• *Chaam - Dubbeldam 1-3
  Een belangrijke zege voor Dubbeldam dat zodoende nog altijd in de race is voor deelname aan de promotie-nacompetitie. Tegenstander Chaam was daar vooraf al zeker van aangezien die ploeg al eerder werd uitgeroepen tot (plaatsvervangend) kampioen van de tweede periode.
  Helaas won HOVDJS/CR vanmiddag van Right’Oh (3-1) waardoor die ploeg koploper blijft van de derde periode en Dubbeldam de vurig begeerde deelname niet meer in eigen hand heeft. Dubbeldams aanvoerder Davey van Pelt: ‘Volgende week de slotronde van de competitie. We hopen natuurlijk dat Waspik ons helpt en wint van HOV, zodat wij met een winst thuis tegen Raamsdonk de derde periode kunnen pakken. Helaas hebben wij het niet zelf in de hand’.
  De Dubbeldamse triomf was vooral gebaseerd op een (mentaal) sterk collectief. Drie spelers vertolkten niettemin hoofdrollen: Jimmy Stolk (twee treffers), Jordy Wouters (één goal) en doelman Davey van Pelt (diverse cruciale reddingen).
  Dubbeldam startte sterk en kwam na een dik kwartier op verdiende voorsprong via Jimmy Stolk (0-1). Het duel werd voor rust door Dubbeldam gedomineerd. Vleugelverdediger Stan van Pelt was dichtbij de 0-2 maar zag zijn schot net over de lat verdwijnen. Toch ging Dubbeldam met een marge van twee de rust in. Gideon van Ginneken was kort voor rust de geblesseerde Dennis Geschiere komen aflossen. Gideon (17 pas) voorzag Jordy Wouters van een gouden assist (0-2).
  Dubbeldam had de smaak te pakken en zette het duel kort na de hervatting al min of meer op slot via de tweede treffer van Jimmy Stolk (0-3). Dat was de eer te na van Chaam. Dat kwam wel op 1-3 maar zag andere pogingen stranden op een uitstekende Davey van Pelt, daarbij een enkele keer alert geholpen door z’n centrale verdediger Lorenzo Groeneveld. Overigens moest Dubbeldam de laatste vijf minuten met tien man de drie punten over de streep trekken nadat Bjorn Hulshof in luttele seconden van twee keer geel was voorzien en dus vroegtijdig onder de douche kon. Ook in ondertal hield Dubbeldam stand, waardoor de nacompetitie in zicht bleef.
  Davey van Pelt terugblikkend: ‘De eerste helft was volledig voor ons, wij domineerden de wedstrijd. We kwamen op 0-1 via Jimmy Stolk en op 0-2 via Jordy Wouters. Verder had Chaam maar één kansje die ik vervolgens pakte. Na rust draaide het volledig om, maar kwamen wij wel binnen de minuut op 0-3 via alweer Jimmy. Daarna was Chaam de betere, waarbij ze kans op kans op kans kregen. Echter waren mijn verdediging en ikzelf een aardige sta in de weg. Chaam raakte wat gefrustreerd omdat ze de bal er niet in kregen. Zodat het bleef bij 1-3
  Door: Fred van Dongen