• Na matige start een onvervalste thriller bij onze 11-1

  Dubbeldam 11-1 Wieldrecht 11-1 4-5

  Het is 4 februari 2023 en onze 11-1 speelt vandaag zijn eerste thuiswedstrijd in een nieuwe competitie. De tegenstander is Wieldrecht en dat belooft op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Uw scheidsrechter is er natuurlijk weer gewoon bij, ruim voor negen uur staat hij al gezellig met de trainer van de tegenstander te praten, bij het begin van de wedstrijd blijkt dit niet de tegenstander van onze 11-1 te zijn. Zo komt hij ternauwernood op tijd op een ander deel van het kunstgrasveld voor het begin van de wedstrijd.
  Razendsnel staat Wieldrecht met 0-1 voor en onze mannen moeten dan direct achter de feiten aanlopen. Het is rommelig, van beide kanten, de bal wordt alle kanten op geschoten, er is veel balverlies en het spel gaat heen en weer.
  In de twintigste minuut krijgt een speler van Wieldrecht de bal en zonder na te denken tikt hij deze met een hakje het doel in. Een prachtig doelpunt en het zal altijd de vraag blijven of het zo bedoeld is. Hoe dan ook, het was wonderschoon.

  De eerste helft was weinig verheffend en vooral de Dubbeldamfans zullen blij geweest zijn dat deze voorbij is. De tweede helft belooft weinig goeds voor de fans van Dubbeldam. Na vijf minuten staat het al 0-4 en het lijkt en totale afstraffing te worden. Het weerspiegelt trouwens niet de verhoudingen in het veld. De twee teams zijn redelijk aan elkaar gewaagd maar op dat moment lijkt een eretreffer nog het hoogst haalbare.
  In de zevende minuut is dan zover, de 1-4 wordt gescoord en vanaf dat moment begint eigenlijk de wedstrijd pas. De wat teleurgestelde supporters zien een Dubbeldam dat vol vuur ten aanval trekt. Vlak voor de time-out scoren onze mannen de 2-4 en als het direct na de time-out 3-4 wordt, lijkt een onmogelijke terugkeer in de maak.
  Wieldrecht laat zich zeker niet naar de slachtbank leiden, na drie tegendoelpunten veren ook zij op en scoren ze direct de 3-5. Met nog acht minuten op de klok maakt Wieldrecht de 4-5.
  De laatste acht minuten zien we twee teams die strijden om de punten, Wieldrecht verdedigt met alle macht en probeert onder de druk van Dubbeldam uit te komen. Dubbeldam zet volop druk, er wordt gestreden om elke meter en dit alles vrijwel zonder overtredingen.
  In de laatste acht minuten laten de twee teams zich van hun allerbeste kant zien, bij het laatste fluitsignaal rent een van de trainers van Wieldrecht enthousiast het veld op. De opluchting bij Wieldrecht is groot en de trots aan Dubbeldamzijde misschien nog wel groter.
  ‘Wat als?’ bestaat niet in voetbal, maar wat als Dubbeldam vanaf de eerste minuut had gevoetbald? Het was niet zo en we hebben het moeten doen met een geweldige tweede helft en een bloedstollend einde, met uiteindelijk een terechte winnaar.