• Genieten van mooie doelpunten Dubbeldam JO9-4

  Vandaag staat de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma voor het team van coach Shane. Uit bij Altena in Nieuwendijk moet door de talenten van JO9-4 geprobeerd worden om de succesvolle seizoensopening van vorig weekend een mooi vervolg te geven. 

  Na een goede warming-up wordt er gestart met Lotte in het doel, Jasper en Finn in de verdediging, Birk als enige middenvelder en Ilyas en Jake voorin. Dylan begint als wissel en Tygo is helaas afwezig vandaag. 

  In het begin van de wedstrijd zien de fanatieke meegereisde supporters twee gelijkopgaande teams. Dubbeldam probeert vanaf de aftrap direct door te drukken, maar krijgt niet echt vat op de tegenstander. Het levert twee kansen achter elkaar op voor de jarige Birk, maar helaas nog geen doelpunten in de eerste minuten. 

  Zoals zo vaak in het topvoetbal valt dan in de 8ste minuut het doelpunt toch aan de andere kant. Altena komt op een 1-0 voorsprong. Dubbeldam heeft het, na de openingstreffer, lastig in de eerste 10 minuten. Er is veel druk van Altena. Ze zijn duidelijk op zoek naar een grotere voorsprong. Meerdere goede reddingen van Lotte zorgen ervoor dat het geen 2-0 wordt. 

  Met Dylan in de ploeg voor Birk strijdt het team verder. Coach Shane geeft aanwijzing en probeert de tactiek van Dubbeldam aan te passen. Dit zorgt direct voor een aantal kansen voor JO9-4. Dubbeldam wordt sterker. Verschillende hachelijke momenten voor het doel van Altena. Jake schiet net naast in de 13de minuut. En ook Finn weet een kans niet de verzilveren. 

  In de 18de minuut is daar dan toch de aansluitingstreffer. Een schitterende goal van Ilyas. 1-1. De ban is gebroken. Het team krijgt steeds meer vertrouwen en daar is dan ook direct de voorsprong. 1-2 van Dubbeldam. Goede actie en goal van Dylan in de extra tijd van de eerste helft. 

  Na de tips en aanwijzingen in de rust, en de broodnodige vitamines, gaat de tweede helft van start met Ilyas als wissel. Jasper heeft er zin in en scoort direct de verdiende derde goal. Een pegel van afstand in de tweede minuut van de tweede helft. 1-3. 

  Nu volhouden! En hopelijk nog werken aan het doelsaldo. De verdediging staat vandaag als een huis en Finn en Jasper zorgen ervoor dat er een doelpunt van Altena wordt voorkomen. In de omschakeling breken Dylan en Jake door de verdediging. Een messcherpe counter. Prachtige voorzet van Dylan en goal van Jake. 1-4. Wat een actie. En wat een mooi teamspel. Geweldig! 

  Dubbeldam drukt door. Het spel loopt steeds soepeler en de spelers weten elkaar goed te vinden. En dan valt de 1-5 door een mooie goal van Jake in de 11de minuut van de tweede helft. 

  Lotte heeft in de tweede helft tot nu toe weinig te doen maar staat op de spaarzame gevaarlijke momenten van Altena op de goede plek om in te grijpen. Vijf minuten voor tijd valt tegen de verwachting in toch de 2-5. Dit zal ook de eindstand zijn, want bij een grote kans op 3-5 grijpt Lotte wederom goed in. Ze speelt een dijk van een wedstrijd in het doel! 

  Na een lastige start in Nieuwendijk, knokt het team van Dubbeldam zich sterk terug in de wedstrijd. Dit weekend dus weer een prachtige overwinning voor JO9-4. De trainingen werpen duidelijk vruchten af. Met twee overwinningen op rij een prima start van dit nieuwe team onder leiding van succescoach Shane.