchterheid al snel van de emotie. ‘We raakten wat gestresst na die 2-1 en dan krijg je ook van die rare situaties die tot die late gelijkmaker leidden. Dat was echt een ongelukkige goal. De bal ging onder wel vier voeten door voordat de n het net viel. Of een speler van HOV nou net dat laatste zetje gaf of één van ons…’
  *Vele kansen
  Dennis’ collega-centraalverdediger Lorenzo Groeneveld gaf het antwoord: ’Ik tikte de bal weg en die komt net tegen de voet van de tegenstander’. Die tegenstander was Willem van Eynde (22) die kort daarvoor ook met een fraaie kopbal zijn ploeg terug in de wedstrijd had gebracht met de 2-1. Met zijn twee late maar gouden treffers manifesteerde hij zich zonder meer als man-of-the-match aan Rotterdamse kant.
  ‘Aan die teleurstellende uitslag kunnen we niks meer veranderen’, ruilde Dennis Stam al snel het ongeloof in voor de zakelijkheid. Daar bij vooral verwijzend naar de vele kansen die Dubbeldam onbenut liet om de pot met een derde goal al snel te beslissen. ‘Dat probleem speelde eigenlijk al in de eerste helft die we afsloten met een 2-0 oorsprong. Terwijl we juist de laatste weken steeds redelijk makkelijk wisten te scoren. Maar vandaag? Ja als je ze zelf niet maakt….’
  *Voorbeeld
  Dernnis had al na zo’n zes minuten zelf het goede voorbeeld gegeven door bij een vrije trap van Robbie Olierhoek als laatste man zelf naar het front te trekken om vervolgens knap binnen te koppen voor de 1-0. De routinier glunderend: ‘En vorige week had ik ook al gescoord. Bij die 1-0 van vanmiddag moest ik me tussen heel wat verdediger door wringen maar gelukkig ben ik net de kleinste. Op slag van rust zette Dennis Stam met een dieptepass op maat invaller Xander Staphorst in kansrijke positie (2-0).
  Het betekende dat na rust Dubbeldam kon varen op de omschakeling. Het leverde al van kansen op voor onder maar Xander Staphorst en Jordy Wouters die wel erg slordig omsprongen met de mogelijkheden. Dennis Stam: ‘We kregen na rust inderdaad enorm veel mogelijkheden. En als je die 3-0 maakt dan weet je dat het klaar is. Maar ja als je het zelf niet afmaakt…’
  Ver in de extra tijd kreeg Dubbeldam daarvoor een pittige rekening onder ogen in de vorm van twee treffers van Willem van Eynde waarvan de laatste en dus de gelijkmaker in de categorie lucky viel maar daar zaten gasten niet mee. Met de 2-2 bleven ze in de strijd om de derde periodetitel in het kielzog van Dubbeldam. Ook niet echt verrassend gezien de kwaliteit. Of zoals Dennis Stam het raak typeerde: ‘HOVDJSCR is echt geen verkeerde ploeg’.
  *Naar EBOH
  Mocht Dubbeldam zich voor de nacompetitie om promotie kwalificeren dan kan Dennis Stam zich een waardig afscheid bezorgen. Komend seizoen komt hij uit voor tweedeklasser EBOH. ‘Na elf seizoenen Dubbekdam ben ik toe aan wat anders. Bij EBOH, onze buren immers, kom ik al vrije regelmatig. Jerry van Ingen speelt er al en hij behoort tot mijn beste vrienden’.
  Door de snelle voorsprong van Dennis Stam kon Dubbeldam vanmiddag al snel op de omschakeling mikken. Zelf kreeg het zo de betere kansen terwijl het defensief goed stond bij de thuisclub. Doelman Davey van Pelt hoefde maar een keer de lat als assistent in te schakelen. Zijn collega Alex Govender kreeg ondanks het optisch overwicht van de gastploeg meer werk voor de kiezen en dat gold ook na rust. Toen Dubbeldam kort voor de pauze op 2-0 kwam leek het duel beslist. Ondanks een batterij wissels lukte het HOVDJS/CR in het tweede bedrijf amper Dubbekdam te verontrusten. In de omschakeling waren de betere kansen zelfs voorbehouden aan de thuisploeg die het vizier maar niet bscherp kreeg voor het genadeschot of op prima reddingen van Alex Govender stuitte.
  En toen brak de voor Dubbeldam rampzalige extra tijd aan waarin HOVDJS/CR het onmogelijke flikte met dank aan koningsschutter Willem van Eynde.
  *Scoreverloop: 6m Dennis Stam 1-0, 45m Xander Staphorst 2-0, 90+2m Willem van Eynde 2-1, 90+8m Willem van Eynde 2-2.
  *DUBBELDAM: Davey van Pelt, Stan van Pelt, Dennis Stam, Lorenzo Groeneveld, Robbie Olierhoek, Wesley Schrauwen, Dennis Geschiere, Bjorn Hulshof, Jimmy Stolk, Jordy Wouters, Yorick Rombout.
  Wissels: Xander Staphorst, Luuk van der Meer, Gijs Holvast, Gideon van Ginniken.
  *STAND 4de klas:Be Ready 21-63 (k), Waspik 21-45, Chaam 21-40, Dubbeldam 21-36, 6deRCD 21-33.
  Periode 3: Be Ready 4-12, Dubbeldam 4-10, WDS’19 4-10, 5de HOVDJS/CR 4-8, 8steRCD 4-6.