• ‘Hoe moeilijk kan het zijn,’ laat niemand minder dan onze Jacco Bos optekenen. ‘Een paar Bingo-avondjes, een strak plan en bouwen maar.’
  Waar onze vrienden van de gemeente Dordrecht soms wat moeite lijken te hebben met het maken van keuzes, draaien onze mannen en vrouwen van de sponsoring hun hand hier niet voor om.
  Na de eerste succesvolle Bingoavonden werden we in paniek door de bank gebeld, omdat zij hier negatieve rente over moesten betalen en of we het geld alsjeblieft wilden uitgeven. Vrijwel direct was het plan geboren om een mooi en groot pannaveld aan te leggen, direct naast zowel ons hoofdveld als bij de ingang van ons complex.
  ‘Sjors Koole was direct enthousiast,’ zo vertelt Jacco. ‘Samen met deze bevlogen sportstrateeg van de gemeente Dordrecht hebben we de plek waar het pannaveld moet komen goed bekeken en al snel hadden we toestemming om aan de slag te gaan.’
  Het zou zomaar kunnen dat deze contacten tussen Jacco en Sjors, die volgens zijn Linkedin-profiel zorgt voor enige reuring en beweging in dossiers, ervoor gezorgd hebben dat Sjors ook verantwoordelijk is geworden voor het andere bouwdossiertje van v.v. Dubbeldam.
  Hoe dan ook, de plek was snel duidelijk, de toestemming razendsnel binnen en binnen onze club zijn genoeg mannen die willen helpen bij het realiseren van een mooi project als dit. Dat Sjoerd de Jager in zijn achtertuintje enkele graafmachines heeft staan en dat Piet Pellikaan het heerlijk vindt om stukken grond te egaliseren, helpt natuurlijk bij dit soort projecten.
  Als de rest van Nederland vooral met een kater op bed ligt, gaat een select groepje mannen aan de slag om een heerlijk pannaveld voor onze jongste jeugd neer te zetten. Omringd door een twee meter hoog hek is het eigenlijk onmogelijk om de bal buiten het veldje te schieten.
  ‘Nieuwbouw hoeft niet moeilijk te zijn,’ zegt Jacco tot slot. ‘Gewoon een duidelijk en helder plan hebben en zorgen voor een goede samenwerking, dan is het zo gefikst.’